”Faceţi tot posibilul!”

Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Singura echipă naţională a României, cea feminină de handbal, care mereu a stârnit emulaţie când a fost vorba de un Campionat Mondial, joacă astăzi pentru a evita o contraperformanţă cum nu-mi amintesc să mai fi fost de la locul 17 din 2001. Trebuie obligatoriu victorie în faţa Ungariei, pentru decenţă şi trecerea în Grupele Principale, căci de mai mult nici măcar speranţă n-a rămas.

Într-una din imaginile din tribune de la acest CM sunt doi tineri japonezi, ambii cu tricolorul nostru pictat pe faţă, unul fluturându-l pe un carton pe post de steag al României, iar celălalt cu un mesaj mobilizator şi totodată elocvent al situaţiei mai mult decât delicate în care a plecat echipa spre Japonia: "Faceţi tot posibilul!".

Iar posibilul nu-mi pare a fi mai mult de trecerea în Grupele Principale, în condiţiile în care s-a plecat cu un lot decimat de scandalul de dopaj de la Corona Braşov, completat în pripă, fără multiple soluţii pe anumite posturi.

Fetele se străduie, luptă, dar sunt limite în acest context, fără prea multe antrenamente în această formulă, iar pentru asta sunt de admirat, de susţinut chiar şi după o eventuală nereuşită în meciul de astăzi. Oarecum surprinzător pentru o societate în care critica de dragul criticii devine obişnuinţă, până acum n-am citit mai deloc, nici măcar în reţelele de socializare, răutăcisme la adresa jucătoarelor. Am văzut doar critici la adresa selecţionerului Tomas Ryde şi a preşedintelui federaţiei, Alexandru Dedu. Cam asta simt şi eu, susţin echipa până la capăt, dar pentru mine din ea nu fac parte Ryde şi Dedu.

Îmi este imposibil să admit că preşedintele FRH nu a știut, înainte de a se face public "cazul Corona", ce se întâmplă acolo, cu destul timp încât să se ia măsuri pentru selecția potrivită, omogenizare în nouă componenţă a lotului, etc. Iar dacă nu a știut, asta ar însemna incompetență crasă raportat la o așa funcție, care îl obligă să știe cam tot ce mișcă în handbalul românesc.

Dincolo de asta, în capul listei celor de acuzat sunt cei de la Corona Brașov. Și-au bătut joc de o ţară întreagă, nu doar de Națională, iar medicul și toți cei din conducerea acelui club aş vrea să fie excluși pe viață din activitatea sportivă și chiar taxați pe penal. Au mers pe ideea că "lasă, nu se poate verifica medical, merge să trișăm, nu ne pot prinde". Uite că nu merge, iar pedepsele trebuie să-i convingă pe toţi cei cu astfel de gânduri că nu mai merge!

"Faceţi tot posibilul!"!

Citit 1433 ori Ultima modificare Joi, 05 Decembrie 2019 16:06

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.