Dreptate tardivă pentru Yasmin

Dreptate tardivă pentru Yasmin
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Puterea de convingere, singura armă a părinților de fete care își iau lumea în cap pentru un iubit care le atrage în mreje necurate, nu este suficientă pentru a preveni drame.

Din păcate, așa s-a întâmplat în cazul lui Yasmin, tânăra din Galați care și-a pus capăt zilelor după ce a ajuns să fie vândută și exploatată de un tinerel care a văzut în ea doar o bună sursă de venit.

Fără a exagera, cazuri ca ale lui Yasmin sunt cu sutele. Fete minore, aflate încă în grija și sub autoritatea morală și legală a părinților, cad pradă iubirii închipuite de promisiuni care mai de care, venite din partea unor indivizi în privința cărora este tot mai greu a se stabili un profil comun. Cuvintele magice "te fac om și îmi vei mulțumi toată viața", presărate cu "ești iubirea vieții mele și numai cu mine vei fi fericită" nasc în sufletele și mințile crude ale tinerelor dornice de confirmări și avide după siguranța unui trai fără griji obsesii greu, dacă nu imposibil, de stârpit. Și de prea puține ori de către părinți sau cei apropiați, care se trezesc singuri în fața zidului de piatră format din fata îndrăgostită și "ginerele loverboy".

Asta pentru că, deși ceea ce se petrece dincolo de episodul promisiunilor și îndrăgostirii este o chestie penală extrem de gravă și ajunsă fenomen, autoritățile nu pot face nimic în lipsa cooperării. Cooperare care ar trebui să vină exact din partea fetei care, îndrăgostită fiind, nu va coopera și chiar își va apăra iubitul până în pânzele albe. Sunt părinți care se chinuie să își scoată fata de la proxenet și cu vorba bună, și cu amenințări, și cu poliția. Cu poliția care se lovește de o ușă închisă când fata-victimă spune, peste umărul iubitului-proxenet, că "stă de bunăvoie". Fata care fuge de acasă în cazul în care părinții înregistrează un succes și reușesc să o aducă. Exact ca în cazul lui Yasmin, care într-un acces de disperare, nu a mai văzut cale de întoarcere și singurul drum către o soluție a fost în jos, de la etajul cinci.

O dramă petrecută în țara în care copiii au foarte multe drepturi. Dreptul să umble prin lume, dreptul să facă ce vor, să spună ce le vine la gură, să își vândă trupul și sufletul. Unde fete care nici nu au intrat bine în adolescență petrec în cârciumă cu bețivii satului sau pleacă în lume după iubiți din alte județe. Copii cu drepturi garantate, în care legea se poate aplica doar atunci când e prea târziu. Proxenetul lui Yasmin riscă până la zece ani de pușcărie, asta dacă nu va fi "scos" cu mult mai puțin, pentru că, de data asta, victima nu mai e vie să-și susțină cauza, iar dragostea, motivul sinuciderii, nu se coase la dosar.

Citit 2999 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Martie 2023 17:40

Mai multe din această categorie:

3 comentarii

  • postat de Parinte patit
    Joi, 30 Martie 2023 18:46
    95.76.59.***
    "Dreptate" - " principiu moral și juridic care cere să se dea fiecăruia ceea ce i se cuvine și să i se respecte drepturile; echitate; faptul de a recunoaște drepturile fiecăruia și de a acorda fiecăruia ceea ce i se cuvine. (pop.) judecată.", Sau daca se poate aducerea in starea initiala! Ori dupa provocarea/determinarea decesului, apar alte discutii. Era una veche, sau actuala la rromii nostri - "ochi pentru ochi, dinte pentru dinte".
    Proxenetii si traficantii trebuie tinuti 2-5 zile in custi metalice, amplasate in zone publice piete/primarii/mall-uri, doar cu apa, dupa care sa presteze muncile la care si-au supus victimele, pe viata, in bordeluri, sau inchisori, sa vada cum este.
    Astfel, dupa 2-3 ani cu executare ori suspendare, se apuca de aceleasi lucruri la care se pricep. Sau, cum spunea un comentator pe aici - "o lama se gaseste pentru fiecare smecher" (este drept ca se facea referire la batausii de cartier dupa antrenamentele de bataile golanesti pompos numite mma!
    Dar noi promovam astfel de "valori" in legislativ, executiv sau chiar consilieri locali ori judeteni, gen sperietoarea din Carpati
    0
    0
  • postat de ariciul
    Joi, 30 Martie 2023 13:29
    89.39.81.***
    .Nu zic de Yasmin ,care sa aruncat fiindca era o victimaNu inteleg cum poate obliga cineva o fata sa se culce cu unul si cu altul decat momindo cu bani,toale,bijuterii,plimbari si ...bineinteles ca vrea,fiindca incepe sai placa potoapei, ce curs a luat viata ei de adolescenta plictisita. Au fost care se rugau de traficant ;Haaaiii ma duma si pe mine afara ,stau aci si mor de foame in tara,iama si pe mine.Si ...le lua ca doart nu era prost.Era cu voia.
    0
    0
  • postat de Iancu Jianul
    Joi, 30 Martie 2023 01:02
    5.13.195.***
    Eu as alege in primul rand confiscarea acestor pramatii, la munca silnica pe viata! Apoi jidecatororii care au luat decizii partinitoare, sa "lucreze impreuna cu ei" la PUSCARIE! Lafel si TOT ministerul de interne implicat cu loazele lor ca si curvele alea ce si-o trageau in vila fratilor tate!

    Nu se mai poate asa ceva! PANA CAND!!! SUNTEM ASA DE PROSTI! BAAA VOI VAPLATIM BA PRAMATIILOR! i-l pui pe grebla... la BEC!????
    NU! PANA AICI! Astia merita ce-a facut Belfastul englezilor cand i-a ars! METAFORIC FIRESTE!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.