Cumetrie PSD la lucrările de pe centura Galaţiului

Evaluaţi acest articol
(35 voturi)

Nu este şofer din Galaţi care să nu fi săltat cu maşina pe hopurile lăsate de constructori pe centura mică a oraşului care e modernizată în prezent cu bani grei. Lucrări executate cu viteza melcului, dar şi prost (pe unele locuri fiind turnat asfalt nou peste cel vechi, pe porţiunile respective observându-se deja surpări). Oamenii s-au plâns deseori la redacţie că s-au săturat să stea cu orele pe un drum pe care ar trebui să-l parcurgi în câteva minute, că şi-au stricat maşinile şi că au observat că angajaţii mai mult se fac că muncesc, nu iese treabă serioasă de pe urma lor.
Chiar şi la Consiliul Judeţului au avut în ultima vreme discuţii aprinse cu reprezentanţii firmelor contractoare, S.C. Aqua Parc S.R.L. şi  S.C. Mavgo Holding S.R.L., cărora li s-a pus în vedere să respecte termenele.
Dacă dai o simplă căutare pe internet, afli dintr-o puzderie de materiale că cele două SRL-uri din Piatra Neamţ sunt abonate la contracte "grase" finanţate din bani publici, probabil în baza unor cumetrii de partid, mai mult decât pe calitatea lucrărilor pe care le execută.
Firma Aqua Parc aparţine lui Gheorghe Vlasie, zis „Ginel“, care este nimeni altul decât cumătrul lui Ionel Arsene, preşedintele PSD al Consiliului Judeţean Neamţ şi câştigă licitaţii cu Statul pe bandă rulantă, valoarea contractelor fiind de ordinul milioanelor de euro. În perioada cât PSD a deţinut guvernarea, contractele au „curs“ spre firma cumătrului, lucru care se petrece şi după ce formațiunea politică a pierdut Puterea.
Cealaltă firmă apare deseori în parteneriat cu Aqua Parc, se află tot în zona de influenţă PSD, câştigând numai în 2020 contracte în valoare de 97 de milioane de euro, banii fiind atribuiţi de la Guvern, prin Fondul de Dezvoltare şi Investiţii.
Galaţiul nu este singurul judeţ în care cele două firme au contractat lucrări pe care nu le-au dus cum trebuie la îndeplinire. Dar cum poţi face faţă atâtor contracte cu un număr limitat de muncitori şi, mai ales de utilaje? Ştie tot românul că muncitorii buni au plecat în străinătate unde se lucrează pe salarii de 4-5 ori mai mari. Acesta este motivul pentru care, la o lucrare de 24 de milioane de euro cum e centura mică a Galaţiului, în loc să vezi puzderie de muncitori, numeri pe degete câţiva "Dorei". Exact ca zugravii care vin o zi pe săptămână, pentru că au apartamente de făcut şi în alte părţi, iar tu n-ai ce face, pentru că alţii nu mai găseşti. Sună cunoscut, nu?

Citit 9977 ori Ultima modificare Duminică, 10 Aprilie 2022 23:13

Mai multe din această categorie:

6 comentarii

 • postat de George
  Marți, 12 Aprilie 2022 00:01
  62.238.204.***
  Aproape toate lucrarile importante la nivelul Galatiului sufera intarzieri; centura mica incluzand marele pod "mic", "mozeul" de arta moderna (faliment constructor), drumul prin curtea IPF (zero barat), molul de la gara (30%).
  "Noroc" ca mai daramam o fabrica (INTFOR) si mai construim un mol (expozitie de zdrente produse in Bangladesh - nu le cumpara nici dracul).
  Galatiul merge inainte, cu pensionarii din combinat angajati la primarie.
  0
  3
  Raportează
 • postat de eu
  Luni, 11 Aprilie 2022 16:56
  89.39.81.***
  nu mai pot ei de noi.
  0
  10
  Raportează
 • postat de Agentul economic
  Luni, 11 Aprilie 2022 08:56
  109.166.134.***
  Dupa ce au fost afectati de pandemie si de masurile impuse, agentii economici de pe Drumul de Centura sunt nevoiti sa faca fata si piedicilor autoritatilor.
  E normal ca populatia sa ocoleasca acea zona, daca ne gandim ca frezarea asfaltului s-a facut acum 10luni!
  Oare nu se gandeste nimeni la societatile comerciale care au de platit chirii, angajati si taxe la stat?
  2
  15
  Raportează
 • postat de Tiberiu
  Luni, 11 Aprilie 2022 08:45
  194.105.20.***
  Trist!
  Nu au fost in stare inca sa demoleze 2 garaje si o curte cu cauciucuri...Talciocul ala trebuie desfiintat sau mutat undeva unde sa nu incurce pe nimeni.
  Drumul prin curtea Transurb este dezastru, gropi si balti.
  Unde este marele asfaltator Fotea??? sau primarul? sa vina sa faca vreo 2 ture cu masina lor!
  Dezamagitor!
  Sa nu mai spunem de centura intreaga - taraganare si aiureala, neprofesionalism si tragere de timp.
  Dle Humelnicu va laudati cu mari realizari ale ministrului transporturilor psd, moluz, gropi, balti - psd prafuit
  0
  26
  Raportează
 • postat de Coruptii din Galati
  Luni, 11 Aprilie 2022 07:49
  86.124.202.***
  Foarte simplu. Coruptie de mare anvergura.Sper ca DNA sa faca ancheta si vinovatii sa fie arestati urgent.Se vede din avion cine sunt capii retelei de coruptie.
  3
  44
  Raportează
 • postat de Altora
  Luni, 11 Aprilie 2022 06:24
  5.13.133.***
  Statul la Stat si cum se toaca banii pe nervii galatenilor , unde domnul Fotea a c-am pierdut startul cu aceste firme de doi lei cu doi muncitori si doua utilaje.[ sic ]
  3
  46
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.