Votul și pumnalul

Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Liberalii din tabăra Cîțu au mai bătut ”un cui” la ”coșciugul” politic al (încă) președintelui PNL, Ludovic Orban. După o convocare pe nepusă masă, la ceas de seară, a Biroului Politic Național PNL, în funcția de ministru al Finanțelor a fost aprobată ”en fanfare” desemnarea lui Dan Vîlceanu, un personaj ce a stârnit destule controverse politice, dar care, dincolo de toate, se află printre apropiații premierului Florin Cîțu.

Totul s-a făcut trecând peste capul lui Ludovic Orban, expulzat de la masa deciziilor de tabăra Cîțu, tabără care, se pare, a atins masa critică pentru a se impune la alegerile din septembrie privind desemnarea președintelui partidului.

Desemnarea lui Vîlceanu are o notă mai dură decât pasul din iulie, când, de la Finanțe, a fost demis Alexandru Nazare. Dacă atunci apele erau încă tulburi în raporturile de forțe din PNL, iar Cîțu a mai scăldat-o când a fost întrebat dacă s-a consultat sau nu cu Ludovic Orban privind decizia luată, de această dată, Orban a fost pur și simplu călcat în picioare.

Votul în Biroul Politic Național PNL a fost zdrobitor împotriva lui Orban, acesta fiind singurul dintre cei prezenți care s-a pronunțat împotriva ministrului agreat de Florin Cîțu. Drept este că repeziciunea cu care s-au desfășurat lucrurile nu prea a lăsat taberei Orban timp să reacționeze în vreun fel, dar ”scorul” de 47-1 e zdrobitor.

Mai mult, acest vot a fost însoțit și de o ”declarație comună” a susținătorilor lui Cîțu, în care este acuzat comportamentul ”dezonorant” al președintelui PNL, ce ar susține ”campania de linșaj public” la adresa premierului, apropo de povestea cu ”aventurile” din SUA. Mai mult, în cârca lui Orban este pus și un atac la adresa Președintelui României, ”cel mai solid partener politic al partidului nostru, în ultimii șapte ani”. Termenii declarației sunt foarte duri, iar până la încheierea ediției nimeni din partid n-a ieșit să-i ia apărarea lui Orban...

După ritmul în care se înfig ”pumnalele” politice în spatele lui Ludovic Orban, acesta are toate șansele ca, poate, chiar înainte de votul din Congresul din septembrie, să ajungă un fel de ”persona non grata” în PNL. Asta nu pentru că ar fi un liberal mai bun sau mai rău decât ieri, ci pentru că, din postura de premier, Cîțu controlează banii. Iar dincolo de culoarea politică, de doctrine, cei mai mulți dintre politicieni au o singură lege: ”Follow the money” (Urmărește banii)!

Citit 1545 ori Ultima modificare Miercuri, 18 August 2021 22:59

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.