Evaluaţi acest articol
(35 voturi)
5 comentarii

În Constituţie scrie, la articolul 16 că "(1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări. (2) Nimeni nu este mai presus de lege". Ceva mai încolo, la articolul 47, se menţionează: "(2) Cetăţenii au dreptul la pensie, la concediu de maternitate plătit, la asistenţă medicală în unităţile sanitare de stat, la ajutor de şomaj şi la alte forme de asigurări sociale publice sau private, prevăzute de lege". Prin urmare, faptul că există aceste pensii speciale poate fi considerat neconstituţional. Pentru că face discriminare între un medic, profesor, inginer sau orice alt absolvent de facultate şi judecători. În afară de faptul că au legile şi politicienii la degetul lor mic, ce au făcut aceşti judecători în plus faţă de medici, profesori sau ingineri de se bucură de aceste privilegii prin care li se acordă pensii astronomice? Nimic. Nici măcar nu-şi fac toţi cum trebuie meseria, ei, cei chemaţi să apere legea, fiind uneori primii care se folosesc de puterea pe care o au pentru a o aplica discreţionar. Chiar şi cel mai tiran rege din Evul Mediu s-ar întoarce în mormânt de ciudă, dacă ar afla cum au reuşit să "decapiteze" cei de la Curtea Constituţională legea abrogării pensiilor speciale. Cât erau ei de monarhi absoluţi, tot le tremura mâna când era să facă ceva necurat. Judecătorii noştri însă, nici n-au clipit. Au declarat legea prin care li se tăiau lor pensiile nejustificat de mari ca fiind neconstituţională şi nici măcar nu s-au mai obosit să se lege de fondul problemei, au aburit pe toată lumea, dând vina pe procedură. Nu şi-a pus nimeni problema că e un vădit conflict de interese ca tocmai ei să se pronunţe dacă o astfel de lege e constituţională sau nu. E ca atunci când ai pune un criminal să se judece singur. El întreabă dacă e vinovat şi el e cel care răspunde: "Onorată instanţă, omul acesta nu mai răsuflă, i-am dat cu parul în cap, dar să mor dac-am spart eu geamul să intru în casă!"
Trist este că, dacă până şi regii, cât erau ei de regi, îşi luau huiduială de la popor când călcau strâmb. Dar noi, închişi în carantină, nu putem decât să vorbim ca proştii de unii singuri. Ei vor continua să primească pensii de zeci de mii de lei, ba şi salarii pe deasupra, în timp ce milioane de români sunt afectaţi de criza economică produsă de coronavirus. 

Citit 4927 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Mai 2020 19:50

5 comentarii

 • postat de Adrian Sâmbătă, 16 Mai 2020 05:15 89.39.81.*** Link la comentariu
  0
  2

  Nu e vina judecatorilor ca aia de la pnl psd si usr nu vor sa faca o lege constitutionala. Nu uitati ca de pensii speciale beneficiaza si armata politia si servicii secrete. Doar nu vrem sa ne luam de servicii secrete nu??))

  Raportează
 • postat de HAHAHA Joi, 14 Mai 2020 11:31 194.105.20.*** Link la comentariu
  4
  11

  Si, in conditiile mizere ale Romaniei actuale, aveti pretentia ca tineretul cat de cat cu capul pe umeri, sa ramana in tara ?!!!!

  Raportează
 • postat de ariciul Joi, 14 Mai 2020 09:16 89.39.81.*** Link la comentariu
  3
  10

  Ar trebui Noi poporul intrucat nu ni sa respectat votul si vointa de cateva ori,sa mergem la instantele superioare ,la drepturile omului ,la CEDO si sa dea aia o decizie prin care sa se arate ca pensiile speciale sunt nerconstitutionale ,si daca nici asa nu vor reveni cu picioarele pe pamant ,si nu vor reveni cu siguranta ,atunci nu mai ramane decat o singura varianta pe care am aplicato unui fost presedinte.numa ca astia is mai multi acuma.

  Raportează
 • postat de Nenominal Joi, 14 Mai 2020 08:32 89.136.4.*** Link la comentariu
  4
  4

  Dacă tot cităm legi, hai să privim la rt. 5, alin. 1 din Legea 303/2004:
  „Funcțiile de judecător, procuror, magistrat-asistent și asistent judiciar sunt incompatibile cu orice alte funcții publice sau private, cu excepția funcțiilor didactice din învățământul superior, precum și a celor de instruire din cadrul Institutului Național al Magistraturii și al Școlii Naționale de Grefieri, în condițiile legii.”

  E constituțională îngrădirea dreptului la muncă: Da sau Nu?

  Cum se scanda pe 13 ianuare și 10 august? Jos labele de pe jiustiție.
  Cine erau de partea cealaltă a baricadei? Jandarmii.
  Cine este acum arătat cu degetul? Justiția.
  Cine beneficiază în continuare de privilegii legate de vârsta de pensionare și cuantum? Jandarmii.

  Cine-o fi de vină?
  Cine-o fi greșit?…

  Raportează
 • postat de eu Joi, 14 Mai 2020 07:56 86.124.204.*** Link la comentariu
  0
  12

  Îmi permit o completare: din septembrie 2019, nu mai muncesc nimic ! Salariul merge, vechimea merge, dar muncă nimic. De când cu protestele ori ale lor ori ale personalului auxiliar, de 2 luni cu pandemia, NU MAI MUNCESC NIMIC ! Palatul justiției este gol din septembrie, în sălile de judecată nu se coboară pentru motivele arătate, iar birourile îs goale pe motiv că de ce să stăm la birou dacă suntem în protest....sunt hotărâri pronunțate de anul trecut și neredactate și necomunicate justițiabililor ! Din toamna anului trecut! Nu ale mele, că nu scriu aici să mă plâng de problemele mele dar sunt oameni care așteaptă! Acum se întunecă mai târziu dar până în martie se vedea că nu sunt luminile aprinse în birourile lor după amiaza iar la sala de judecată coborau doar pentru a da termene

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.