Eu aş interzice pocnitorile de tot!

Eu aş interzice pocnitorile de tot!
Evaluaţi acest articol
(40 voturi)

Cobor duminică seară din maşină în faţa blocului. Simt că-mi cade, de undeva de sus, ceva în cap, după care alunecă pe trotuar şi pocneşte, cu flamă şi tot tam-tamul. Să fac infarct şi nimic mai mult! Mă uit spre ferestre şi balcoane, dar nu îl descopăr pe „deşteptul“ pus pe glume proaste. Bineînţeles că mă mănâncă limba şi strig ceva "de dulce". Nu apuc să mă bucur prea mult că nu mi-a explodat pe cap şi că, totuşi, am avut noroc că a alunecat pe asfalt. În timp ce încerc să-mi iau bagajele din portbagaj, altă rafală de pocnete, la doi paşi de mine. De data asta m-a ratat.

Mi-am pus "de gardă" copilul să se uite de unde cad "proiectilele" şi aşa l-am descurajat. Problema rămâne însă. Cum ne protejăm de asemenea lucruri pe care unii le consideră distractive, dar care, în realitate, sunt un adevărat pericol şi pentru ceilalţi, dar, uneori, chiar şi pentru ei înşişi. Personal, nu găsesc niciun amuzament să arunci cu petarde şi alte obiecte care fac zgomot. Măcar acum tot s-au mai potolit, dar au fost ani în care sărbătorile erau un stres continuu, pentru că tot românu' se simţea dator să-şi ia ditai stocul de petarde pentru a-şi etala prin bubuituri valoarea. Nu mai vorbesc de familiile care au animale de companie! Şi eu am fost în situaţia lor. Am plecat din Galaţi de Revelion ani la rând, numai să nu-mi mai "expun" câinele la apocalipsa zgomotoasă în care se transformă trecerea dintre ani. Câţi stăpâni nu şi-au pierdut în aceste perioade animăluţele de companie! Nu mai vorbim de ochi scoşi, degete rupte şi alte schilodeli ale oamenilor care au avut "norocul" să se afle pe "traiectoria" unei astfel de glume. Dar şi ale celor care au riscat să folosească astfel de "muniţie" periculoasă şi s-au automutilat.

Poliţia anunţă încă de pe acum că înteţeşte controalele, promite amenzi "grase", dar cu toate acestea, piaţa e plină de pocnitori şi petarde cumpărate, fără probleme, de pe internet. Exact ca la etnobotanice. Au dispărut "magazinele de vise", care au fost scoase în afara legii, dar consumul stupefiantelor de sinteză nu a fost stopat, acestea putând fi achiziţionate destul de uşor de pe internet. Fenomenul e destul de greu de controlat, nu poţi să percheziţionezi oamenii sau o casă în care se află un pumn de pocnitori. De aceea, mă gândesc că interzicerea lor totală ar conduce la posibilităţi mai eficiente de combatere a lui.

Citit 2521 ori Ultima modificare Joi, 08 Decembrie 2022 00:10

Mai multe din această categorie:

4 comentarii

 • postat de George
  Joi, 08 Decembrie 2022 21:53
  89.137.232.***
  E TOTAL GRESITA ABORDAREA SA INTERTZICI O DISTRACTIE DIN CAUZA UNOR DEZAXATI. DACA TOT SUNTETI ASA DE RETARZI, INTERZICETI BA MASINILE CA SUNT RETARZI CARE CIRCULA CU 220 LA ORA PRIN ORAS UNDE LIMITA E 50.
  9
  3
  Raportează
 • postat de marr
  Joi, 08 Decembrie 2022 19:48
  86.124.201.***
  Cine poa' sa fie - cine poa' sa fie ...
  Cum pensionarii/oamenii in toata firea ma indoiesc ca arunca bombe pe geam , ramane de la Fatada , acel 1 sau 2 razgaiati , rasfatatii lu' mama si lu' tata care le iau de toate - "Copilu' meu ..Copilu' meu ! " .
  1
  5
  Raportează
 • postat de adrian
  Joi, 08 Decembrie 2022 14:25
  5.13.212.***
  noroc ca nu te intreaba nimeni...
  10
  2
  Raportează
 • postat de macarie banu
  Joi, 08 Decembrie 2022 10:03
  95.76.2.***
  in plus,cei care ajung la serviciul urgente medicale,schiloditi pentru ca au folosit minunile de pocnitori,etc sa-si plateasca integral interventia medicala,salvarea,pompierii,amenda de la politie plus zilele de internare daca exista.Asa,ca sa nu uite.....Cei mai enervanti si periculosi sunt puii de filistini care arunca petarde in mijloacele de transport in comun exact inainte de a se inchide usile la plecarea din statie......acestia ar trebui prinsi cumva si "judecati"crunt, acolo,pe loc, de catre cetateni.Bine,sa nu faceti asa dar si-o merita din plin.....
  2
  20
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.