Doi baschetbalişti gălățeni, cu echipa naţională la Campionatul European Under 16

Doi baschetbalişti gălățeni, cu echipa naţională la Campionatul European Under 16
David Brăilescu (stânga) și Cosmin Buboiu - doi gălățeni de lot național
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

David Brăilescu și Cosmin Buboiu sunt doi tineri talentați ai Galațiului care au ocazia să-și reprezinte țara - prin echipa națională Under 16 - la un turneu final

Baschetul a crescut frumos în ultimii ani la Galați, iar roadele se văd și prin selecțiile la loturile naționale ale sportivilor talentați. Dar nu doar talentul se punctează și se apreciază, acesta având nevoie să fie dublat de muncă zi de zi și dedicare întru totul. Este cazul jucătorilor David Brăilescu și Cosmin Buboiu, care au fost răsplătiți cu selecții la lotul național al României U16 - alături de care vor evolua la Campionatul European rezervat categoriei lor de vârstă. Acest turneu final va fi organizat chiar de țara noastră, în noua sală din Pitești, în luna următoare. Până atunci, întregul lot se pregătește intens, într-un stagiu centralizat.

David Brăilescu (elev la CNVA și practicant de baschet la Academia Phoenix) s-a remarcat prin utilitatea sa în orice poziție este folosit, fiind dispus să-și sacrifice propriile realizări pentru cele ale echipei, o calitate rar întâlnită, mai ales la o vârstă atât de fragedă. "Este o ocazie unică în viață și nu există mândrie mai mare decât să-ți reprezinți țara. La acest Campionat European îmi doresc să joc cel mai bun baschet și să-mi îndeplinesc rolul în echipă, în așa fel încât să ieșim câștigători. Această selecție mi-a arătat că sunt un jucător cu adevărat bun și că toată munca depusă nu a fost în zadar. De acum încolo, singura direcţie de a merge este în sus!", ne-a spus David.

Cosmin Buboiu (elev la Colegiul Economic și component al echipei de seniori CSM Galaţi) a dovedit că este capabil să facă pasul către nivelul următor, fiind o piesă importantă în angrenajul lotului național. "Simt că trebuie să dau totul pe teren și să dovedesc că merit să fiu acolo. Este o responsabilitate mare pentru mine și îmi doresc ca acest lucru să nu fie în zadar. Sunt încrezător că ne vom clasa pe un loc bun, deoarece vom munci foarte mult. Ultimii cinci ani i-am dedicat acestui sport, iar orice convocare la lotul național reprezintă o răsplată a muncii depuse. Nu în ultimul rând, vreau să arăt că munca lui coach Dixon cu mine nu a fost în zadar", a spus Cosmin.

Program intens de pregătire

Plecați deja din Galați pentru a se alătura lotului național în Capitală, Buboiu și Brăilescu, împreună cu alți 14 colegi, se vor pregăti la Târgoviște, în perioada 17 iunie - 19 iulie. În tot acest timp vor fi programate și cel puțin trei meciuri amicale. Din 20 iulie se va pleca în Portugalia, la un turneu de pregătire de patru zile, iar în perioada 26 iulie - 3 august cartierul general al antrenamentelor se va muta la Pitești. În noua sală a reședinței județului Argeș va avea loc și Campionatul European (4-13 august), România fiind într-o grupă cu Islanda, Georgia, Austria și Bosnia.

Citit 2532 ori Ultima modificare Duminică, 18 Iunie 2023 12:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.