Cumetrie PSD la lucrările de pe centura Galaţiului

Evaluaţi acest articol
(36 voturi)

Nu este şofer din Galaţi care să nu fi săltat cu maşina pe hopurile lăsate de constructori pe centura mică a oraşului care e modernizată în prezent cu bani grei. Lucrări executate cu viteza melcului, dar şi prost (pe unele locuri fiind turnat asfalt nou peste cel vechi, pe porţiunile respective observându-se deja surpări). Oamenii s-au plâns deseori la redacţie că s-au săturat să stea cu orele pe un drum pe care ar trebui să-l parcurgi în câteva minute, că şi-au stricat maşinile şi că au observat că angajaţii mai mult se fac că muncesc, nu iese treabă serioasă de pe urma lor.

Chiar şi la Consiliul Judeţului au avut în ultima vreme discuţii aprinse cu reprezentanţii firmelor contractoare, S.C. Aqua Parc S.R.L. şi  S.C. Mavgo Holding S.R.L., cărora li s-a pus în vedere să respecte termenele.

Dacă dai o simplă căutare pe internet, afli dintr-o puzderie de materiale că cele două SRL-uri din Piatra Neamţ sunt abonate la contracte "grase" finanţate din bani publici, probabil în baza unor cumetrii de partid, mai mult decât pe calitatea lucrărilor pe care le execută.

Firma Aqua Parc aparţine lui Gheorghe Vlasie, zis „Ginel“, care este nimeni altul decât cumătrul lui Ionel Arsene, preşedintele PSD al Consiliului Judeţean Neamţ şi câştigă licitaţii cu Statul pe bandă rulantă, valoarea contractelor fiind de ordinul milioanelor de euro. În perioada cât PSD a deţinut guvernarea, contractele au „curs“ spre firma cumătrului, lucru care se petrece şi după ce formațiunea politică a pierdut Puterea.

Cealaltă firmă apare deseori în parteneriat cu Aqua Parc, se află tot în zona de influenţă PSD, câştigând numai în 2020 contracte în valoare de 97 de milioane de euro, banii fiind atribuiţi de la Guvern, prin Fondul de Dezvoltare şi Investiţii.

Galaţiul nu este singurul judeţ în care cele două firme au contractat lucrări pe care nu le-au dus cum trebuie la îndeplinire. Dar cum poţi face faţă atâtor contracte cu un număr limitat de muncitori şi, mai ales de utilaje? Ştie tot românul că muncitorii buni au plecat în străinătate unde se lucrează pe salarii de 4-5 ori mai mari. Acesta este motivul pentru care, la o lucrare de 24 de milioane de euro cum e centura mică a Galaţiului, în loc să vezi puzderie de muncitori, numeri pe degete câţiva "Dorei". Exact ca zugravii care vin o zi pe săptămână, pentru că au apartamente de făcut şi în alte părţi, iar tu n-ai ce face, pentru că alţii nu mai găseşti. Sună cunoscut, nu?

Citit 10535 ori Ultima modificare Duminică, 10 Aprilie 2022 23:13

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.