Învață cine scapă!

Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, ”și-a asumat personal” prezența fizică în școli a elevilor... De parcă, dacă ar ajunge în spital un profesor sau un elev din cauza deciziilor domniei sale, ”răspunderea” asumată de domnul ministru ar ține loc de iarbă de leac....

Să nu ne amăgim, ”strategiile” asumate la nivel ministerial nu fac nici măcar cât o frunză de brusture! Tot ce am văzut până acum a fost doar un lung șir de improvizații, de măsuri luate din pix, adesea chiar în totală opoziție cu recomandările medicilor.

Miza deschiderii școlilor este, susține cu sobrietate ministrul Câmpeanu, ”viitorul Educației din România”. Acum, când prioritatea ar fi trebuit să fie Sănătatea, și-au adus aminte de Educație! Atunci de ce s-au mai impus două săptămâni de vacanță forțată, că doar acum situația epidemiologică nu este cu mult mai bună! Elevii nu au putut să meargă la școală, dar au fost liberi să meargă la mall... Părinții au fost luați ca din oală, copiii lăsați pe unde s-a nimerit, eventual pe la bunici, pentru a-i expune și pe ei unui risc suplimentar.

Acum, din nou la școală! După acel celebru prag de 6 la mie scos din burta ministrului Câmpeanu, se vine cu pragul de 60 la sută - procent de vaccinare a profesorilor, necesar pentru deschiderea unei școli! Un ”compromis”, să fie! Paradoxal, specialiștii din sănătatea publică atrag atenția că, la actualele rate de infectare, apariția cazurilor de COVID-19 în școli este aproape inevitabilă. Prin urmare, e invitabilă o ”epidemie” de școli (re)închise. Dar dl ministru ”își asumă răspunderea”! Și ne îndreptăm cu bună știință spre un haos și mai mare – tot mai puțini la școală, tot mai mulți acasă, unii vaccinați, alții nu, va fi un fel de scapă cine poate dublat de un ”învață cine poate”!

Apropo de grija asta pentru Educație, nimic nu s-a mai auzit de marea digitalizare a școlilor! Asta nu doar pentru că trăim într-un secol în care tehnologia și mediul on-line sunt a doua noastră natură, ci și pentru că, în situații precum pandemia, astfel de instrumente sunt singurele care pot asigura coerența în sistemul de învățământ. Nimic nu s-a mișcat la nivelul ”reformatorilor” din Ministerul Educației! Odată cu ”victoria” împotriva pandemiei, proclamată politic mai prin vară, totul a fost lăsat baltă!

Nu am văzut niciun ministru să răspundă din cauza măsurilor luate pe genunchi din Educație. Acum, în plină pandemie, a venit rândul dlui Câmpeanu ”să-și asume răspunderea”! Așa aroganță, doar în politică se învață!

Citit 1651 ori Ultima modificare Luni, 08 Noiembrie 2021 23:31

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.