Ce-a spus Macron, ce-a înţeles Dragnea

Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Pentru Liviu Dragnea, Uniunea Europeană e ca un soi de… mâncare de peşte. „Osatura” spaţiului comunitar e constituită din principiile statului de drept, ale libertăţii de exprimare, ale liberei circulaţii de bunuri, servicii şi persoane etc. Numai că, taman această structură de rezistenţă este cea care îi stă în gât dlui Dragnea & comp. Pur şi simplu, ar vrea ca toate „balivernele” astea europene să fie date la o parte, să nu ne înveţe pe noi nimeni cum vine treaba cu democraţia, spiritul civic, anticorupţia şi reprezentativitatea parlamentară.

Reacţia lui Dragnea la apelul preşedintelui Macron privind o „Renaştere europeană” se încadrează în acest spectru de idei, al populismului şi al „adevărurilor alternative”. Ce a spus Macron şi ce a înţeles Dragnea? De exemplu, preşedintele francez propunea interzicerea finanţării din afara ţării a partidelor politice, gândindu-se la implicarea Rusiei în campaniile electorale europene. Dragnea se gândeşte, însă, că ar fi un bun prilej pentru a se răfui cu ong-urile care fac „propagandă” - antiguvernamentală, desigur. Când Macron cere stăvilirea „instigării la ură şi violenţă”, cu trimitere mai ales la atacurile xenofobe din unele ţări, Dragnea se gândeşte la manifestanţii care îl contestă în Piaţa Victoriei. Cât despre violenţe, cu siguranţă nu se referea la reacţiile Jandarmeriei, din august anul trecut.

Dragnea dă departe „osatura” comunitară, pentru a păstra doar forma fără fond a unor „drepturi democratice”. Se avântă chiar mai departe, afirmând rolul pe care România ar trebui să-l aibă în avangarda reformei europene. Dincolo de vorbe, în numele „drepturilor cetăţeneşti”, faptele rămân fapte. Cât despre „reforme”, am văzut ce înseamnă ele mai nou în România. În fiecare zi asistăm la un asalt împotriva Justiţiei, instituţiile publice devin feude de partid, ideea de anticorupţie este doar rezultatul „agenturilor străine”, iar patriotismul se măsoară doar în gradul de obedienţă faţă de jupânul din Teleorman şi isprăvniceii croiţi după chipul şi asemănarea lui.

Macron şi-a lansat apelul cu gândul la alegerile europarlamentare şi miza lor pentru viitorul Europei. Chestiuni de grija cărora, sigur, Dragnea, Vâlcov, Dăncilă, Nicolae şi Nicolicea nu pot să doarmă noaptea…

Citit 1742 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Martie 2019 19:04

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.