O minune care va ţine doar patru luni

Evaluaţi acest articol
(26 voturi)

La patru zile de la ultimul protest al şoferilor şi vatmanilor de la Transurb, care s-a soldat cu demisia directorului, a fost numit, în sfârşit, cineva la conducerea instituţiei. Se pare că municipalitatea a fost nevoită să recurgă, măcar pentru moment, la cineva care are autoritate în faţa angajaţilor, şi nu la o desemnare politică, din pix. Omul care va conduce doar pentru patru luni Transurbul are 36 de ani de muncă efectivă în cadrul societăţii, prin urmare ştie nu numai realele probleme cu care se confruntă, ci şi ultimul şurub, pentru că şi-a început cariera ca simplu muncitor. Şi a urcat apoi profesional în diferite funcţii tot pe munca lui. A fost nelipsit de la orice achiziţie importantă s-a făcut, a muncit în toate compartimentele cot la cot cu oamenii pe care-i are acum în subordine. Le ştie păsurile, ştie ce au nevoie ca treaba să meargă bine. Cu alte cuvinte, o alegere mai bună nici că se putea! Doar că, aşa cum se întâmplă cu toate minunile, nu va ţine decât patru luni, pentru că omul asigură doar un interimat. Până când Consiliul Local va arunca ceva praf în ochi şoferilor şi vatmanilor, cârpindu-le sărăcia cu o sumă destul de infimă, având în vedere perioada de scumpiri prin care trecem, dar absolut necesară pentru bugetele unor oameni traşi pe dreapta când vine vorba de salarii. 
După patru luni, vor numi, probabil, un nou manager pe criterii politice, habarnist, dar lacom la bani, precum a părut să fie şi cel care şi-a dat demisia forţat. Fost director care, în timp ce umbla cu alba-neagra în privinţa majorărilor lefurilor angajaţilor lui, îşi mai trecea în plus pe fluturaşul de salarii o sumă frumuşică de o mie de euro. Cel mai probabil, nici directorul care va urma după interimat nu va şti cu ce se mănâncă job-ul său. Şi nici măcar nu va fi interesat să afle. Pentru că, nu-i aşa, în nicio funcţie publică de genul acesta, politrucii nu vin să facă treabă, ci vin să primească nişte bani frumoşi cam pe degeaba. 
Vor fi însă patru luni în care ar fi interesant de urmărit câte schimbări în bine se vor întâmpla, chiar dacă e timpul foarte scurt. Un profesionist de calibrul actualului director va şti exact unde să pună umărul. Şi, cine ştie, poate chiar va convinge că merită să rămână manager. 


Citit 1569 ori Ultima modificare Vineri, 26 Noiembrie 2021 23:12

Mai multe din această categorie:

4 comentarii

 • postat de paloma
  Sâmbătă, 27 Noiembrie 2021 23:22
  5.13.145.***
  Lasati numai tramvaile, dati drumul la cascarabete, nu mai vechi de cinci ani si sa respecte strict statiile !!! Desfiintati gaura neagra finantata din BANI PUBLICI !!!
  4
  3
  Raportează
 • postat de partidul e in toate....nici nu stiti ce inseamna vointa de partid.
  Sâmbătă, 27 Noiembrie 2021 20:11
  89.39.81.***
  oricit de bun e daca nu se baga in partidele ce acum impart ROMANIA nu are sansa. din pacate aste e tara si vremurile in care traim.
  0
  7
  Raportează
 • postat de George
  Sâmbătă, 27 Noiembrie 2021 17:54
  95.76.53.***
  Poate reinfiinteaza liniile 18, 19 si 22. 27 nu isi prea are rostul in halul in care ajunsese 100% comun cu 102. Poate doar sa ii faca traseu lung Dimitrie Cantemir-Metro.
  0
  2
  Raportează
 • postat de Titina
  Sâmbătă, 27 Noiembrie 2021 08:44
  5.13.207.***
  Asa este , dar politrucii trecuti in zona , ani la rand au fost recompesati cu functii care la randul lor ,,cotizau,, mai departe ,ca nimic nu vine nu vine asa pe tava asemenea functii, dar fostii directori sau dus tot pe functii de directori la alte societati ,asa e cand faci facultatea de directori si esti loial unui partid, nestiind cu ce se maninca in zona de productie, cat despre numire , e omul potrivit la locul potrivit.
  0
  5
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.