Permis de pescuit cu cântec

Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Unii “bugetari” parcă ţin morţiș să nu dezmintă percepţia generală despre incompetenţa şi nepăsarea faţă de efectele muncii lor. Titlul de campioni la aşa ceva pentru 2019 deja îl putem acorda celor de la Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură (ANPA). Celor de la nivel central, că cei din teritoriu, cel puţin raportat la Galaţi, cât de cât mi-au dat senzaţia că încearcă să-şi facă treaba.

Pescarii la nivel recreativ, adică undiţarii şi lansetarii, sunt supuşi din nou la o cruntă bătaie de joc. Eliberarea permiselor pe acest an pentru aceştia a tot fost amânată, cu promisiunea că vânzoleala din faţa sediilor va dispărea şi va fi înlocuită de ceva civilizat, un sistem online. Momentul a fost amânat în repetate rânduri, s-a prelungit valabilitatea celor de anul trecut, până când s-a intrat în prohibiţie. Cei care n-au apucat să își ia permis în 2018 pur şi simplu n-au putut, primăvara asta, să arunce băţul în apă fără a fi în ilegalitate. Până la urmă, marţi a fost anunţat că sistemul va putea fi accesat de miercuri, 8 mai, pe anpa.ro. Încerc, refresh-uri peste refresh-uri, nimic, un sistem nefuncţional toată ziua. Pe anpa-ro, un comunicat cu o recomandare “genială”: “Vă rugăm să accesați cu moderație sistemul online de emitere permise de pescuit recreativ, deoarece lățimea benzii stabilită de providerul de internet nu permite o accesare simultană masivă a sistemului online”. Să apăs foarte lent pe butonul mouse-ului, oare asta o fi însemnând pentru ei moderaţie? Mă băieţi, măcar voi înţelegeţi ce spuneţi în comunicatele astea? Servere serioase, lăţime de bandă la internet adecvată, dacă tot vreţi să treceţi la permise online, la asta trebuia să vă gândiţi cu prioritate! Dacă se întâmpla asta la vreun site de vânzări online, ce aţi făcut voi ar fi însemnat faliment sau în cel mai fericit caz, concedieri masive!

Anul trecut, după prohibiţie, s-au dat permise doar într-o singură zi, pe 8 iunie. Apoi, stop, pe motiv că s-a ajuns la numărul maxim (70.000) de pescari cu permis pentru capacitatea de pescuit a Dunării. În acest context, joi a mai venit încă una de la ANPA, un mesaj personal din partea preşedintelui instituţiei: “Cu toată responsabilitatea profesională şi autoritatea funcţiei pe care o deţin, vă asigur că numărul de permise pentru fluviul Dunărea sunt disponibile în 2019 pentru toţi solicitanţii”. Dincolo de exprimarea dăncilistică, cum rămâne d-le Nicolae Dimulescu cu limita din studiul de TAC (captura totală admisibilă) invocată în urmă cu un an, când aţi stopat eliberarea permiselor?

Citit 2470 ori Ultima modificare Joi, 09 Mai 2019 18:07

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.