Or să vă fure şi scaunul de sub fund, dragi edili!

Evaluaţi acest articol
(28 voturi)

În Galaţi, unii cetăţeni îşi fac nevoile în dosul toaletelor publice moderne şi civilizate (care ar trebui să fie) racordate la apă, canalizare şi electricitate. Toalete care valorează, în medie, 64.687 de lei bucata, dar ale căror uşi nu se deschid întotdeauna. Şi nu pentru că n-ar fi fost alimentate cu un leu, costul unei utilizări! Ci pentru că WC-urile respective nu sunt încă funcţionale, ori pentru că gălăţenii nu nimeresc butonul care deblochează uşa, ori pentru că toaletele în sine au fost defectate şi blocate. Preţioasele bude sunt dotate cu alarmă care sună în caz de vandalizare sau de uşă lăsată deschisă. Din păcate, nici alarma nu e (întotdeauna funcţională) şi nu sună când vreun gălăţean „botează” cu urină pereţii sau spatele toaletei.
În Galaţi, cetăţenilor li s-a promis cel mai modern şi mai performant sistem de taxare automată a titlurilor de călătorie. Ar fi trebuit să fie funcţional din această toamnă, dar încă nu e şi nici Primăria nu avansează vreun termen. I-ar fi şi greu, din moment ce automatele de vânzare a viitoarelor bilete de călătorie sunt vandalizate în serie. De la ecranul lipit cu gumă de mestecat, plesnit sau crăpat, s-a ajuns la componente interioare smulse şi lăsate să atârne. N-au scăpat nici validatoarele din autobuze: display-uri zgâriate, mânjite, în curând sparte. De către cine?
Deocamdată, autorităţile ridică din umeri. Desigur, staţiile de transport au fost dotate cu camere de luat vederi, numai că acestea nu sunt încă funcţionale. Prin urmare, prinde orbul, scoate-i ochii! La fel se poate spune şi despre refugiile de transport vandalizate sau murdărite, despre coşurile de gunoi îndoite sau puse la pământ. Sau despre situaţia revoltătoare înregistrată când în oraş au fost montate semafoare cu buton: tăbliţele cu instrucţiuni de folosire au fost smulse şi aruncate, iar unele dintre dispozitive au fost distruse.
Fireşte, vinovaţi sunt gălăţenii care distrug aceste bunuri publice. Dar la fel de vinovate sunt autorităţile, care, deocamdată, se dovedesc neputincioase în a-i prinde şi pedepsi pe vandali. Despre gălăţenii care ar trebui să se simtă în siguranţă în oraş nu mai spun nimic. Dar mă întorc spre autorităţi şi le spun fără menajamente: or să vă rupă sau or să vă fure şi scaunul de sub fund! Poate măcar atunci o să faceţi ceva!

Citit 2002 ori Ultima modificare Marți, 08 Octombrie 2019 00:08

8 comentarii

 • postat de macarie banu
  Marți, 08 Octombrie 2019 18:33
  95.76.3.***
  desigur........cand primaria, consiliul judetean,militia locala si judeteana(da,militia) gem de babuini si alte primate,mi se pare absolut normal ca orasul sa devina jungla,padure tropicala,stana,zoo,etc.
  0
  4
  Raportează
 • postat de HAHAHA
  Marți, 08 Octombrie 2019 11:46
  194.105.20.***
  Exact BULEALA romaneasca !!!! Camere nefunctionale si automate care nu functioneaza - doar BANII pentru instalare s-au luat, restul nu mai conteaza !
  1
  14
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Marți, 08 Octombrie 2019 10:44
  188.24.224.***
  Eu as pune functionarii primariei pana la primar sa plateasca din buzunarele proprii! Pishedeii stiu doar sa fure, si apoi arunca o pastila asa cum stiu ei... adica nimic util in ordinea prioritatilor! Vara iti ploua in cap In mijlocul de transport, iar iarna abia te incalezesti! Irlanda avea supraveghere video si eTicketing cu anuntare in timp real cand vin primele 3 mijloace in statii din 2008!!!! Si e o tarisoare cu ~5mil de locuitori...
  Sa tragi apa la latrina si sa-i aghezmuiesti... pe e DILII!
  0
  11
  Raportează
 • postat de rodax
  Marți, 08 Octombrie 2019 10:39
  193.231.148.***
  din pacate asta e gradul de civilizatie al celor mai multi dintre locuitorii orasului.si la asa cetateni asa conducatori.problemele sunt de mult timp,iar noi am ramas in urma chiar si fata de multe alte orase din romania,ca sa nu mai amintim pe cele din alte tari.
  1
  11
  Raportează
 • postat de Ac de cojoc exista
  Marți, 08 Octombrie 2019 09:33
  78.96.59.***
  Nu numai ca vandalii trebuie identificati, gasiti si pedepsiti. Pentru indreptare si responsabilizarea lor si a celorlalti, exista pedeapsa munca in folosul comunitatii. Nu am inventat-o noi, exista in tarile civilizate.
  Unde au murdarit sa curate, unde au scris sa vopseasca, unde au rupt sa repare. Sa mature, sa sape, sa grebleze.
  Trebuie educati de comunitate, daca in familie sau la scoala nu s-a prins.
  Si trebuie popularizati, aratati in fata comunitatii. In ziar, in mijloacele de transport, la gazeta de perete ca pe vremuri.
  Asa nu se mai poate. Si mai sunt responsabili si cei platiti sa apere bunurile obstesti si ordinea.
  Trebuie trasi la raspundere pe zona lor de consemn. Sa-i aratam si pe ei.
  0
  14
  Raportează
 • postat de Vica de pe 11 Siret
  Marți, 08 Octombrie 2019 08:20
  95.76.2.***
  Asa se intampla, cand,in societate, trebuia mai intai sa se faca educatie, cetatenilor li se ofera tehnica avansata, in conditii mult superioare de capacitatea lor de percepere, fie el si aceste accesorii civilizate, toaletele!

  Pai cum sa priceapa butoane si taste, omul adus la oras, de prin rapi si hartoape, traitor in colibe si bordeie, obisnuit cu dihocatul,langa, chiar daca de prin anii 60, societatea s-a tot zadarnicit sa-l educe, dar in van, omul face ce are in gena, simplitatea, langa toalete, dupa bloc, in tufis, prin parcuri, unii cu papion si cravate, sau doamne pline de fite, rujate si pudrate peste transipratia ce iti taie respratia prin autobuze sau spatiile publice...

  Si cand in administratie sunt adusi tot felul de oameni iresponsabili, din iindiferenta si nepasarea tot a acestor viniti in cabina de vot!

  Slaba nadejde sa ne mai revenim!
  2
  8
  Raportează
 • postat de Hector
  Marți, 08 Octombrie 2019 06:07
  5.13.204.***
  Cind o sa-si faca fiecare treaba pentru care e platit ,o sa fie bine cat de cat, dar sa te plimbi cu masina 8 ore din timpul de serviciu fara a face nimic, sau sa stai la umbra pe bancuta si sa butonezi telefonul sau prin dosul blocurilor stind in masina fara a face nimic concret, o sa fie super misto pentru unii care stau prost cu educatia.
  0
  13
  Raportează
 • postat de Iedilu Saf
  Marți, 08 Octombrie 2019 04:11
  89.137.224.***
  Si pentru toate astea di vina e cormoranii ! MOARTE CORMORANILOR !
  2
  8
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.