Cu 10 zile mai aproape de Apocalipsă

Cu 10 zile mai aproape de Apocalipsă
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Intrăm în a 10-a zi de război în Ucraina. 10 zile de coșmar, în care lumea a fost invadată de distrugeri și suferințe ce nu credeam că ar mai fi posibile vreodată în Europa!

Putin a dat înapoi roata istoriei și a transformat Rusia în cea mai palpabilă amenințare la adresa lumii. Vorbim iar de URSS, de Războiul Rece, de un tiran ce vrea să sugrume orice urmă de libertate, de omenie, vorbim de un criminal de război ce calcă pe cadavre în numele ”gloriei” unui imperiu de cenușă.

Putin a adus lumea cu 10 zile mai aproape de Apocalipsă! Auzim tot mai des și cuvântul ”nuclear” - rachete puse în alertă nucleară, centrale nucleare devenite ținte ale unor atacuri, vorbim, iată, de al Treilea Război Mondial, ca despre o amenințare ce a depășit nivelul speculațiilor teoretice. În spațiul public apar sfaturi despre ce ar trebui să facem în cazul unui război nuclear, o nebunie totală!

Teama că un nebun ar putea duce lumea în pragul extincției este acum printre noi, palpabilă, parte a ”vieții cea de toate zilele”!

Cumplite zile am ajuns să trăim! Orașe rase de pe fața pământului, rachete trase cu sânge rece în blocurile de locuințe, sute de mii de oameni disperați ce încearcă să scape din fața războiului, scene ireale când oameni cu mâinile goale se pun în fața tancurilor pentru a-și proteja orașele, civili și soldați deopotrivă măcelăriți în numele ”pacificării” omenirii! Și, se zice, ce-i mai rău încă nu a venit...

Ce își imaginează acest Vladimir Putin că poate obține prin acest război fratricid, prin acest război care amenință întreaga lume? Va mai putea vreodată vreun ucrainean să se uite spre Moscova cu sentimentul că Rusia e o ”țară-soră”? Va putea Putin să stăpânească un popor căruia i-a negat însăși dreptul de a exista ca națiune? Vor mai putea rușii să se uite la Putin ca la ”salvatorul” care le-a redat ”gloria trecutului” după ce țara a ajuns într-o stare de izolare fără precedent în istorie? Ce vede oare Putin când se uită în oglindă? Mai vede un om?

”Ce rost mai are lumea, dacă Rusia nu-și găsește locul în ea?”, spunea unul dintre propagandiștii Kremlinului. Desigur, respectivul nu se referea la Rusia lui Tolstoi, a lui Ceaikovski, a lui Soljenițîn, a Annei Politkovskaia sau a lui Aleksei Navalnîi. Se referea la Rusia lui Putin!

Dar cum ar arăta oare lumea în care Rusia lui Putin și-ar găsi un loc?

Citit 2477 ori Ultima modificare Vineri, 04 Martie 2022 23:46

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.