Țară, țară, vrem constructori!

Țară, țară, vrem constructori!
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Mai țineți mine jocul din copilărie „Țară, țară, vrem ostași!”? Parcă l-aș mai juca și acum... doar că nu după ostași aș striga. Nu că n-am avea nevoie! Ține, Doamne, pace-n lume!, și poate ne-om descurca, în compensație, cu zecile de generali în rezervă, mulți galonați la apelul bocancilor, fără glorioase fapte de arme ori merite deosebite. Așa cum ne descurcăm și cu cei prea mulți pensionari speciali, cărora le suntem datori cu bani mulți și daţi degeaba, prin legi strâmbe. De constructori am avea mare-mare nevoie! Unii serioși, bine pregătiți, harnici și eficienți, care să se-apuce de-o treabă și să nu se lase până n-o duc la bun sfârșit. Constructori care să termine odată ce n-au apucat să înceapă alții.

Mărturisesc cinstit, de câte ori scriu despre o investiție care își caută proiectanți și constructori, îmi vin în gând alte și alte șantiere. Lucrări despre care am (tot) scris că încep. Despre care aflu periodic - din (auto)laudele pe Facebook ale mai-marilor orașului și județului - cum „continuă” sau  „prind contur”! Dar care - la naiba! – tot nu se mai termină. Bunăoară, la începutul acestei săptămâni, anunțam că se caută constructori care să continue modernizarea arterei Domnească pe un nou segment, între Bravilor - Radu Negru. Și-mi trecea prin minte că mai buni ar fi niște constructori care să termine mai repede lucrările la rețele, care îngreunează traficul pe Domnească și Eroilor de câteva săptămâni încoace.

La fel de buni ar fi niște constructori pentru pârdalnicul de pod hobanat și centura mică, investiție care trebuia să fie gata de prea multă vreme, dar nu e! Iar la cât îndură/înjură șoferii gălățeni, mă tem că nu le-ajung toți sfinții mari și mărunței din calendarul bisericesc, ca să-i „pomenească” pe toți în trafic. Zic autoritățile că aici investiția a ajuns la 60-70 la sută și trebuie să fie gata anul acesta. Așa cum trebuia să fie gata anul trecut, nu-i așa? Lăsând gluma la o parte, aș îndrăzni să spun că dacă la Podul peste Dunăre s-ar fi lucrat ca la podul nostru hobanat, nu mai aveau politicienii cu ce să-și facă selfie-uri...

Ar fi buni și niște muncitori destoinici și la parcarea de la Spitalul Județean, care-a ajuns abia la 20 la sută. Trag nădejde că n-o să zboare porcul când va fi dat în folosință heliportul...

De constructori am avea nevoie și pe alte șantiere aflate în inerție cronică sau acută. Lucrări care s-au pierdut deja în uitare, rămase din neglijență neterminate sau abandonate cu bună știință. Constructori își caută și Muzeul de Artă Vizuală și Farmacia „Ținc”... Constructori serioși, meseriași buni, ingineri cu chef și râvnă, utilaje prezente, materiale de calitate. Țară, țară, vrem constructori!

Citit 3928 ori Ultima modificare Vineri, 21 Aprilie 2023 21:33

Mai multe din această categorie:

8 comentarii

  • postat de Mara
    Joi, 27 Aprilie 2023 13:08
    5.13.196.***
    Si la muzeul ala a carui nastere grea ne zgaim unii...VREM CONSTRUCTORI.
    Mai ales acolo, la acel proiect din parcul Rizer.
    0
    0
  • postat de florin
    Duminică, 23 Aprilie 2023 18:46
    46.97.176.***
    Nu mia fost editat comentariul probabil am deranjat!Sunteți toți pe lingă fapt revin cu afirmația ca contractele în județul Galați sunt făcute cu bună știință cu firme de partid care au 1 angajat!
    0
    0
  • postat de Iancu Jianul
    Duminică, 23 Aprilie 2023 13:19
    5.13.197.***
    @PRo avantaje sunt nenumarate mult sub dezavantaje! Cand am incercat a doua para... sa plec la munca... in 5 zile am luat cat intr-o luna si... dar cu chiria si utilitatile deja platite! Apoi sa aflu ca am si bani de vacanta...12.500 de Ron WOW! AIA DA TARA, in care munca este respectata!
    Plecati p
    0
    0
  • postat de pro
    Duminică, 23 Aprilie 2023 06:49
    5.13.170.***
    In aprilie a plecat la munca in strainatate un coleg, pentru 3 luni. In trei luni primeste salariu net peste 12000 Euro, adica mai mult decat primeste in Galati in doi ani. Cred ca e al saselea an cand pleaca.
    0
    0
  • postat de Suntem speciali
    Sâmbătă, 22 Aprilie 2023 23:26
    109.166.129.***
    Am construit destul în comunism, acum a venit momentul, să ne odihnim, să ne relaxăm. Vorba aia, munca-i pentru tractoare și animale........specialii cu drag privesc și lenevesc.
    0
    0
  • postat de Gigel
    Sâmbătă, 22 Aprilie 2023 18:15
    5.13.209.***
    Atat timp cat niste multi ani au incurajat doar consumul distrugand sistematic ce era productiv, falimentand fabrici doar ca sa ia niste "baeti" terenul si sa faca nuste mall-uri sau blocuri in loc sa le retehnologizeze sa nu ne miram de starea in care e economia. Si mai e si faptul ca la preturi si
    0
    0
  • postat de Iancu Jianul
    Sâmbătă, 22 Aprilie 2023 13:20
    5.13.197.***
    Drept dovada nu stiu cu ce se mananca capitalismul productiv... si munca adevarata si eficienta! (dupa comentariile negative.. sau is tolomacii de serviciu pupincuristi!) Multi nici nu l-au cunoscut! Noi nu facem parte din el... doar pe partea de CONSUM! si cam ATAT mare parte!
    0
    0
  • postat de Iancu Jianul
    Sâmbătă, 22 Aprilie 2023 07:50
    5.13.197.***
    Constructori sunt, dar lucreaza in tarile care sunt si PLATITI! La preturile actuale din Romania... eu fara 2000 in mana nici nu ma gandesc... si este doar de inceput.. si fara hei rupist romanesc! NU! Normal , lejer dar nu ca in articolul descris... si BINE. Ai gresit din cauzata da directa, a3a oa
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.