Vaccinul care ne dezbină

Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

Trăim vremuri cumplite, în care un singur cuvânt a ajuns să ne împartă în două tabere rivale! Din nefericire, de-a lungul istoriei, omenirea a mai trecut prin perioade gen "inchiziţie", care niciodată nu au adus nimic bun, însă tot nu ne învăţăm minte că ura nu rezolvă nimic. Sunt pline reţelele de socializare şi de pro-vaccinişti înflăcăraţi, dar şi de anti-vaccinişti exaltaţi, care se reped unii asupra altora cu toate armele din dotare. Arme care sunt, de regulă, cuvinte pe care ţi-e greu să crezi că oamenii şi le-ar spune dacă ar fi faţă în faţă.
Nu existenţa opiniilor diferite e lucrul care deranjează. Asta aduce în timp progres, dacă lucrurile sunt cântărite la rece. Furia oarbă cu care ne asmuţim unii asupra altora e de neînţeles, în vremuri şi aşa destul de grele, cu experienţe şocante pentru noi toţi cei care trecem prin ele.
Ce urgie a putut să dezlănţuiască o biată postare pe Facebook în care o învăţătoare se lăuda că elevii ei au participat la o lecţie realizată în parteneriat cu UNICEF şi Ministerul Educaţiei! Ce cuvinte mi-a fost dat să citesc de la oamenii "de bine" care s-au grăbit să ceară socoteală cadrului didactic de faptul că a avut curajul să scrie pe tablă "vaccinare". Zeci de oameni care au uitat care e buna-cuviinţă, au uitat că şi copiii au pagini de Facebook, au uitat că nu poţi trece cu buldozerul peste toată activitatea unui om, aruncându-l din două cuvinte la coşul cu gunoi, oameni care au dezlănţuit tot iadul, pentru că asta fac cei care interzic unor copii, dar şi adulţilor dreptul la informare. Lecţia era despre viruşi şi modul în care un vaccin poate să te protejeze de boală. Învăţătoarea, care este cunoscută în comunitatea tecuceană, şi nu numai, ca un cadru didactic  cu merite deosebite, nu a intrat cu seringa în clasă, nu a vaccinat niciun copil, niciun părinte. Nu a forţat pe nimeni să facă nimic. Nu le-a spălat creierul şi, măcar, a venit cu argumente logice. 
Ce ne facem însă cu cei care în numele "binelui" aleg să ponegrească, să bage pumnul în gură şi să-ţi urle în ureche adevărul lui mai adevărat, călcând în picioare dreptul cuiva de a alege pentru sine însuşi? Ce ne facem cu respectul pentru Educaţie? Dar, mai ales, ce ne facem cu respectul pe care ni-l datorăm unii altora?

Citit 1851 ori Ultima modificare Luni, 11 Octombrie 2021 23:40

Mai multe din această categorie:

3 comentarii

 • postat de trebuie sa-i facem pe cei ce ne conduc sa raspunda la ce fac.
  Marți, 12 Octombrie 2021 13:07
  89.39.81.***
  DEZBINAREA este rezultatul modului cum au inteles autoritatile romane, cei ce ne conduc pentru ca noi i-am ales sa gestioneze situatia de criza MONDIALA. ei se cearta si impart mosiile si spitalele sint pline, se moare pe capete. trebuie schimbat ceva in modul in care societatea civila poate controla activitatea celor alesi. spre binele nostru, nu a lor. in alegeri toti vin cu promisiuni. dupa alegeri nu se poate. nu m-ai inselat? trebuie sa ai responsabilitatea celor ce zici, ce promiti. eu iti dau votul pe ce ai promis, intrii la salarii bune, beneficii. dar tu nu faci nimic din ce ai spus. m-ai inselat ca sa cistigi avantaje materiale. la puscarie.....
  0
  4
  Raportează
 • postat de eu
  Marți, 12 Octombrie 2021 08:13
  86.124.204.***
  Greseala este una fundamentala in situatia de fata si anume aceea ca autoritatile, in numele democratiei prost intelese, au lasat la latitudinea oamenilor rezolvarea unei astfel de probleme vitale. Intr-o societate care functioneaza, civilizata, au prea putina importanta calitatile ori defectele individului, primand interesul comun. Statul roman a abandonat cetateanul in mana personajelor gen sosoaca. De ce va minunati ca au jignit-o pe biata femeie in ultimul hal, mai ales astia din Tecuci ? Noi ii pretuim, pe principiul lui Creanga ca atunci cand vad altul mai prost ca mine imi creste inima. Astia sunt oamenii, astia suntem noi, romanii, caprele raioase si mandre ale lumii civilizate in randul careia am ajuns doar pentru ca au astia nevoie de resurele noastre, piata de desfacere si forta de munca ieftina. Intr-i societate civilizata vaccinarea este un act social in primul rand si apoi unul medical, statul trebuia sa desfasoare o campanie, sa ia masuri prin care sosocarii sa ramana marginali, sa constituie cateva procente din populatie. Epidemia nu este ceva cu care sa te joci, mai ales la modul iresponsabil in care au facut-o autoritatile noastre in ultima vreme .... parca imi vine sa spun ca imi e dor de vela, care iesea la tv si anunta ceva ferm. Tot prostul si mai ales astia din partea asta de tara, sta cu ochii intr-un telefon de dimineata si pana seara, era doar o problema de timp pana sa puna cineva mana pe ei si sa se joace cu mintile lor putine si ratacite. Democratie in cazul de fata insemna ca poti sa faci ce vrei, dar cu consecinte. Ai auzit tu pe FB ca nu e bine sa te vaccinezi, stai acasa si iesi doar noaptea, la lumina stalpului, ca molia
  10
  25
  Raportează
 • postat de Adrian
  Marți, 12 Octombrie 2021 03:34
  89.39.81.***
  Respectul pentru educație se caștiga nu se impune...ori calitatea ei e vizibilă pt toți..pe de alta parte unii aleg sa faca propagandă..sunt sigur ca doamna ar fi putut sa ii invețe pe copii alte lucruri folositoare..dar a ales...suntem suma alegerilor noastre nu?
  30
  11
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.