Din tabără, la spital

Din tabără, la spital
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Una dintre amintirile plăcute ale fiecăruia dintre noi este, fără îndoială, momentul taberelor. Cine poate să uite cum ne pregăteam pentru momentul plecării cu zile bune înainte sau de planurile pe care ni le făceam pentru zilele pe care le petreceam departe de casă, reguli și părinți? Și chiar dacă totul era organizat ca la carte în tabere, cu ore fixe de masă, drumeții, program de lectură și activități în aer liber, tot nu era ca la mama acasă, iar ideea de independență ne acapara. Cum am putea să uităm că mesele în tabără se serveau la cantină și că era obligatoriu să mănânci fără să faci mofturi, pentru că riscai să rămâi flămând?

Citește și Mai mulți elevi din Galați plecaţi în tabără au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară

Și astăzi, în 2023, încă proaspăt ieșiți din pandemia care ne-a sechestrat în case vreo doi ani, îi trimitem pe copii în tabere, ideea de tabără fiind echivalentă, în mintea noastră, cu cea din anii 2000 și ceva.

Un caz nefericit a făcut înconjurul presei în aceste zile, după ce un grup de elevi gălățeni însoțiți de mai mulți profesori au ajuns într-o tabără în localitatea Bran. Se pare că excursioniștii au avut surpriza să constate că hotelul de patru stele, pentru care părinții au plătit o sumă însemnată de bani, nu oferea condiții de... patru stele. Unitatea hotelieră respectivă nu avea nici măcar restaurant funcțional, așa că grupul a fost nevoit să servească masa în regim de catering. Drept urmare, în loc de excursie, copiii și cadrele didactice au ajuns la spital, cu toxiinfecție alimentară.

Nu pot să nu mă gândesc că și taberele pentru elevi au devenit adevărate afaceri în România, pe banii părinților și pe sănătatea copiilor. Nu ne mai gândim acum la eforturile pe care le face un părinte, în condițiile actuale, pentru a achita o tabără copilului și nici la spaima pe care a simțit-o elevul care, ajuns în tabără cu gând de distracție, a sfârșit la spital, cu afecțiuni digestive. Și unde mai pui că nici reprezentanții hotelului nu își asumă, nici ghizii care îi supravegheau și a căror răspundere era limitată doar la a face diverse activități, nici firma de catering care a livrat mâncare conform contractului... Probabil doar ghinionul care i-a însoțit pe excursioniști și Dumnezeu sunt răspunzători pentru situație...

Citit 1538 ori Ultima modificare Vineri, 01 Septembrie 2023 19:02

Mai multe din această categorie:

2 comentarii

  • postat de . Unii din copii au sesizat miros și gust ciudat la crenvurștii serviți Cazare de 5 stele, alimente 0 stele, stricat, toxiinfecție rezultat
    Duminică, 03 Septembrie 2023 14:05
    109.166.129.***
    Fie tabără de copii sau militară, igiena sanitară este obligatorie, atât în sala de mese, cât și în bucătărie , alimentele fiind controlate de medicul unități și probe din alimentele servite depuse la borcan ca probă la frigider, într-o probabilă toxiinfecție alimentară, Copiii au sesizat .
    0
    0
  • postat de pro
    Sâmbătă, 02 Septembrie 2023 07:03
    5.13.143.***
    Din toata experienta de turist prin Romania (1990-2017) am constatat ca la Bran e cea mai scumpa cazare si sunt cele mai proaste conditii.
    La Sibiu a fost invers.
    In Europa la preturi asemanatoare: la Paris erau conditii mizerabile (murdarie, camera minuscula, micro-baie) la Viena un mare ok.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.