Doar el credea

Doar el credea
Evaluaţi acest articol
(45 voturi)

Nu trecea o zi fără ca cel puțin un alt miliard de lei vechi datorie pentru Oțelul să nu se audă de pe undeva că ar mai fi de plătit. Lotul începea să se dezmembreze, iar fanii nu mai credeau în nimic după patru sezoane în care Oțelul nu reușea să treacă de prăpăstioasa Ligă a III-a.

Să știi că nu vom fi prieteni dacă vii cu asemenea întrebări”, m-a avertizat Dorinel Munteanu la chiar prima sa conferință de presă. Întrebarea era ”Ce se va întâmpla dacă echipa nu va promova din primul an?”, pentru că problema Oțelului fusese în tot acest timp că n-a avut niciun plan pe termen mediu sau lung, ci totul era investit într-o promovare care nu mai venea. Dorinel abia anunțase la acea primă conferință de presă că echipa va ajunge în cel mai scurt timp posibil în prima ligă, fără să aibă absolut niciun argument palpabil pentru momentul cu pricina. Jucătorii rămași erau puțini, neplătiți și lipsiți de motivație. Finanțele lipseau de n-aveau o bancnotă de-un leu prin tot clubul. Iar condițiile numai de promovare sau planuri mărețe nu erau.

Cum-necum, iată că Dorinel Munteanu s-a pus la treabă și a dat startul proiectului său, bazat doar pe ambițiile nefirești ale unui singur om. N-a trecut mult timp până când lumea a început să vadă și să audă lucrurile bune pe care Oțelul le făcea datorită lui Dorinel, iar fanii și-au regăsit spiritul de câțiva ani uitat. Tribunele au început să se umple de parcă era echipa în prima ligă, iar de atunci am știut că Oțelul va promova. Și nu doar o dată, ci până la capăt, inclusiv din Liga a II-a în Superligă. Pentru că Oțelul avea ceva ce nu mai are aproape nimeni în România – un manager (în adevăratul sens al cuvântului)! Fără păcălici de-alde Narcis Răducan, care vorbeau frumos la televizor și făceau te miri ce prin club, fără suporteri deveniți manageri peste noapte și fără a fi ocolită mult necesara muncă pentru a reuși.

A avut dreptate și că nu vom fi prieteni, pentru că nici n-a fost nevoie. A existat întotdeauna o relație de respect reciproc al meseriilor pe care le avem și, cel puțin din partea mea, toată admirația din lume pentru un om care duce mai departe zicala că ”Omul schimbă locul”.

P.S. O mai știți pe aia cu statuile a lui Hagi? Gălățeni, la treabă!

Citit 3272 ori Ultima modificare Luni, 22 Mai 2023 18:24

4 comentarii

  • postat de Hai otelul
    Marți, 23 Mai 2023 21:19
    213.233.108.***
    Cum am spus. Adevărații eroi sint suporterii care au înființat asc otelul, care au crezut ca pot face ceva, care au cotizat cu bani și timp din viata lor și care au făcut ca acest club sa existe. Acest club l-a angajat pe dl. D. M. dumnealui a făcut ce trebuia ca să justifice salariu. Nu trebuie făc
    0
    0
  • postat de Unu
    Marți, 23 Mai 2023 20:01
    213.233.108.***
    Îmi pare rău să o spun. E o exagerare.
    0
    0
  • postat de Gigel
    Marți, 23 Mai 2023 19:53
    5.13.165.***
    Mai credeau si altii ca deaia au mers la stadion. Pana in ultima clipa.
    0
    0
  • postat de rodax
    Marți, 23 Mai 2023 09:25
    193.231.148.***
    Dorinel n-a venit chiar de la inceput la Oțelul.Multă vreme s-a orbecăit cu antrenori gen Ciobanu jr.(care,apropo,pe unde mai e?).Din cauza asta s-a atat in C atât de mult timp.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.