Evaluaţi acest articol
(17 voturi)
2 comentarii

În timp ce vorbeam cu oamenii din Corod, care se plângeau că au apă în case şi că şi-au văzut munca distrusă, în faţa ochilor mi se derula un alt film. Unul pe care l-am trăit, intens, în anul 2013, în luna septembrie. Atunci, în noaptea de 11 septembrie, plecam, cu sufletul strâns spre localitatea Cudalbi, unde se anunţaseră inundaţii. Nu am reuşit să ajung la Cudalbi, pentru că la Costache Negri drumul era acoperit cu apă. Şi nu oricum, ci cu apă ce depăşea bine genunchii unui om de statură medie. Zile în şir am străbătut atunci judeţul şi am stat de vorbă cu autorităţi şi cu localnicii din Slobozia Conachi, Izvoarele, Costache Negri, Cudalbi, Valea Mărului şi Pechea.  Am auzit atunci atâtea tragedii, am văzut oameni răpuşi de durerea de a-şi vedea casele distruse de ape. Profitând de durerea oamenilor, promisiunile autorităţilor nu au încetat să apară. Vom face diguri, vom face şanţuri etc. Unii s-au ţinut de cuvânt, aşa că, în anul 2016, când ploile torenţiale au lovit iar judeţul, unele localităţi nu au avut nici cea mai mică problemă. Şi da, mă refer la unele dintre localităţile menţionate mai sus. Alţi primari însă au uitat repede de promisiunile din 2013, aşa că, în octombrie 2016, sunau sirenele şi evacuau oamenii din locuinţe. Nu dau nume, nici de o parte, nici de cealaltă. Fiecare edil se regăseşte acolo unde ştie că este.
Din păcate, ploile torenţiale şi puhoaiele de pe versanţi se repetă, sistematic, o dată la trei ani. Suntem în 2019, iar problemele au apărut din nou în judeţ. Case inundate, curţi distruse, muncă şi bani irosiţi. Primarul din Corod, acolo unde au fost acum cele mai mari probleme, se întreba de ce l-au mai ales oare oamenii, când el nu a reuşit să le rezolve problema cu digurile din localitate, în condiţiile în care inundaţiile au făcut prăpăd aici şi în trecut.
Nu ştim dacă domnul primar îşi dorea sau nu un răspuns sincer la această întrebare, dar noi îi adresăm o alta: de ce a mai candidat, dacă nu a fost în stare să rezolve problema pe care singur recunoaşte că o are în comunitatea pe care o păstoreşte? Noi nu vom găsi răspuns la niciuna dintre aceste întrebări, însă ne dorim ca în viitor domnul primar să înveţe ceva şi să facă exact aşa cum au făcut şi omologii lui din alte comune, oameni care au înţeles că binele oamenilor este mai presus de orice şi că lucrurile făcute bine aduc şi voturi. Din păcate, la lecţia inundaţiilor, unii edili au rămas repetenţi.

Citit 1126 ori Ultima modificare Marți, 04 Iunie 2019 18:56

2 comentarii

 • postat de Simona Miercuri, 05 Iunie 2019 12:40 81.12.149.*** Link la comentariu
  0
  5

  Nu prea exista legislatie privind responsabilitatea Primarilor, majoritatea numiti politic.
  Poate că alegătorii vor învăţa şi această lecţie să ştie care dintre candidaţi e mai responsabil pentru comunitate. Nu trebuie ales numai partidul, ci şi omul. Şi foarte important este să aibă şi Onoare, ceea ce le lipseşte la majoritatea politicienilor de la noi!

  Raportează
 • postat de norexito Miercuri, 05 Iunie 2019 09:20 5.13.241.*** Link la comentariu
  0
  7

  De ce ai protejati pe primarii incompetenti lenesi si corupti, care are tebui sa zaca la inchisoare cu apa pana la genunchi, sa inteleaga ca functia are responsabilitati si ca existsta consecinte cand lipsa de masuri duce la dezastre.

  Daca presa ar da de pamant cu ei la fiecare oportunitate, ar exista o presiune pe autoritati sa faca ce trebuie si cum trebuie.

  Sau putem sa ne ascundem dupa un articol in care recunoastem dezastrul, si marimea incompetentei dar preferam sa protejam pe idiotii care sunt responsabili. Grow some balls.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.