Discriminare cu victime din partea FRF

Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Federaţia Română de Fotbal (FRF) nu ţine cont de drepturile consfinţite prin Constituţie ale cetăţenilor români, aspect care se vede clar în schimbările de regulament făcute la futsal. Jucătorii care au şi altă cetăţenie şi au apucat să joace în echipa naţională a altei ţări nu mai sunt consideraţi la fel ca ceilalţi români, cu dreptul de a fi încadraţi ca "formaţi la nivel naţional", deşi şi ei sunt români cu acte-n regulă, având cetăţenia română. Este cazul celor patru jucători basarabeni de la echipa gălăţeană United, care brusc s-au trezit consideraţi un fel de extracomunitari, pentru simplul fapt că nu sunt eligibili pentru echipa naţională a României.

Este în regulă că se caută decizii care să forţeze creşterea valorică a naţionalei României, cauză care stă în spatele deciziei Comitetului Executiv al FRF, dar nu este deloc în regulă să faci discriminare între cetăţenii români, ba chiar pare aberant.

Verdictul poate veni chiar de la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, care a fost deja sesizat şi astăzi ar începe analiza acestui caz. Foarte posibil ca FRF să devină bună de plată. Până atunci, plăteşte clubul gălăţean pentru faptul că îşi făcuse repede strategia pentru sezonul următor şi a acţionat la fel de rapid, plătesc şi unii dintre jucători, aspecte de care ar fi trebuit ca federalii să ţină cont în momentul schimbării regulamentului. United îşi făcuse deja lotul, avea contracte semnate şi era în grafic cu doar trei "extra" de la regula cu cei formaţi la nivel naţional (minim nouă pe foia de joc), dar s-a trezit brusc că trei a devenit şapte. Reacţia a fost încercarea de a rezilia contractele a doi dintre brazilieni, deveniţi astfel victime colaterale. Dincolo de aspectul discriminării, omeneşte ar fi fost ca, de la toate aceste noi prevederi regulamentare, să fie exceptate cazurile unde erau deja semnate contracte ferme, până la expirarea acestora. Însă, aşa cum s-a acţionat, persistă senzaţia unor decizii luate pe genunchi, în fugă, fără o analiză serioasă înainte.

Altfel, meteahnă veche a federalilor, regulamentul nu a fost actualizat nici după o lună pe siteul oficial al FRF, vizibilă fiind tot forma veche, fără aceste schimbări.

Citit 1366 ori Ultima modificare Joi, 18 Iulie 2019 22:31

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.