Federaţia de Haos pe Gheaţă

Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Gonirea puţinului public pe care acest sport îl are continuă să fie la ordinea zilei la Federaţia Română de Hochei de Gheaţă. Despre bătaia de joc, de la Cupa României, la adresa simpatizanţilor acestui sport foarte spectaculos prin dinamism şi nu numai, am vorbit la vremea respectivă. Acum avem din nou, ca mai mereu de câţiva ani încoace, aceeaşi senzaţie şi în cazul Campionatul Naţional. Până alaltăieri spre seară, şe ştia, inclusiv din programul afişat pe site-ul oficial, că în această seară avem meci la Galaţi, cu Gheorgheni. S-a amânat, pentru cândva. Cam la fel a fost şi cu o săptămână în urmă, când echipa din Galaţi pregătea trei meciuri cu Steaua, în deplasare, care s-au dovedit a rămâne doar două.

Este de înţeles ca, atât timp cât s-a acceptat participarea celor trei echipe romţneşti în campionatul regional româno-maghiar Liga Erste, programul să fie flexibil, în funcţie de parcursul lor în fazele superioare de acolo. Însă, de ce în acest parteneriat doar una dintre federaţii dictează, de ce în alcătuirea programului lor nu se ţine cont şi de cel de aici, de necesităţile celorlalte echipe din campionatul României.

Avem cel mai apropiat exemplu, al echipei din Galaţi, care îşi planifică intensitatea antrenamentelor ştiind că are vineri meci şi se trezeşte miercuri că nu-l mai are şi planurile sunt date peste cap. Asta dincolo de monotonia generată la antrenamente de săptămâni cumulate fără plăcerea meciului, dincolo de planificări bugetare şi rezervări aruncate la coş pentru deplasări.

În acest ritm, o să se ajungă la fel ca în urmă cu un an, sub o presiune uriaşă, când nu mai ai zile unde să bagi meciurile rămase. Mai sunt o grămadă din sezonul regulat, mai sunt cele din play-off, şi la orizont este şi participarea echipei naţionale la Campionatul Mondial (27 aprilie – 3 mai). În acest ritm, nu este deloc exclus să se ajungă ca play-off-ul să înceapă înainte de Mondial şi să se termine după, în luna mai. Una în plus faţă de ce ar trebui, încă o lună de plată a hocheiştilor, costuri mai mari de menţinere a gheţii şi mulţi suporteri dezgustaţi pe parcurs. La aşa brambureală, chiar avem tupeu dacă ne mai gândim uneori la mult doritele televizări. Păi ce televiziune serioasă ar fi de acord să îşi modifice astfel programul, în ultimul moment?

Citit 1621 ori Ultima modificare Joi, 20 Februarie 2020 18:37

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.