Teribilismul şi inconştienţa ucid

Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Trei persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte trei se zbat între viaţă şi moarte pe patul Spitalului de Urgență din Galați. Acesta este bilanţul unui tragic accident, care a avut loc duminică seară, în judeţul Tulcea. Mai mult, doi prunci nu au mai apucat să vadă lumina zilei, două dintre victime fiind însărcinate, din cauza unui şofer inconştient. Bărbatul, care consumase şi alcool înainte de a se urca la volan, a călcat prea tare pedala de acceleraţie, a pierdut controlul asupra direcţiei, iar bolidul său de lux s-a oprit abia după ce a lovit un stâlp, un gard şi a ajuns în curtea unor oameni, care se odihneau într-o zi de duminică.

Durerea familiilor îndoliate nu se poate descrie în cuvinte. Individul care a luat, până acum, trei vieţi, alte trei atârnând de un fir de aţă, a fugit de la locul faptei, abandonându-şi până şi prietenii cu care era în maşină, şi cu care apare într-un filmuleţ postat live pe o reţea de socializare chiar înainte de accident.

Şoferul vinovat a ajuns după gratii, va fi anchetat şi, cel mai probabil, va primi o pedeapsă cu închisoarea. Din păcate însă, nicio pedeapsă pe lumea asta nu va fi suficient de mare pentru răul pe care l-a făcut, iar pe cei ucişi nu îi va putea aduce nimeni înapoi. 

Cazul de la Tulcea este doar unul dintre miile de accidente, la nivel naţional, soldate cu morţi. La acestea se adaugă alte mii de accidente soldate cu răniţi grav, cu victime rămase cu sechele pe viaţă. În aceste condiţii, unii dintre cei care guvernează această ţară vor ca radarele să fie anunţate şi plasate la vedere, doar în autospeciale inscripţionate. De asemenea, tot prin bunăvoinţa guvernanţilor, s-a ajuns la o modificare a Codului rutier pentru care şoferii pot, indiferent din ce motiv au rămas fără permis, să îl obţină înapoi în doar 30 de zile dacă susţin un test de circulaţie. Asta în ciuda faptului că inconştienţa şi teribilismul la volan ucid.

În al doisprezecelea ceas, cineva pare să se fi trezit şi a cerut interzicerea totală a folosirii telefoanelor mobile la volan, stabilind şi amenzi destul de mari pentru cei care încalcă această prevedere. Cam târziu, dar până la urmă sperăm ca prin această regulă să fie salvate vieţi, iar aceasta să fie doar primul pas spre o legislaţie mai dură pentru cei care ucid din cauza inconştienţei de care dau dovadă.

Citit 2024 ori Ultima modificare Luni, 12 August 2019 17:58

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.