Banii, mai importanţi decât sănătatea clienţilor

Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Gândaci filmaţi într-un fast-food din Galaţi. Nu un fast-food oarecare, amplasat la colţul blocului, ci unul cu sediul chiar în centrul oraşului. Un restaurant cu nume, cu mai multe puncte de lucru, de unde mănâncă, zilnic, sute de oameni. După ce imaginile filmate de un client au apărut în spaţiul on-line, autorităţile s-au autosesizat şi au mers în control. Neregulile găsite acolo sunt multe, motiv pentru care locaţia  fost închisă. Printre problemele depistate s-a numărat şi cea legată de igienizare. Astfel, pentru că nu s-au respectat regulile de dezinfecţie, pentru că s-au depistat gândaci vii şi morţi, în ciuda faptului că angajaţii au susţinut că vietăţile filmate au venit de afară sau au fost puse de un rău-voitor, administratorul a primit 23.000 de lei amendă, de la două din cele trei instituţii care au mers în control, iar locaţia a fost închisă până la remedierea deficienţelor.

Amenzile nu sunt deloc mici, iar problemele descoperite sunt foarte grave. Mai grav este însă faptul că aceeaşi oameni administrează şi alte locaţii din oraş, locaţii unde, cel mai probabil, igienizarea s-a făcut ca şi în locul despre care discutăm.

Nu este prima dată când vorbim despre gândaci la firmele care vând mâncare în sistem fast-food. Anul trecut, autorităţile au descoperit, tot în urma unor imagini filmate de un client şi apărute în spaţiul on-line, că mai multe restaurante care funcţionează în mall au probleme grave legate de igienizare şi de dezinfecţie.

Asta ne arată că patronii unor restaurante, cele două exemple nefiind, cu siguranţă, singurele, sunt chitiţi doar pe profit şi nu se gândesc deloc la sănătatea clienţilor lor. Clienţi care, de altfel, sunt cei care scot bani din buzunar şi le asigură patronilor respectivi încasările zilnice. Poate că aceşti oameni ar deveni mai responsabili dacă controalele ar fi mai dese şi nu s-ar mai face doar după ce un client vigilent a reuşit să surprindă cu telefonul mobil un gândac care se plimbă nestingherit prin mâncare sau pe lângă aceasta.

Anul trecut, toate restaurantele din mall şi-au rezolvat problemele într-o singură noapte, aşa că, la mai puţin de 24 de ore de la controalele făcute de autorităţi, clienţii îşi puteau cumpăra mâncare de la respectivele locaţii. Situaţia se poate repeta, din păcate, şi la fast-foodul închis ieri de autorităţi, aşa că atenţie maximă de unde vă cumpăraţi mâncare!

Citit 1896 ori Ultima modificare Luni, 21 Octombrie 2019 18:09

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.