Hai cu egalarea!

Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Anul 2022 a adus o nouă problemă în sportul gălățean. De parcă n-aveam destule. Cu toate că unii nu vor s-o privească astfel, asta nu înseamnă că ea în sine nu reprezintă o problemă. Este vorba despre faptul că trecerea bazelor sportive de la Fundația Sportul Gălățean la Clubul Sportiv Municipal Galați a creat un blocaj pentru grupările locale.

Mai precis, pe vremea fundației nu se plătea niciun leu pentru folosirea bazelor sportive, iar acum, odată cu trecerea la CSM, se cer dări de parcă niște cămătari vor şi banii din urmă. Pentru o grupă, la sport de sală sau afară, trebuie plătit 300 de lei pe oră pentru un antrenament pe nişte terenuri pe care au murit copii. Sigur, se poate spune că nu e nimeni obligat să se antreneze acolo și poate să meargă către alte variante. Dar nu există alte variante astfel încât să fie susținute activitățile sportive de masă și de performanță, la nivel de copii și juniori. Cum terenurile și sălile din școli sunt, în mare parte, închise pentru astfel de acțiuni, alternativa e ca echipele să meargă pe un câmp deschis, să își facă antrenamentul și să-și închipuie că sunt pe Stadionul "Dunărea". Oricum n-ar fi mare diferență.

Nu CSM-ul e de vină pentru tarifele exagerate, dar contează mai puțin a cui e vina. Important e să se găsească soluții de a reveni la normalitate.

O problemă şi mai mare este că absurdul sumelor percepute pentru o oră de antrenament pe ruinele ce încă poartă denumirea de baze sportive n-a fost sesizat de către cei responsabili, ci aceştia chiar au vrut să certe opinia publică, pentru că, scuzați exprimarea, pune botul la "fake news". Iar asta au făcut-o printr-un... "fake news" în care se precizează că nu s-au dublat tarifele și că nu este interzis accesul. E ca și cum un hoț ar spune că e nevinovat pentru că n-a omorât pe nimeni. Problema nu e dacă s-au dublat sau nu tarifele, ci tarifele în sine. Cum nu era normal nici înainte, pe vremea gratuităților pentru privați, nu e normal nici acum, când se cere preț de "Santiago Bernabeu" pentru baze aflate în ultimul hal.

Autoritățile locale au înscris în propria poartă, o dată în primele minute ale noului an cu impunerea tarifelor exagerate, a doua oară spre finalul primei reprize printr-un comunicat absurd, așa că ne îmbrăcăm în haine de suporteri și îi îndemnăm să revină în meci, pentru că votul e rotund. Hai cu egalarea!

Citit 2100 ori Ultima modificare Duminică, 16 Ianuarie 2022 22:06

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.