Bunicuța Rambo și bătrânelul Jackie Chan

Bunicuța Rambo și bătrânelul Jackie Chan
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Asistăm, nu chiar de ieri, de azi, la anumite derapaje venite din partea oamenilor cu păr alb. Bunicii o iau razna și fac lucruri trăsnite, dincolo de limita legii, a moralității sau a bunului-simț. Dacă ei, care au apucat alte vremuri, sunt așa, cum vor fi, peste ani, ca adulți sau seniori, tinerii care azi își îneacă mințile în neînchipuite cocktailuri de substanțe nemaiauzite?

Citește și O pensionară din Galaţi a pus în pericol viața unui alpinist urcat pe bloc

Titlurile ultimelor zile au adus în prim-plan exemple de situații în care oameni ajunși la vârsta a treia au ajuns să comită fapte greu înfierate de lege, dar mai ales care sfidează orice bun-simț. Expresia ”a înnebunit la bătrânețe” a căpătat chip de două ori în două zile, la Galați, atât în cazul unei bunicuțe numai bună de ieșit cu nepoții în parc, cât și al unui ”veteran” de aproape 80 de ani, care numai pe post de Rambo nu ți-l poți închipui. Și, totuși, iată că se poate ca și generația oamenilor despre care putem presupune că și-au trăit copilăria și tinerețea în vremuri mai ”sănătoase” pierde teren când vine vorba de judecată și înțelepciune. Două exemple de situații extreme, care nu sunt decât vârfuri de aisberg, pentru că, în tendința generală de înrăire a societății, și bătrânii devin tot mai rapace, tot mai intoleranți. Atât de intoleranți încât s-a ajuns ca revărsările de furie, probabil adunată ca urmare a acumulării de frustrări, sărăcie, boli și alte nemulțumiri ale vieții, să îi pună în pericol pe alții. Bunicuța de 71 de ani, supărată foc pe perspectiva de a-i fi murdărite geamurile de alpinistul tocmit să facă o lucrare, și-a pierdut mințile și a fost la un pas să provoace o tragedie. Să tragi cu furie de corzile de care atârnă un ditamai bărbatul de 50 de ani nu e lucru ușor. Și nici moral, și nici legal. De înțelept, nici vorbă. La fel cum și mai lipsit de înțelepciune a fost bătrânul aproape octogenar care a dat pe spate, la propriu, un polițist înarmat, punându-l pe acesta în situația-limită de a-și descărca pistolul numai ca să nu fie înjunghiat. Cel puțin în această a doua situație, consecințele sunt, cel puțin birocratic, dar și legal, teribil de încâlcite. Un munte de explicații și cercetări vor fi necesare pentru a se lămuri că bătrânelul turbat de furie a pus în pericol real un alt om, întâmplător polițist, iar acesta a acționat în legitimă apărare. La fel ca bătrâna care, deși a fost în situația reală de a arunca un om de la etajul 11, cu greu va fi încartiruită într-un dosar penal deschis cu chiu, cu vai, în ceasul al 13-lea. Nu sunt pentru pedepsirea cu orice preț a bunicilor. Ci doar pentru un dram de omenie din partea oamenilor cu păr alb, care ar trebui să conștientizeze că sunt, poate, printre ultimele bastioane de bun-simț și măsură într-o lume aflată într-un accelerat proces de înnebunire...

Citit 1378 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Septembrie 2023 10:32

Mai multe din această categorie:

8 comentarii

  • Miercuri, 06 Septembrie 2023 20:04
    109.166.138.***
    Imi place poza;priviti-o cu atentie si pe urmatoare:BMW DIXI Si calaul omenirii , apa grea si nervi sade."https://www.youtube.com/results?search_query=hitler" , pozitia 10 de sus in jos.
    0
    0
  • postat de TH
    Miercuri, 06 Septembrie 2023 18:59
    86.124.203.***
    E usor de pus calificative ...dementa .Rambo etc . Dar daca batranica in mintea ei de 71 ani si singura fiind s-a gandit ca individul coboara pe franghii ca sa-i fure agoniseala de o viata. Sunt si alte explicatii avand in vedere avalansa de stiri negative de la televizor..
    0
    0
  • postat de eu
    Miercuri, 06 Septembrie 2023 18:09
    86.124.202.***
    Partea nasoală e că proști ca-n partea asta de țară....de toate vârstele,n-ai să prea vezi.Colectivizarea,mutarea forțată la oraș etc.e complicat fenomenul.Trist dar adevărat!
    0
    0
  • postat de miscare, antrenare creier si alimentatie bogata in antioxidanti.
    Miercuri, 06 Septembrie 2023 12:31
    89.39.81.***
    in mod cert exista si persoane in virsta la care se aplica vorba cu intelepciunea. doar ca la marea majoritate,
    nu. de la 30 de ani activitatea creierului incetineste. cu inaintarea in virsta, riscul de dementa creste, debutind declinul functiilor cognitive.
    0
    0
  • postat de eu
    Miercuri, 06 Septembrie 2023 08:19
    86.124.202.***
    Pușcăriile au fost umplute cu țăranii înstăriți iar azi încă mai vedem rezultatul! Țăranul român nu a fost ce vedem noi azi în autobuzele moacă ale Primăriei, economia așa preponderent agrară și de subzistență funcționa cât de cât până la colectivizare și sistematizarea SATULUI ROMÂNESC!
    0
    0
  • postat de eu
    Miercuri, 06 Septembrie 2023 08:12
    86.124.202.***
    Generația pentru care lipsa de educație a constituit virtute!O populație amorfă abrutizată de sărăcie și înapoiere!Masa de manevră a derbedeilor care au pus mâna pe țara asta!Îngrozitorul produs al celui mai dement experiment social și economic:COMUNISMUL!Ținta bolșevicilor a fost mujicul,nu culacii
    0
    0
  • postat de cititor
    Miercuri, 06 Septembrie 2023 07:33
    86.124.206.***
    PE - in fraza" "... cât și al unui ”veteran” de aproape 80 de ani, PE care numai pe post de Rambo nu ți-l poți închipui"
    0
    0
  • postat de nu conteaza
    Miercuri, 06 Septembrie 2023 05:50
    5.13.226.***
    E adevarat ca faptele lor sunt condamnabile . Personal, cred cu tarie ca inca mai exista caractere nobile si integre la varsta perilor carunti. Asa cum inca exista si tineri care nu ne ingrozesc cu tot felul de acidente sub influenta alcoolului sau a drogurilor.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.