Ziua care nu s-a încheiat niciodată

Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

15 mai 2011, o zi care dacă n-ar fi existat, ar fi trebuit inventată. Iar dacă n-ar fi putut fi inventată, ar fi trebuit imaginată. La infinit. Cum a și fost, de altfel, de generații la rând de suporteri. Și nici măcar nu s-a terminat.

Unii ar spune că au trecut zece ani, alții că nu s-a întâmplat niciodată. Noi spunem că nu a trecut și că încă trăim în aceeași zi de 15 mai 2011, ca în "Groundhog Day", cu Bill Murray. Ne trezim cu aceeași poftă de a câștiga, cu aceeași ambiție de a fi cei mai buni. Cu Oțelul, un spirit liber de exprimare, nu doar un club de fotbal. Cu Antal, Paraschiv, Viglianti și ceilalți alături, nu ne e teamă de nimeni și de nimic în fotbal. Nici măcar de impostorii care aveau să-și umple buzunarele de pe urma visului nostru. Trăim și retrăim în aceeași zi ca niște prizonieri răsfățați. Ziua magică de 15 mai 2011 nu s-a terminat și parcă nici nu vrem să se termine vreodată.

Orele petrecute pe stadion în așteptarea meciului sunt mai multe decât meciul în sine. Bucuria de după meciul Oțelul - Timișoara, scor 2-1, în finala campionatului, este ca nicăieri altcândva în România. Zecile de mii de gălățeni conectați la unison, cum niciun alt fenomen n-a reușit și nici nu va mai reuși vreodată să o facă, încă trăiesc pe 15 mai 2011.

În afară de Oțelul, după anii '90, în care cel puțin teoretic fotbalul a început să se joace pe bune, au mai fost câteva campioane improbabile, gen CFR Cluj prima dată, Unirea Urziceni, Viitorul lui Hagi sau Astra. Dar nimeni nu le celebrează, pentru că toate puse la un loc nu au contat cât titlul nostru - cea mai bună dovadă de atașament emoțional real pentru culorile unei identități.

Hai, Antal și te zbate, cum numai tu știi s-o faci! Urcă Buș, nu te opri până-n careu, nici dacă te atacă vreunul cu bazooka! Da, Penare, e gata, nu mai au ce să ne facă! Trimite mingea, Costine, cât de sus poți, ca să nu mai coboare niciodată!

15 mai 2011 - de astăzi suntem campioni!

Citit 1574 ori Ultima modificare Vineri, 14 Mai 2021 22:07

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.