Marea evadare sau marea relaxare?

Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Cu toții așteptăm ziua de 15 mai mai ceva ca pe Moș Crăciun, ziua din care ar trebui să înceapă marea relaxare, doar că unii au ”furat” startul și uite așa s-a ajuns la marea evadare. Acest lucru se vede pe străzi, în rândul oamenilor care ”aleargă” care încotro, în autobuzele înțesate, dar și în numărul de amenzi date...

Dintre toate libertățile viitoare, cel mai mult mă bucur la ideea de a putea ieși în parc și să mă plimb fără o destinație anume.

După 15 mai, dacă se ridică și restricțiile de circulație în afara localităților, unii vor fugi la mare, alții la munte, alții pur și simplu vor alerga spre ceea ce le place, și aici mă refer la sportivi. Se speră deschiderea parcurilor sau a stadioanelor, pentru că două luni fără activitate sportivă susținută pot pune performanța în pericol.

Am în grupul meu de prieteni mulți alergători, de cursă scurtă sau lungă, amatori și de performanță. În perioada aceasta, ei s-au mulțumit cu alergarea în jurul blocului sau urcatul scărilor. Deja au făcut șanț de apărare de la kilometri alergați în aceste condiții. Sportivii de performanță s-au văzut în situația de a se antrena în casă, căci o alergare în jurul blocului nu e deloc o soluţie indicată, pentru că alergatul pe asfaltul dur afectează în timp tendoanele şi nu numai.

Au fost anunțate diverse variante de revenire a activității sportive, chiar dacă pentru început doar a antrenamentelor, din păcate însă multe din acestea rămân doar pe hârtie, pentru că ”în teren” lucrurile se prezintă cu totul altfel. Mai dăunăzi, Federația Română de Fotbal anunța că doar 6 din 14 echipe de primă ligă au posibilitatea de a se cantona în baze proprii, așa cum recomandă Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății. Această situație pune sub semnul întrebării reluarea antrenamentelor, mai mult, pune o presiune și mai mare, financiară, practic existând riscul ca sezonul să fie ”îngropat”, costurile pentru respectarea tuturor recomandărilor ajungând la 100.000 de euro lunar, bani foarte mulți, chiar și pentru echipele din Liga I, nemaivorbind de grupările din celelalte eșaloane sau din alte federații.

Cu toate incertitudinile în ceea ce privește ”marea relaxare”, un lucru este sigur. Viața nu va mai fi la fel după 15 mai, pentru niciunul dintre noi.

 
Citit 1921 ori Ultima modificare Vineri, 08 Mai 2020 16:50

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.