Ce-a spus Macron, ce-a înţeles Dragnea

Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Pentru Liviu Dragnea, Uniunea Europeană e ca un soi de… mâncare de peşte. „Osatura” spaţiului comunitar e constituită din principiile statului de drept, ale libertăţii de exprimare, ale liberei circulaţii de bunuri, servicii şi persoane etc. Numai că, taman această structură de rezistenţă este cea care îi stă în gât dlui Dragnea & comp. Pur şi simplu, ar vrea ca toate „balivernele” astea europene să fie date la o parte, să nu ne înveţe pe noi nimeni cum vine treaba cu democraţia, spiritul civic, anticorupţia şi reprezentativitatea parlamentară.

Reacţia lui Dragnea la apelul preşedintelui Macron privind o „Renaştere europeană” se încadrează în acest spectru de idei, al populismului şi al „adevărurilor alternative”. Ce a spus Macron şi ce a înţeles Dragnea? De exemplu, preşedintele francez propunea interzicerea finanţării din afara ţării a partidelor politice, gândindu-se la implicarea Rusiei în campaniile electorale europene. Dragnea se gândeşte, însă, că ar fi un bun prilej pentru a se răfui cu ong-urile care fac „propagandă” - antiguvernamentală, desigur. Când Macron cere stăvilirea „instigării la ură şi violenţă”, cu trimitere mai ales la atacurile xenofobe din unele ţări, Dragnea se gândeşte la manifestanţii care îl contestă în Piaţa Victoriei. Cât despre violenţe, cu siguranţă nu se referea la reacţiile Jandarmeriei, din august anul trecut.

Dragnea dă departe „osatura” comunitară, pentru a păstra doar forma fără fond a unor „drepturi democratice”. Se avântă chiar mai departe, afirmând rolul pe care România ar trebui să-l aibă în avangarda reformei europene. Dincolo de vorbe, în numele „drepturilor cetăţeneşti”, faptele rămân fapte. Cât despre „reforme”, am văzut ce înseamnă ele mai nou în România. În fiecare zi asistăm la un asalt împotriva Justiţiei, instituţiile publice devin feude de partid, ideea de anticorupţie este doar rezultatul „agenturilor străine”, iar patriotismul se măsoară doar în gradul de obedienţă faţă de jupânul din Teleorman şi isprăvniceii croiţi după chipul şi asemănarea lui.

Macron şi-a lansat apelul cu gândul la alegerile europarlamentare şi miza lor pentru viitorul Europei. Chestiuni de grija cărora, sigur, Dragnea, Vâlcov, Dăncilă, Nicolae şi Nicolicea nu pot să doarmă noaptea…

Citit 1597 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Martie 2019 19:04

Mai multe din această categorie:

5 comentarii

 • postat de ion aioanei
  Joi, 07 Martie 2019 13:36
  90.95.50.***
  acel Macron contestat drastic in propria lui tara? (cand vad ce comentatori aveti, ma gandesc de doua ori, domn Ovidiu.. )
  6
  2
  Raportează
 • postat de Remus
  Joi, 07 Martie 2019 13:00
  82.137.11.***
  Știți pe ce loc este FRANȚA SPANIA Germania Olanda și Belgia că să nu vă întreb de Danemarca??? Ordinea este asta (dar am uitat Italia) Știți că noi Avem DNA și EI NU AU AȘA CEVA DAR NE IMPUN NOUĂ MONITORIZARE M C V / MECANISMUL DE CONTROLUL SI VERIFICARE /// DAR AVEȚI CURAJ SĂ PUBLICAȚI PE CE LOC E ROMANIA ???? CULMEA ESTE SI AICI PENULTIMA NUMAI CA NOI DEMOCRAȚII LIBERALI AI LUI PEȘTE PRĂJIT DE VIU NE DEFĂIMĂM SI ALEGEM NUMAI MINORITARI IN CELE MAI ÎNALTE FUNCȚII Noi am introdus controlul banilor la ONG CARE FAC CAMPANIE ELECTORALĂ MASCATĂ SI ACUM DOMNUL MACRON VREA SĂ O INTRODUCĂ IN UE PENTRU CĂ SUNT MARI CĂ A ȘTERS ANGLIA PUTINA UE ENGLEZESTE
  7
  5
  Raportează
 • postat de HAHAHA
  Joi, 07 Martie 2019 11:31
  194.105.20.***
  nICIO SPERANTA PENTRU COLONIA ROMINA - COLONIE SI DE JURE PESTE VREO 12-15 ANI ! SI MI-E TARE FRICA DE METROPOLA "RUSIA MARE" !!!!!
  0
  5
  Raportează
 • postat de Bebe
  Joi, 07 Martie 2019 06:56
  82.78.254.***
  Feuda de partid ; oamenii din partide pusi in posturi cheie din toate institutiile publice , Ca sa o duci bine in viata trebuie sa fii membru de partid .
  0
  14
  Raportează
 • postat de Macrou
  Joi, 07 Martie 2019 06:38
  89.137.224.***
  De ce sa platiti 300.000 euro pe an ca sa tineti aurul tarii la Banca Angliei, din moment ce tovarasul dracNEA v-a promis solemn ca vi-l ia pe tot si vi-l tine la palatul lui din hALEXANDRIA, THELEORMANN ?
  2
  11
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.