Avem nevoie de mai multe pușcării

Avem nevoie de mai multe pușcării
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

România a fost din nou marcată profund, în weekend, de o dramă, cea a exploziilor de la stația GPL din Crevedia. Duminică la prânz, bilanțul victimelor era de doi morți (un deces în urma unui atac de cord și al doilea din cauza arsurilor de peste 95% din suprafața corpului) și 56 de răniți, din care cei mai mulți sunt din rândul forțelor de intervenție.

Conform unor surse citate de presshub.ro, stația GPL nu avea autorizație de securitate la incendiu din 30 iulie 2020. Stația trebuia să fie închisă din toamna anului trecut și, totuși, a continuat să funcționeze, pentru că așa se întâmplă în România, legea este doar pentru unii. Un control din 2020 arăta că era utilizată o pompă de transvazare a gazului petrolier lichefiat neomologată.

Totuși, în curtea depozitului se pare că erau parcate mai multe cisterne încărcate cu gaz petrolier lichefiat, de aceea exploziile au fost atât de puternice. În plus, la momentul primei explozii, în curtea stației GPL s-ar fi desfășurat operațiuni de "transvazare neautorizate", adică se muta GPL dintr-o cisternă în alta. Stația GPL îi aparține fiului primarului din Caracal.

Vor fi găsiți măcar o parte din vinovați, iar aceștia vor plăti, într-un fel sau altul. Însă pentru drama victimelor nu există monedă de schimb.

Ca de fiecare dată după o dramă de mare impact, autoritățile vor declanșa probabil un hei-rup al controalelor și amenzilor, găsind nereguli pe care ar fi trebuit să le descopere cu mult timp înainte. Pentru că avem instituții de control o sumedenie, dar rezultatele nu sunt pe măsură. Există peste tot nereguli pe care le știe "tot satul", numai organul de control nu. Iar unele sancțiuni, de genul avertismentelor, mustrărilor și bătăilor cu rigla la palmă, nu au efectul scontat. Poate că pușcăria pentru cei care pun cu intenție (sau din inconștiență) viața altora în pericol ar putea să funcționeze mai bine. Dacă legea spune să închizi un lucru pentru că ce faci acolo nu e în ordine, apăi închide-l, frate! Dacă nu, treci la plimbări în curte cu porția!

Umbrită oarecum de evenimentul de la Crevedia, o altă nenorocire s-a produs în weekend, în județul Alba. Un tânăr de 19 ani, beat, conducând cu mare viteză, a spulberat cu mașina un grup de șase persoane care circulau pe marginea drumului. Trei dintre victime, de 17, 18 și 25 de ani, au murit.

"Legea Anastasia", intrată în vigoare pe 13 iulie anul acesta, presupune ca șoferii care provoacă accidente mortale în timp ce se află sub influența alcoolului, a drogurilor sau nu au permis de conducere să ajungă direct la închisoare. Iar la câți demenți circulă pe șoselele României, e clar că avem nevoie de mai multe pușcării.

Citit 1402 ori Ultima modificare Luni, 28 August 2023 08:03

Mai multe din această categorie:

5 comentarii

  • postat de Iancu Jianul
    Luni, 28 August 2023 23:37
    5.13.146.***
    @marr. VISURI! Trebuie iesit in strada, si scose partidele de 33 de ani IN AFARA LEGII!!!! Sunt grup mafiot organizat! NU SE MAI POATE! CRIMINALILOR! Cine sa reactioneze? Amibele ce se vand pe un mic si-o bere! NUUU!
    0
    0
  • postat de marr
    Luni, 28 August 2023 19:58
    86.124.202.***
    Nu stiu daca 'vor Plati' . Traind in Romania am vazut destule- cum se taraganesc procese pana scapa/se reduce pedeapsa. Banu tine loc de Constiinta. Ar trebui trimisi in inchisorile din America. Aia n-au probleme sa le dea Secole ...de inchisoare .
    0
    0
  • postat de GIOVANY
    Luni, 28 August 2023 12:12
    5.2.209.***
    Adevarat, astia n-au stiut cum sa procedeze, n-au avut nici echipamet adegvat pt astfel de temperaturi. Le trebuia echipament de protectie cum au cei care strig incendiile la sondele de gaz, cum am vazut intr-un film de acum 40 de ani, cu George Dinica , daca va mai amintiti, Cuibul Salamndrelor .
    0
    0
  • postat de Catastrofal de la cap, la coadă. Intervenția la incendiul GPL se face cu autospeciala cu pulberi ABC și azot. Obligatoriu costum anticaloric
    Luni, 28 August 2023 11:13
    109.166.135.***
    Totul catastrofic, amplasare depozit-parcare cisterne auto GPL cu transvazare GPL în mijlocul localități, acțiune catastrofală a pompierilor militari, sub comanda ,,comandantului suprem'' Arafat aflat la locul catastrofei. pompieri din prima linie fără costum de protecție anticaloric 500-1000C
    0
    0
  • postat de florin
    Luni, 28 August 2023 07:42
    86.124.201.***
    Pentru tara noastra cea mai mare amenintare la securitate au devenit politicienii!Și aici explozia a fost posibila datorita nesimtirii ,coruptiei politicienilor!Toate necazurile vin de la politicieni care pur și simplu au ocupata Romania!Exista doar Romania lor!A hotilor!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.