Dușmanii din interior

Dușmanii din interior
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

În timp ce atenția opiniei publice este îndreptată aproape exclusiv înspre tragedia provocată de invadatorii ruși poporului ucrainean, faptele de corupție din România, unele dintre ele cât se poate de grave, tind să treacă neobservate în această perioadă.

Chiar săptămâna trecută, procurorii gălățeni au început cercetarea penală a șase cadre medicale care puseseră la punct o rețea de vaccinare fictivă împotriva COVID-19. Cu ajutorul intermediarilor, gruparea găsea amatori de certificate false de vaccinare, tariful fiind cuprins între 100 și 150 de euro de persoană. După ce vaccinul era aruncat "la chiuvetă", persoana „vaccinată” era trecută în mod fraudulos în Registrul cu evidența persoanelor vaccinate și primea un certificat de vaccinare.

Printre cadrele medicale care s-au ocupat cu vaccinarea fictivă, se află două asistente de la Spitalul Militar Galați, care ar fi demisionat după începerea anchetei, dar și un medic de la Spitalul Județean Galați.

Lăsăm la o parte prostia și josnicia celor care au plătit, practic, pentru nimic, pentru a ne concentra pe corupția din sistemul medical românesc. În ultimele luni, astfel de grupări au fost depistate în numeroase județe. Astfel, includerea Galațiului pe această hartă „selectă” era doar o chestiune de timp.

Zeci de mii de români și-au pierdut viața, în ultimii doi ani, din cauza infecției cu virusul SARS-CoV-2. Cei mai mulți dintre ei și-au dat ultima suflare chinuită chiar în spital, sub ochii personalului medical neputincios. Cu toate acestea, tot cadrele medicale au fost cele care au pus pe picioare rețelele infracționale de „vaccinare la chiuvetă”. Nici măririle salariale masive din Sănătate, de care au beneficiat în ultimii ani, nici imensa suferință a societății în cei doi ani de pandemie nu le-au împiedicat să recurgă la astfel de fapte.

Este aproape sigur că fenomenul vaccinării fictive a fost mult mai răspândit decât știm acum de la instituțiile de anchetă, având în vedere reticența majorității românilor față de vaccinare. Problema este că această corupție încă endemică slăbește instituțiile statului și divizează și mai mult societatea, exact într-o perioadă în care un război absurd și total imprevizibil se duce chiar la granița noastră.

Citit 1186 ori Ultima modificare Joi, 24 Martie 2022 10:28

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.