Halep anunţă posibila absenţă la US Open

Halep anunţă posibila absenţă la US Open
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

După Novak Djokovic și Ashleigh Barty, ocupanții primelor poziții în ierarhiile ATP și WTA, și Simona Halep a dezvăluit că nu este convinsă că va participa în acest sezon la US Open, considerând protocolul stabilit pentru reluarea turneelor oficiale greu de aplicat. ”Cu siguranță că am dubii mari să particip în astfel de condiții. Nu doar pentru că ne aflăm într-o pandemie, ci și din cauza riscului pe care l-ar presupune călătoria, carantina și schimbările care pot apărea în timpul unui turneu. Nu ar fi deloc o tranziție deloc ușoară pentru corpul nostru. Știu că organizatorii și sponsorii vor ca turneele să se joace și că mulți jucători traversează perioade dificile, dar este o decizie personală pe care trebuie să o luăm. Este important să înțelegem faptul că fiecare are nevoi diferite și că suntem nevoiți să luăm decizia optimă pentru sănătatea și cariera noastră”, a declarat Simona Halep, conform New York Times.

US Open ar urma să se dispute, în cel mai optimism scenariu, în perioada 31 august - 12 septembrie. Conform protocolului stabilit, jucătorii ar urma să ajungă în Statele Unite ale Americii cu călătorii în zboruri charter, teste repetate de COVID-19 și prezența unui singur membru al staff-ului pentru fiecare sportiv.

Aceste condiții au fost analizate de antrenorul Simonei Halep, Darren Cahill. „Restricțiile sunt foarte dure. Fiecare jucător o să aibă opinia sa în ce-l privește, dacă aceste restricții sunt ok pentru el sau nu. Sunt destul de sigur că nu vor fi ok pentru Simona. Dacă ești într-un sport de echipă, măcar ai colegi cu care poți mânca, socializa sau să te antrenezi. În tenis e diferit, pentru că e un sport individual”, a declarat Darren Cahill, într-un interviu pentru Reuters.

Citit 2912 ori Ultima modificare Vineri, 12 Iunie 2020 19:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.