Nepăsarea ucide. Pe noi, nu şi pe ei

Evaluaţi acest articol
(17 voturi)
4 comentarii

Explozia de luni după-amiază, care a avut loc pe strada Frunzei, la o fostă benzinărie dezafectată fără respectarea legii, dar şi fără ştiinţa autorităţilor, a scos la iveală foarte multe nereguli. Nereguli care ar fi putut produce o adevărată tragedie, strada Frunzei fiind, la orice oră, intens circulată. Deflagraţia s-a soldat doar cu pagube materiale, ce-i drept, extrem de însemnate, pagube pe care încă nu ştim cine le va acoperi. Maşinile distruse se pot înlocui, iar pereţii se pot repara. Se va repara până şi strada, care a rămas închisă circulaţiei, până când un specialist va spune că este sigură şi nu există riscul să se surpe, spre disperarea celor care locuiesc în zonă. Toate acestea însă nu vor schimba faptul că, ani de zile, autorităţile au fost şi surde şi oarbe şi au permis ca gălăţenii să circule printr-o zonă extrem de periculoasă.

Şi asta pentru că nimeni nu s-a întrebat cum a dispărut, peste noapte, o benzinărie situată în ochii lumii. S-a mers în teren, atunci când s-au cerut autorizaţii, şi totul era perfect. Ceea ce scria în cerere era şi pe teren. Nimeni nu a verificat actele care existau în evidenţe, astfel încât să se raporteze și la trecut, nu doar la prezent. Culmea, cei care erau obligaţi să facă acest lucru sunt oamenii care locuiesc în acest oraş şi care ar fi putut avea de suferit în urma exploziei de luni. Aceşti oameni, care au închis ochii şi au făcut posibil ca ditamai benzinăria să dispară, peste noapte, doar printr-o tranzacţie imobiliară, iar în locul ei să apară ditamai hotelul, ar trebui să plătească acum pentru cele întâmplate. Nu ştim cine va fi găsit însă vinovat, mai ales că autorităţile aruncă problema de la una la alta, susţinând că nu ei aveau în atribuţii descoperirea neregulilor. Iar asta nu se întâmplă, din păcate, pentru prima dată. Este o practică general valabilă la instituţiile statului, care au învăţat să arunce motanul în curtea vecinului.

Evenimentul de luni nu s-a soldat cu morţi şi răniţi, dar are efecte pe termen lung. Oare autorităţile se vor trezi, măcar în ceasul al doisprezecelea, să facă verificări şi la celelalte amplasamente unde au apărut, tot peste noapte, în loc de benzinării, alte afaceri de succes? Nu de alta, dar un astfel de loc se află la doar câteva sute de metri distanţă de cel de pe Frunzei, mai precis chiar vizavi de blocul Privilege.

Citit 1382 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Decembrie 2019 18:00

4 comentarii

 • postat de Ion Joi, 12 Decembrie 2019 19:01 109.166.128.*** Link la comentariu
  0
  0

  Dacă reușim să trecem sănătoși pe lângă o fostă benzinărie recomand să cântăm de fiecare dată maneaua "Sunt băftos, sunt norocos". Spor la cântat!

  Raportează
 • postat de Tudor V Joi, 12 Decembrie 2019 08:41 89.136.0.*** Link la comentariu
  0
  7

  Explozia a fost resimtita si in centrul comercial Kaufland din zona apropiata. Reprezentatii autoritatilor daca vor sa arate dispozitie si interes/competenta trebuie sa caute toate benzinariile disparute (pentru a verifica dezafectarea acestora), nu numai la nivelul judetului Galati. Doar in municipiul Galati mai exista astfel de locuri pe fostele investitii ale MHC (una chiar vis a vis de blocul Privilege, in zona functionand clinici medicale, pub-uri si terase chiar frecventate de populatie), dar si pe terenul unor foste obiective economice care detineau statii proprii cu alimentare carburant, si pe care, cei care le-au achizitionat, cel mai probabil nu au cheltuit pentru a le dezafecta real!

  Raportează
 • postat de Parcă şi vizavi de Privilege, la fel. Joi, 12 Decembrie 2019 06:40 213.233.101.*** Link la comentariu
  0
  12

  Parca mai este o fostă benzinărie vizavi de turnul Privilege, cu bqzinele de depozitare îngropate şi decopertate de vreme, în spatele clădiri, în răpa din spatele clădiri închise, qcum.

  Raportează
 • postat de unzeumaimic Joi, 12 Decembrie 2019 06:18 178.138.33.*** Link la comentariu
  0
  15

  acolo a fost statia Anghel Oil . cumnatul stapanului politiei Galati - ZEUS insusi . actualul proprietar tot un politist . chiar are cineva impresia ca se vor stabili vinovati . scandalul va fi acoperit . se vor aplica maxim niste amenzi . in acest oras de rahat norocul ne tine in viata .

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.