Stop joc! 2020 - schimbarea priorităților

Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Ceea ce în urmă cu o lună părea să fie doar un scenariu de film, suspendarea activității sportive, atât la nivel național, european sau mondial, s-a întâmplat în această săptămână.

Zeci de competiții au fost suspendate, unele au anulate, altele doar amânate. Întregul calendar a fost peste cap, sportivii au rămas fără ”joburi” și încearcă fiecare, așa cum poate, să treacă peste această perioadă, fie că vorbim de aspectul sportiv sau de ce nu, chiar de cel financiar.

După îndelungi discuții la nivelul forului european, EURO 2020 s-a transformat în EURO 2021, cel curent rămânând un an fără alte competiții majore, cel puțin oficial. Aș spune, fără să par cinică, că e șansa României, care este și una dintre gazde, să termine stadioanele promise și poate chiar și linia de cale ferată care să lege Bucureștiul de Otopeni.

Pandemia pune sub semnul întrebării competițiile de tenis, întregul sezon de zgură (atât cel american, cât și cel european) fiind compromis, singurul Grand Slam pe zgură - Roland Garros va fi mutat în toamnă, la numai o săptămână de US Open, fapt ce poate fi dificil pentru sportivii care vor avea un timp redus de trecere de la o suprafață la alta.

Anul acesta este unul extrem de important pentru sportivii care s-au pregătit intens, în ultimii patru ani pentru, poate, competiția majoră a vieții și carierei lor, jocurile olimpice. Din păcate asupra acestora planează o mare incertitudine. Decizia de păstrare a programului de desfășurare a JO din Japonia a fost vehement criticată, din cauza punerii în pericol a integrității sportivilor, dar și a spectatorilor, însă organizatorii încearcă să se mențină fermi pe poziție. Rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile în perioada următoare, la nivel mondial, căci starea de spirit nu este cea mai optimistă în acest moment, nemaipunându-se la socoteală absența pregătirilor specifice, dată fiind restrângerea activităților.

Este momentul în care fiecare dintre noi va trece printr-o ”resetare”, prioritățile ni se vor schimba. Sperăm să fim mai uniți, chiar dacă suntem ”izolați”, din prevenție, iar în timpul, acum, prea liber, să ne redescoperim și să facem lucruri care să ne bucure și să ne ajute să trecem mai ușor peste această ”provocare”.

Citit 1635 ori Ultima modificare Joi, 19 Martie 2020 17:46

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.