E primăvară. Trezeşte-te, Galaţi!

E primăvară. Trezeşte-te, Galaţi!
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

E primăvară! Hai, Galaţi, pofteşte la mărţişoare! Grăbeşte-te încet, totuşi. Mergi prudent, fii vigilent la gropi. Avem de toate: tasări proaspete, surpări mai mari şi mai mici, accidente de teren în evoluţie, carosabil sfărâmat, trotuare jerpelite, dar şi gropi deja îmbătrânite în aşteptarea unui petic de asfalt.

Ne descurcăm, însă, doar suntem obişnuiţi. Mai închidem câte-o juma’ de stradă ca să reparăm un accident de teren, mai mutăm o staţie de transport ca să dăm de fund unei tasări, mai ocolim cu grijă câte-o baltă, mai evităm la mustață un dâmb… Mai şi luăm din plin câte-un hârtop, două, ca să nu ne pierdem antrenamentul.

Atenţie şi la copaci! Tot mai cade câte unul, dacă nu mai mulţi, după cât de tare ne bate vântul ori după cât de repede le cedează rădăcinile rupte sau trunchiul uscat şi putred. Ştii că la barza chioară îi face Dumnezeu cuib?! Ei bine, la noi, Dumnezeu are multă treabă: să ţină în picioare copacii uscaţi şi dezrădăcinaţi până le vine şi lor rândul la tăiat. Iar aşteptarea poate dura şi mai bine de un an, după cum le e norocul cetăţenilor care strigă după intervenţia autorităţilor. Păi, numai ridicarea unor vreascuri de pe trotuar poate dura zile-n şir… Noroc că în curând or să iasă mugurii pe ramuri şi-o să-i deosebim mai lesne pe cei uscaţi de arborii încă vii.

E primăvară şi în curând o să miroasă a verde proaspăt, a natură trezită la viaţă. Bun! Poate mai scăpăm de damful de gunoaie, de praf, de jeg şi de dârele de zoaie negre, scurse din zăpada care s-a topit singură, nebăgată în seamă de autorităţi. Hai că nu mai e mult!

Poate începe şi curăţenia aia de primăvară ori de Paşte - cum i-o zice - şi-o mătura Ecosal frunzele căzute în toamnă, mucurile de ţigară, rahaţii lăsaţi de vietăţile cu două şi patru picioare, ambalajele, hârtiile, scuipaţii şi gumele de mestecat care ni se lipesc de tălpi.

E primăvară! Hai, Galaţi, fă-ţi ordine în gânduri şi-n debarale! Mai aruncă din făgăduinţele alea vechi şi desuete, că unele au expirat demult şi te amărăşti degeaba amintindu-ţi de ele. În curând or să vină peste tine promisiuni proaspete şi aromitoare, angajamente electorale, proiecte măreţe, investitori temerari! Că la anul avem patru rânduri de alegeri: europarlamentare, locale, parlamentare şi prezidenţiale. Fă loc pentru toate, să nu se aglomereze.

E primăvară! Hai, Galaţi, trezeşte-te! Or să aibă politicienii nevoie de tine... Măcar până-n 2025!

Citit 3081 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Martie 2023 18:20

7 comentarii

  • postat de Parcad
    Sâmbătă, 04 Martie 2023 18:25
    213.233.88.***
    Primăria a crezut de cuviință ca spații întregi care erau în domeniul public, să fie atribuite unor asociații de proprietari, în ideea că aceste spații să fie curățate de către asociațiile respective.
    Astfel că o dată cu imprejmuirea acestora cu celebrele garduri, nimeni înafara de propietarii a
    0
    0
  • postat de Dumitru
    Vineri, 03 Martie 2023 09:42
    5.13.128.***
    Poate faceți un reportaj și cu mașinile de pe spatiile verzi, poate așa le văd și cei care și-au mărit salariile și sunt plătiți din impozitele locale. Poliția Locală pare că a rămas datoare la acest capitol!
    0
    0
  • postat de florin
    Joi, 02 Martie 2023 10:24
    86.124.201.***
    ''E primăvară! Hai, Galaţi, pofteşte la mărţişoare! ''
    Da Galatiul am citit in presa nationala va primi un nou martisor:inchiderea fabricii de bere incepind cu luna martie !Ramine dosr distributia!Un frumos martisor primit de doamnele care lucreaza acolo!In presa locala nu se scrie despre acest lu
    0
    0
  • postat de Ichim
    Joi, 02 Martie 2023 09:23
    95.76.59.***
    Mai scoateti ochii din telefoane cand va deplasati pe strazi si atentie la caramizi si bucati de tencuiala si acoperis care sunt intr-un echilibru precar, ajutate si de ultima cadere de zapada!
    Iar daca aveti doi ochi, sa fiti atenti si la gropi, canalizari fara capac, crengi de copac, mizeria rama
    0
    0
  • postat de Iancu Jianul
    Joi, 02 Martie 2023 08:08
    5.13.195.***
    Cuiele din refugiile transurb CE SE FAC CU ELE? Atiderapantele galbene au fost smulte de otrapi! O pana in camera si dupa 2km POC... genunchi juliti... leziuni mici... FRUMOS C-ASA E-N TENIS!
    NEMERNICILOR INCOMPETENTI!
    0
    0
  • postat de Ivan
    Joi, 02 Martie 2023 07:02
    5.13.234.***
    Nu avem voie sa facem noi curatenie, cetatenii platitori de taxer si impozite! Daca vreau sa tai o creanga uscata sau sa smulg o buruiana de pe domeniul public, ma amendeaza politia locala... Asa s-au creat si se mentin locurile de munca ale celor care inlocuiesc anual bordurile, trandafirii cu palm
    0
    0
  • postat de paloma
    Joi, 02 Martie 2023 00:07
    5.13.144.***
    Primaria s-a trezit deja !!! Si-au marit salariile; si muncesc saracii !!!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.