S-avem parte!

S-avem parte!
Evaluaţi acest articol
(29 voturi)

La început de an nou, toată lumea se sparge-n rezoluţii. Aşa se cheamă mai nou, în "romgleză", clasica dorinţă de la miezul nopţii, sens pe care "rezoluţie" nu îl are în limba română. Cel mai apropiat înţeles de cel englezesc este cel de hotărâre luată în urma unor dezbateri colective. Aşa că, pentru a fi în trend, voi enumera câteva rezoluţii ale Galaţiului, care sunt convins că ar avea acceptul tuturor locuitorilor.

Îmi doresc, aşadar, s-avem parte în 2023 de tot ceea ce ne-au promis primarul, preşedintele CJ şi, în general, politicienii de la putere că vor face anul acesta. Şi, evident, nu trebuie uitate multele angajamente mai vechi, unele amânate de la an la an, altele sine die. Dar hai să le spunem pe nume!

Mai întâi, câteva din investițiile programate să se încheie în 2022 sau chiar mai înainte: Drumul de Centură, Muzeul de Arte Vizuale, drumul expres Galaţi - Brăila, sistemul de management al deșeurilor de la Valea Mărului, podul peste Dunăre, investitori în Parcul Industrial, parcări subterane şi supraetajate în locul garajelor, Casa Cuza, Casa Colecţiilor, sera de plante exotice de la Muzeul de Ştiinţele Naturii, renovarea tuturor şcolilor din oraş, Parcul de Aventură din Pădurea Gârboavele, parcul de la Uzina de Apă, sala de spectacole a Centrului Cultural, plantări de copaci care să nu se mai usuce, modernizarea Parcului Carol (CFR) şi a celui de la Turnul TV, revenirea producătorilor în pieţe în locul samsarilor, modernizarea Văii Ţiglinei...

La capitolul "o să", lista este şi mai lungă, aşa că am făcut câteva "selecţii": reabilitarea Falezei, modernizarea bulevardului Coşbuc, Centura ocolitoare a Galaţiului, drumul prin Curtea Poliţiei de Frontieră, aeroportul de la Braniştea, drumul expres Galaţi - Călăraşi, modernizarea DN 25 Galați-Tecuci, tramvaie şi autobuze electrice, piste de biciclete în judeţ, spital refăcut la Tecuci, corp nou la Spitalul Judeţean, spital municipal, poduri noi peste Siret, funcționarea zonei metropolitane Galaţi - Brăila, trenuri cu mers cadenţat, drumuri expres spre Constanţa, Buzău şi Focşani...

Poate par cam multe dorinţe pentru un singur an, dar sunt cu siguranţă puţine dacă ţinem cont că unele sunt reportate de când lumea şi pământul.

Şi mai e ceva ce-mi doresc. Aş vrea ca aleşii noştri să nu ne mai amăgească cu zeci de promisiuni sforăitoare pe care-au început să nu le mai creadă nici copiii şi să se apuce... să facă. Şi nu numai proiecte fără surse de finanţare! De fapt şi de drept, cred că de asta mi-aş dori cel mai mult s-avem parte în noul an. Dar, recunosc, e o "rezoluţie" tare greu de îndeplinit, pentru că 2024 va fi un an cu multe, multe alegeri, aşa că poporul trebuie minţ... ăăă... convins.

Citit 2685 ori Ultima modificare Marți, 03 Ianuarie 2023 14:53

4 comentarii

  • postat de paloma
    Miercuri, 04 Ianuarie 2023 15:59
    5.13.144.***
    Cu pucheanu/fotea la conducerea orasului/judetului...ultimul sa stinga lumina !!!
    0
    0
  • postat de Iancu Jianul
    Miercuri, 04 Ianuarie 2023 10:43
    5.13.168.***
    @Ion. Eu din ce-am auzit combinatul mai are maxim 6 luni! Daca nu reporneste furnalul in 2-3 luni, deja este compromis tot fluxul tehnologic!
    Si asa ce dracu sa faci acolo? Cu 500E net cu tot cu bonuri...


    Un prieten sudor a primit oferta din afara, si-a inaintat demisia imediat cum a primit c
    0
    0
  • postat de Ion
    Miercuri, 04 Ianuarie 2023 07:59
    5.13.134.***
    Buna dimineata, va rog un articol / update privind situatia la zi a combinatului Liberty Steel Galati, cu date concrete privind repornirea sau eventuala inchidere a fluxului cald - furnal +otelarie. Multumesc.
    0
    0
  • postat de pro
    Miercuri, 04 Ianuarie 2023 07:34
    5.13.237.***
    Cand vom forta conducerea Romaniei sa-si respecte calendarele de aderare la Schengen si EURO ? (in zona EURO politicienii nu mai pot fave inflatie ca sa acopere furturile si incompetenta din economie).
    Cand vom forta conducerea Romaniei sa faca ordine in Justitie ? (pe Kovesi au gonit-o slugile ce
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.