Și morții de Covid pot merge la vot?

Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Unii cu mapa, alții cu sapa. Sau, mai direct, unii cu politica, alții cu problememe de zi cu zi. Cam asta se întâmplă acum, când clasa politică se ocupă de campania electorală și de organizarea alegerilor, în timp ce oamenii de rând se confruntă cu zeci de probleme, unele dintre ele vitale. Astfel, unii români încearcă să găsească soluții pentru a obține concediu medical și se roagă ca patronii să nu îi lase pe drumuri pentru că s-au infectat cu coronavirus și nu au avut loc în spital, alții se luptă să supraviețuiască și să învingă virusul în ciuda faptului că trebuie să îndure și un transfer către un spital din alt județ. Unii au rămas fără locuri de muncă și se gândesc ce să pună pe masă copiilor, alții încearcă să supraviețuiască cu o pensie de câteva sute de lei, din care trebuie să își cumpere și medicamente, și mâncare.

Aceasta este realitatea oamenilor de rând. Politicienii însă nu fac parte din această categorie. Ei au salarii suficient de mari încât să își permită să cumpere tot ce își doresc, indiferent cât de mult cresc prețurile. De asemenea, dacă ei se îmbolnăvesc, spitalele găsesc imediat o soluție și îi internează, dacă nu se apelează din start la o clinică privată. Pe ei îi plimbă cu elicopterul și dacă au o banală indigestie, iar dacă au nevoie de un test pentru depistarea coronavirusului pot fi considerați, fără probleme, cadre medicale, ca să aibă prioritate.

Toate acestea nu sunt povești, ci s-au întâmplat în România, în plină pandemie de coronavirus, într-un an electoral. Da, este an electoral și ne-am fi așteptat ca măcar acum, când au nevoie de votul poporului, politicienii să aibă mai multă jenă și să se comporte, măcar de ochii lumii, ca niște oameni normali, din popor. Ei bine, nu! Nu mai au nicio jenă, indiferent din ce partid vin, și speră să câștige inima electoratului doar aruncând cu noroi în contracandidați. Asta nu este o noutate, se întâmplă de ani de zile, dar parcă de data aceasta lucrurile sunt mult mai evidente. Poate și pentru că omul de rând, cel care trebui să meargă la vot, are, anul acesta, de înfruntat mult mai multe probleme decât până acum, una dintre ele, coronavirusul, putând fi chiar fatală.

Ei, și dacă unii dintre noi nu supraviețuiesc și pierd lupta cu virusul, care este pierderea? Doar am mai văzut și până acum morți care au pus ștampila pe candidatul care trebuia să ajungă în postul promis de partid.

Citit 1254 ori Ultima modificare Miercuri, 26 August 2020 16:18

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.