Evaluaţi acest articol
(11 voturi)
1 comentariu

Evenimentul din weekendul trecut, superconcertul "Forza Zu", a fost, cel puţin prin prisma popularităţii, un mare succes. Dincolo de ce s-a produs pe scenă, aspect unde aprecierile diferă în funcţie de gusturi, stadionul "Dunărea" a fost mai populat ca la celebra victorie cu Juventus Torino. A fost o trăire comună cum n-a mai văzut Galaţiul din istorica lună mai a anului 2011, de la momentul "Oţelul, campioană".
Reversul medaliei îl reprezintă ce a rămas în urmă. Terenul arată groaznic, gazonul nu mai există, iar camioanele care au intrat au lăsat urme adânci în puţina zgură de pe pista de atletism. La aceasta din urmă, există aprobat proiectul de modernizare, s-au făcut primii paşi, iar cel mai probabil anul următor se va ajunge la realizarea concretă a noii piste. Până atunci, va fi nevoie de operaţiuni de îndreptare a celei existente, ideal ar fi şi cu un nou strat de zgură, să aibă atleţii cât de cât unde să-şi facă treaba.
Trecem la celălalt aspect, gazonul. Acolo ar fi vrut echipa de fotbal Universitatea "Dunărea de Jos" să-şi joace meciul de baraj pentru promovarea în Liga a III-a, dar la cum arată terenul cred că-i imposibil, mai sunt doar două săptămâni. Va urma o eventuală însămânţare, proces la capătul căruia se va ajunge la stadiul dinaintea concertului. Plin de dâmburi, denivelări, oricât l-ai uda şi tăvălugi, cu un risc de accidentări pentru sportivi destul de mare.
Ideea ar fi că, dacă tot este în acest moment impracticabil, în loc de cârpeli, să facă eforturi municipalitatea de a-l reface la un nivel calitativ optim, cu schimbarea suprafeţei de joc. Aşa cum s-au putut aduce rulouri de gazon pentru scuarurile de pe Brăilei şi bulevardul Galaţi, normal ar fi să se poată şi pentru stadion.
Nevoie de acest teren pentru fotbalul gălăţean este stringentă. În cazul promovării, ar avea unde să-şi joace meciurile din Liga a III-a cei de la Universitatea, iar echipa de fotbal feminin AFC Universitatea ar putea să-şi dispute aici meciurile din prima ligă, pe care până acum le-a disputat pe sinteticul de la "Siderurgistul". De asemenea, s-ar mai rezolva problema terenurilor de antrenament şi competiţii, una destul de mare acum, când sunt utilizabile, ca terenuri ale municipalităţii, doar "Dunărea II" şi "Siderurgistul", prea puţine faţă de numărul foarte mare de echipe de copii, juniori, din Liga a IV-a, poate Liga a III-a şi cea feminină.

Citit 2839 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Mai 2019 09:22

1 comentariu

 • postat de lucian Miercuri, 29 Mai 2019 14:14 92.223.167.*** Link la comentariu
  0
  6

  Oare cand vor invata carcotasii din Galati, psdisti sau nu, ca daca vrei sa ai trebuie sa faci! Banii trebuie sa circule! Asa poti sa dai de munca la oameni. asa, stiu, mai sifonezi ceva bani! Dar vedeti voi carcotasii care va opuneti la orice, fara un spectacol de acest gen, credeti ca banii nu se sifonau oricum pe alte proiecte? Cand incep sa se miste banii, proiectele, afacerile, atunci incepe sa se dezvolte zona!

  Referitor la stadion, cred ca cei care au intrat cu camioanele pe pista de atletism, chiar si asa cum era in conditii groaznice, ar trebuie sa plateasca daunele! Sunt ei care au distrus si vor invata sa respecte lucrul altuia. Stadionul nu are un administrator? Ce pazea?
  Cat despre gazon, daca nu a rezistat la ploaie si pantofi fara crampoane... ce gazon era? Atunci poate mai bine asa! Motiv sa se refaca totul, sper eu repede si mai bine!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.