„Proşti”, dar din ce în ce mai puţini

Evaluaţi acest articol
(14 voturi)
3 comentarii

La doar o zi după ce Institutul Naţional de Statistică ne informa că populaţia României este tot mai puţină şi tot mai îmbătrânită, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a ieşit la scenă deschisă cu declaraţii despre „multele proiecte frumoase” pe care Guvernul le-ar avea pentru creşterea natalităţii şi sprijinirea familiilor tinere. În fine, declaraţiile cu pricina erau într-un cadru mai relaxat, la o şcoală de vară, pe la malul mării, dar fie şi în aceste condiţii e puţin probabil că „briza” promisiunilor politice ar putea să crească libidoul naţional…

Dar tot e bine că dl ministru a sesizat că ţara cam rămâne fără contribuabili, fără forţă de muncă, că ne îndreptăm spre vremuri triste. Conform INS, numai în 2018, România a pierdut un sfert de milion de oameni, prin declinul demografic şi emigraţie. Ministrul Finanţelor aminteşte acum de programe „de suflet”, ca să nu avem de suferit, în viitor, „ca naţie”. Uită însă de lipsa de perspective, inclusiv în materie de bună guvernare, oferite în prezent de societatea românească.

Când s-au deschis graniţele, iar românii au început să plece cu milioanele din ţară, erau politicieni care chiar încurajau fenomenul – „lasă, dom’le, că scăpăm de şomaj, cine nu-i convine, e liber să plece!”. Acum s-a întors roata. Nu prea mai are cine să ridice România. Dar, mai „grav”, oamenii au început să realizeze cum arată „o ţară civilizată”. Nicăieri nu umblă câinii cu colaci în coadă, dar e civilizat să ai suficiente locuri în şcoli şi grădiniţe, să fii tratat în spitale fără să dai şpagă, să ai şi autostrăzi, şi oraşe îngrijite, Justiţia să fie Justiţie, iar instituţiile publice să fie cu adevărat în slujba cetăţeanului şi nu sinecuri de partid. Cam astea ar trebui să fie „programele de suflet” ale celor îngrijoraţi de scăderea populaţiei. Dar n-am auzit până acum de vreun politician, mai ales din cei ajunşi la putere, care să sufere din cauza scăderii demografice. Pentru că ei sunt oricum, oricând, deasupra „naţiei”, ei sunt „aleşii”! În mintea lor, noi, ceilalţi, suntem, oricât de puţini am rămâne, suficient „de mulţi” şi „de proşti” ca să-i ducem în cârcă.

Citit 1470 ori Ultima modificare Vineri, 30 August 2019 16:26

3 comentarii

 • postat de vontantul. Duminică, 01 Septembrie 2019 17:57 86.124.205.*** Link la comentariu
  1
  0

  PSD castiga pentru ca toti vitejii doar posteaza pe net iar la vot se duc doar babele si mosii. Lectia asta nu au invat-o ,,inteligentii,, care se pricep doar la navigat pe net sau facebook. Considera ca mersul la vot e mult sub nivelul lor de inteligenta. Si consecintele se vad de vreo 30 de ani incoace.

  Raportează
 • postat de Zap Duminică, 01 Septembrie 2019 04:19 27.75.225.*** Link la comentariu
  1
  4

  Tot orasul voteaza PSD cu spume. Te taie mosii si babele daca zici ceva rau de PSD.

  Asa ca...asta vor...

  Raportează
 • postat de TeodoroVICIU pesede Sâmbătă, 31 August 2019 05:57 89.137.224.*** Link la comentariu
  2
  8

  VOM DUBLA VALOAREA PENSIILOR SPECIALE, DE LA 70.000 LEI ( 70.000.000 LEI VECHI) CAT ESTE UNA PE O LUNA, LA PESTE 100.000 LEI ( UN MILIARD LEI VECHI) DIN BANII VOSTRI ( BUETUL DE STAT) , FRAYERILOR !

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.