Ne omoară sistemul sau incompetenţa?

Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Povestea Luizei şi a Alexandrei a impresionat şi, în acelaşi timp, a şocat o ţară întreagă. De o săptămână, numele celor două fete sunt pe buzele tuturor, cazul lor fiind mediatizat atât în ţară, cât şi în străinătate. Amănuntele sunt şocante, iar opinia publică a emis tot felul ipoteze, toate având la bază declaraţii date de diferiţi oficiali pe posturile de televiziune.

Culmea, după ce duminică seară se vorbea despre faptul că Alexandra a fost ucisă şi arsă într-un butoi din curtea casei monstrului care a răpit-o, iată că şeful DIICOT spune că singura probă certă este cea legată de prezenţa ADN-ului fetei în casa şi în maşina criminalului. "Până la acest moment, nu avem nici măcar teste preliminare privind fragmentele osoase găsite la faţa locului”, a precizat şeful DIICOT.

De aici reiese că bâlbâiala autorităţilor nu s-a oprit la ceea ce s-a întâmplat în faţa porţii lui Gheorghe Dincă, atunci când poliţiştii au stat câteva ore, cu mandatul de percheziţie în buzunar, aşteptând să se facă ora 6.00 pentru a începe percheziţia.

Aceste bâlbuieli şi greşeli majore, începute pe data de 26 iulie şi continuate zi de zi, par să arate că ceva este putred în… Caracal. Problema majoră este acolo, în localitate, respectiv în judeţ, pentru că altfel nu putem explica faptul că la Bucureşti, tot în urma unui apel la 112, o fată obligată să se prostitueze a fost găsită într-o oră, şi nici că, la Tecuci, un puşti, care a sunat la 112 să anunţe că a fost răpit, a fost depistat în aproximativ 30 de minute. Adică sistemul 112 funcţionrează, dar doar pe ici, pe colo şi nu atunci când trebuie? Sau vorbim de incompetenţa, voită se pare, a autorităţilor din Caracal?

Cazul celor două fete va mai fi dezbătutut pentru câteva zile, iar apoi va fi dat uitării, ca multe alte atrocităţi, mai ales că scenariul a fost deja conturat, vinovatul a fost depistat şi va fi tras la răspundere. Va fi găsit un ţap ispăşitor şi din rândul autorităţilor, măcar de ochii lumii, iar apoi toată lumea se va întoarce la ale sale, pe posturi bine plătite şi cu pensii speciale. Dar, întreb retoric, dacă toţi poliţiştii din Caracal, dar şi procurorul care a instrumentat acest caz la început ar răspunde, cot la cot, cu Gheorghe Dincă, pentru omor, data viitoare oare va funcţiona sistemul 112 şi în Caracal?

Citit 1894 ori Ultima modificare Miercuri, 31 Iulie 2019 19:20

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.