Or să vă fure şi scaunul de sub fund, dragi edili!

Evaluaţi acest articol
(28 voturi)

În Galaţi, unii cetăţeni îşi fac nevoile în dosul toaletelor publice moderne şi civilizate (care ar trebui să fie) racordate la apă, canalizare şi electricitate. Toalete care valorează, în medie, 64.687 de lei bucata, dar ale căror uşi nu se deschid întotdeauna. Şi nu pentru că n-ar fi fost alimentate cu un leu, costul unei utilizări! Ci pentru că WC-urile respective nu sunt încă funcţionale, ori pentru că gălăţenii nu nimeresc butonul care deblochează uşa, ori pentru că toaletele în sine au fost defectate şi blocate. Preţioasele bude sunt dotate cu alarmă care sună în caz de vandalizare sau de uşă lăsată deschisă. Din păcate, nici alarma nu e (întotdeauna funcţională) şi nu sună când vreun gălăţean „botează” cu urină pereţii sau spatele toaletei.

În Galaţi, cetăţenilor li s-a promis cel mai modern şi mai performant sistem de taxare automată a titlurilor de călătorie. Ar fi trebuit să fie funcţional din această toamnă, dar încă nu e şi nici Primăria nu avansează vreun termen. I-ar fi şi greu, din moment ce automatele de vânzare a viitoarelor bilete de călătorie sunt vandalizate în serie. De la ecranul lipit cu gumă de mestecat, plesnit sau crăpat, s-a ajuns la componente interioare smulse şi lăsate să atârne. N-au scăpat nici validatoarele din autobuze: display-uri zgâriate, mânjite, în curând sparte. De către cine?

Deocamdată, autorităţile ridică din umeri. Desigur, staţiile de transport au fost dotate cu camere de luat vederi, numai că acestea nu sunt încă funcţionale. Prin urmare, prinde orbul, scoate-i ochii! La fel se poate spune şi despre refugiile de transport vandalizate sau murdărite, despre coşurile de gunoi îndoite sau puse la pământ. Sau despre situaţia revoltătoare înregistrată când în oraş au fost montate semafoare cu buton: tăbliţele cu instrucţiuni de folosire au fost smulse şi aruncate, iar unele dintre dispozitive au fost distruse.

Fireşte, vinovaţi sunt gălăţenii care distrug aceste bunuri publice. Dar la fel de vinovate sunt autorităţile, care, deocamdată, se dovedesc neputincioase în a-i prinde şi pedepsi pe vandali. Despre gălăţenii care ar trebui să se simtă în siguranţă în oraş nu mai spun nimic. Dar mă întorc spre autorităţi şi le spun fără menajamente: or să vă rupă sau or să vă fure şi scaunul de sub fund! Poate măcar atunci o să faceţi ceva!

Citit 2361 ori Ultima modificare Marți, 08 Octombrie 2019 00:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.