Uite trotineta, nu e trotineta!

Uite trotineta, nu e trotineta!
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Despre copiii olimpici ai Galațiului s-a vorbit mult. Ne place să ne lăudăm cu rezultatele lor, cu munca lor, a profesorilor și cu susținerea necondiționată a părinților. Ne place și suntem mândri când se aude despre un copil din urbea noastră care a făcut performanță într-un domeniu și despre care a aflat toată țara!

Citește și Olimpici dezamăgiţi, în aşteptarea trotinetelor promise

De remarcat este faptul că însuși primarul Ionuț Pucheanu a participat la Gala Premiilor în Educație și a felicitat premianții, cu care s-a și pozat. Până aici, nimic rău, iar gestul de a-i premia pe elevi, absolut lăudabil. Ce facem însă cu sufletul celor care au tras pe brânci să obțină rezultate și cărora li s-a promis un premiu suplimentar?!... Premiu care ar fi trebuit să fie câte o trotinetă pentru fiecare copil, însă surpriză... trotinetele erau defecte.  Și nu ar fi vorba musai de valoarea lor (deși nu orice părinte și le permite, iar pentru adolescenți, mai ales, erau niște obiecte dorite), ci de gestul în sine, de a promite și a nu te ține de cuvânt. Mă întreb ce este în sufletul copilului căruia i s-a promis un cadou în semn de recunoaștere din partea oficialităților, a faptului că a reprezentat Galațiul cu onoare? Cu siguranță elevul care a obținut numai note și medii de 10 nu a făcut-o nici pentru Galați, nici pentru Ionuț Pucheanu și nici pentru trotinetele promise de sponsori. Este frustrant să vezi însă că meritele copilului tău nu sunt recunoscute de cei care ar trebui să o facă și mai frustrant este că cei care conduc orașul în care te-ai născut și pe care îl reprezinți la nivel național nu fac nimic pentru tine. Ne punem întrebarea cum s-a făcut preluarea inițială a celor 10 trotinete, cu defect de fabricație. În aceeași măsură ne întrebăm de ce este nevoie de peste două luni de zile să fie schimbat un lot de 10 trotinete de care ar fi trebuit să se bucure niște copii în vacanță.  

În fața unei situații de acest fel nu ne rămâne decât să ne rugăm pentru sănătatea părinților acestor copii, care trebuie să îi sprijine și mai ales să le dea Dumnezeu putere și locuri de muncă să poată susține performanțele copilului, indiferent de domeniu. Pentru că nimic nu se face fără pregătire susținută, fără investiții pe termen lung în copil, indiferent de domeniul în care acesta excelează. Până la momentul în care trotinetele vor ajunge la Galați, la beneficiari, să ne clătim ochii cu investițiile masive pe care Primăria le face în clădiri, în lucrări de amenajare și reamenajare, în defavoarea susținerii copiilor performanți.

Citit 2284 ori Ultima modificare Vineri, 11 August 2023 08:43

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de marr
    Vineri, 11 August 2023 22:23
    86.124.202.***
    Și-au incalecat pe-o Șa , si v-au spus povestea asa ...
    Sa se Specifice (scris in piatra ca un fel de Luceafar al Primariei) - ca din Galati vine noua Schema - metoda Trotineta !
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.