Evaluaţi acest articol
(17 voturi)
1 comentariu

Noul virus gripal, care a făcut ravagii în China, a ajuns şi în Europa. Din ce în ce mai multe state anunţă că au persoane suspectate de îmbolnăvire cu coronavirus. Cum cea mai afectată ţară din Europa este Italia, acolo unde locuiesc sute de mii de români, autorităţile de la noi din ţară au intrat imediat în alertă. Indiferent că erau deja pregătite cu centre de carantinare sau au fost puse, pe repede înainte, să improvizeze unele, autorităţile din toată ţara se laudă cu au luat măsurile necesare pentru prevenirea răspândirii virusului. Asta în condiţiile în care, cel puţin oficial, nu aveam nicio persoană infectată cu temutul virus.
Chiar dacă nu au fost confirmate persoane infectate, teama de coronavirus a creat un mediu propice de îmbogăţire. Astfel, măştile de protecţie au dispărut din farmacii şi se vând, pe sub mână, la preţuri chiar şi de zece ori mai mari. Cei care nu au însă pile prin farmacii se pot aproviziona din mediul on-line. Magazinele on-line încă au pe stoc măşti de protecţie, asta în ciuda faptului că toate depozitele farmaceutice au rămas fără marfă, lăsând astfel nu doar farmaciile, ci şi spitalele fără materialele atât de necesare. Culmea, autorităţile competente au declart că agenţii economici sunt liberi să îşi pună orice adaos doresc la produsele pe care le comercializează. Adică, unul care vinde o mască de protecţie cu 50 de lei în loc de 0,50 de bani se îmbogăţeşte fără a putea fi tras la răspundere în vreun fel.
Tot de teama coronaviruslui, românii au luat cu asalt magazinele şi şi-au făcut provizii de parcă vine sfârşitul lumii. Rafturile cu alimente au rămas goale, în timp ce materialele igienico-sanitare au rămas la locul lor. Asta în ciuda faptului că arma cea mai bună împotriva coronavirusului, dar şi a gripei, este o igienă cât mai bună. Dar, până la urmă, spălatul pe mâini nu ţine de foame, în caz că vine coronavirusul peste tine.
Una peste alta, noul virus face paşi mici, dar siguri şi spre ţara noastră. Motiv de îngrijorare pentru unii, de bucurie pentru alţii, care vor face, cu siguranţă, averi considerabile din panica şi nenorocirea oamenilor de rând.

Citit 1444 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Februarie 2020 17:49

1 comentariu

  • postat de Gh. Gradinaru Joi, 27 Februarie 2020 12:03 86.35.208.*** Link la comentariu
    2
    7

    Nu mi-am imaginat vreodata ca urmasii lui Asclepios, Galenus ori Hygieia sa profite de pe urma nenorocirilor unor oameni. Acestia nu pot fi numiti nici macar escroci ori speculanti. Sunt niste vietati care nu fac cinste ordinului primatelor. Ar trebui categorisiti in randul helmintilor, trematodfelor, nematodelor sau protozoarelor(Giardia). Prin aceste fapte au demonstrat ca industria farmaceutica este doar o afacere in capitalismul salbatec. Imi este scarba si nu pot spune nici macar "sa le fie rusine".

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.