Eu aş interzice pocnitorile de tot!

Eu aş interzice pocnitorile de tot!
Evaluaţi acest articol
(40 voturi)

Cobor duminică seară din maşină în faţa blocului. Simt că-mi cade, de undeva de sus, ceva în cap, după care alunecă pe trotuar şi pocneşte, cu flamă şi tot tam-tamul. Să fac infarct şi nimic mai mult! Mă uit spre ferestre şi balcoane, dar nu îl descopăr pe „deşteptul“ pus pe glume proaste. Bineînţeles că mă mănâncă limba şi strig ceva "de dulce". Nu apuc să mă bucur prea mult că nu mi-a explodat pe cap şi că, totuşi, am avut noroc că a alunecat pe asfalt. În timp ce încerc să-mi iau bagajele din portbagaj, altă rafală de pocnete, la doi paşi de mine. De data asta m-a ratat.

Mi-am pus "de gardă" copilul să se uite de unde cad "proiectilele" şi aşa l-am descurajat. Problema rămâne însă. Cum ne protejăm de asemenea lucruri pe care unii le consideră distractive, dar care, în realitate, sunt un adevărat pericol şi pentru ceilalţi, dar, uneori, chiar şi pentru ei înşişi. Personal, nu găsesc niciun amuzament să arunci cu petarde şi alte obiecte care fac zgomot. Măcar acum tot s-au mai potolit, dar au fost ani în care sărbătorile erau un stres continuu, pentru că tot românu' se simţea dator să-şi ia ditai stocul de petarde pentru a-şi etala prin bubuituri valoarea. Nu mai vorbesc de familiile care au animale de companie! Şi eu am fost în situaţia lor. Am plecat din Galaţi de Revelion ani la rând, numai să nu-mi mai "expun" câinele la apocalipsa zgomotoasă în care se transformă trecerea dintre ani. Câţi stăpâni nu şi-au pierdut în aceste perioade animăluţele de companie! Nu mai vorbim de ochi scoşi, degete rupte şi alte schilodeli ale oamenilor care au avut "norocul" să se afle pe "traiectoria" unei astfel de glume. Dar şi ale celor care au riscat să folosească astfel de "muniţie" periculoasă şi s-au automutilat.

Poliţia anunţă încă de pe acum că înteţeşte controalele, promite amenzi "grase", dar cu toate acestea, piaţa e plină de pocnitori şi petarde cumpărate, fără probleme, de pe internet. Exact ca la etnobotanice. Au dispărut "magazinele de vise", care au fost scoase în afara legii, dar consumul stupefiantelor de sinteză nu a fost stopat, acestea putând fi achiziţionate destul de uşor de pe internet. Fenomenul e destul de greu de controlat, nu poţi să percheziţionezi oamenii sau o casă în care se află un pumn de pocnitori. De aceea, mă gândesc că interzicerea lor totală ar conduce la posibilităţi mai eficiente de combatere a lui.

Citit 2771 ori Ultima modificare Joi, 08 Decembrie 2022 00:10

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.