Zelenski și sălbaticii

Zelenski și sălbaticii
Evaluaţi acest articol
(38 voturi)

Vizita președintelui ucrainean Volodimir Zelenski la București a ajuns la nivelul percepției publice să fie mai puțin despre Ucraina și mai mult despre... România. Agenda inițială cuprindea o întâlnire cu președintele, cu premierul, cu parlamentari, un discurs în Parlament etc. O "schemă clasică", de altfel, pentru o vizită oficială.

Numai că, tocmai nerespectarea acestei "scheme clasice" a luat prin surprindere. Zelenski și-a anulat discursul din Parlament, iar de aici s-au lansat tot felul de ipoteze. Cea mai plauzibilă dintre ele părea aceea că delegația ucraineană a fost prevenită în legătură cu posibilitatea apariției unor incidente în Parlament generate de Șoșoacă & Simion & comp.

După scenele grotești la care am asistat în ultima perioadă în Parlamentul României provocate de acești "aleși" ce fac partidă bună nu doar cu extremismul, ci și cu Rusia, poate că eventuale huiduieli n-ar fi fost excluse. Din păcate, aceasta este România în prezent: o țară în care partidele "tradiționale", fie ele de stânga sau de dreapta, nu prea au nici în clin, nici în mânecă cu ideologiile pe care le poartă pe blazon - de aici și dezamăgirea unei largi părți a electoratului, o țară în care mojicia și comportamentul grobian sunt ridicate la nivel de "oratorie" politică.

Nu știm acum exact cum au stat lucrurile, cert este că, dacă Zelenski ar fi ajuns în Parlament și ar fi fost huiduit de tot felul de zgripțuroaice și scandalagii, nu președintele ucrainean ar fi ieșit șifonat în ochii "lumii civilizate", ci Parlamentul și România. Din fericire pentru noi, la nivel oficial, episodul respectiv a fost depășit cu eleganță de Zelenski care, aparent, a evitat să pună autoritățile române într-o situație mai mult decât jenantă, luând asupra sa întreaga problemă, declarând că "nu avea un discurs pregătit pentru Parlament", dar că va pregăti unul, inclusiv pentru cei care eventual îl contestă, la o viitoare vizită.

Dincolo de aceste elemente de cancan, poate că, la modul practic, cel mai important este că România și Ucraina au încheiat un Parteneriat strategic. Asta înseamnă o colaborare diplomatică superioară la nivel de stat, fie că e vorba de aspecte care țin de economie, apărare, protecție a minorităților etc. Prin urmare, e un punct câștigat. Iar dincolo de toate, per ansamblu, România a fost consecventă în ajutorul ei pentru Ucraina. Mai discret, dar a fost tot timpul acolo, în sprijinul Kievului. Președintele Zelenski a subliniat și el acest lucru, pentru cine are urechi de auzit...

Citit 1575 ori Ultima modificare Marți, 10 Octombrie 2023 17:41

Mai multe din această categorie:

12 comentarii

  • postat de Laur
    Miercuri, 11 Octombrie 2023 14:27
    80.233.38.***
    Of doamne, patrioti unul și unul. Oameni adevărați, creștini curați..mai rar găsești în lumea asta .Doar la noi. Între timp noi nu reușim sa rezolvam problemele din tara noastra cu scursurile si hoții noștri care demolează viitorul copiilor noștri, dar noi știm ce vrem pentru alții ..Nu va ia sila?
    2
    12
  • postat de nu-mi place sosoanca, nici simion dar daca li s-a ridicat mingea la fileu, cine e de vina? da nici cu rusii. gresiti si poate de asta o sa pierdeti.
    Miercuri, 11 Octombrie 2023 14:25
    89.39.81.***
    eu cred ca pina la urma dl. simion, ce vrea sa-i fie asociata imaginea cu pintea, haiducul dar si cu codreanu zelea e doar pe a aduna voturile oamenilor aflati in deriva in romania. nu e vina lui. e vina psd, pnl, toti care acum fug precum sobolanii. nu au nici macar demnitatea de a-si asuma.
    6
    8
  • postat de nu vreti sa va inchipuiti razboi ...pe voi.
    Miercuri, 11 Octombrie 2023 14:17
    89.39.81.***
    pe mine ma ingrozesc comentariile astea pro-rusia. eu din ce vorbesc cu oamenii, ce-i cunosc in piata, pe banca,nu sint asa. concluzia mea ca e o manipulare prorusa sau sint oameni in afara socializarilor ce au prins un subiect de a fi impotriva...orice. sint persoane anti orice .....se alina.
    8
    6
  • postat de Raluca
    Miercuri, 11 Octombrie 2023 10:12
    109.102.89.***
    Cu invariabila tinuta verde (culoarea legionarilor) pe la "portile" statelor, Zelenski starneste compasiune, dar cum ramane cu romanii ce au nevoie de ajutor si nu-l primesc? Copii romanilor - viitorul tarii, sunt saraci, infometati, fara orizont, tinuti in mizerie. Cum crestem Romania?
    17
    16
  • postat de Raluca
    Miercuri, 11 Octombrie 2023 09:59
    109.102.89.***
    "Parteneriatul" strategic nu include acordarea drepturilor romanilor ce traiesc in Ucraina si nici reparatia privind teritoriile nordul Bucovinei si Tinutul Herta. Sa fim aserviti in continuare UE si SUA, in timp ce mare parte din romanii din Ucraina si Romania sunt foarte saraci. Bravo Sosoanca!
    18
    16
  • postat de Nu mi am terminat fraza
    Miercuri, 11 Octombrie 2023 09:13
    82.76.59.***
    Domnule Amalinei, daca mojicia si comportamentul grobian de care spuneti , iar caracteriza si pe cei de la putere, ATUNCI CAND E VORBA DE RELATIILE ROMANIEI CU UCRAINA, ucraina care ne umileste milioanele de romani ce traesc in teritoriile romanesti, cotropite de ucrainieni, aceste partide de scanda
    13
    19
  • postat de florin
    Miercuri, 11 Octombrie 2023 09:04
    86.124.202.***
    Nu sunt fan Zelenski !Si chiar nu doresc sa fiu reprezentat de o Sosoaca sau Simion!Atit poate ACUM clasa politica din Romania!Doua extreme!O extrema sunt sclavetii dinPSD,PNL,USR!O extrema salbaticii de alde Sosoaca si Simion!Nimeni nici un politician care sa reprezinte interesele ROMANIEI!
    8
    20
  • postat de eu
    Miercuri, 11 Octombrie 2023 08:37
    86.124.201.***
    8% șoșocania și 20%aur la anul.După chipul și asemănarea noastră,că doar nu îi votează extratereștrii!Nu contează că ei tot foamea o fac acasă și în spitale,atâta timp cât le livrează circ iar ei se ceartă cu televizorul acasă,îs mulțumiți.E bine,e rău,întrebați-i pe ei,deocamdată vă înjură...
    14
    16
  • postat de magis
    Miercuri, 11 Octombrie 2023 08:24
    89.121.200.***
    Ce frumos uita Ovidiu ca Ucraina este un vecin inamic al Romaniei si ca doar beleaua prin care trece acum il face sa mai lase nitel coada jos si sa nu mai arate coltii. Si uite cum cei care nu uita si nu iarta devin "zgripturoaice si scandalagii".
    12
    19
  • postat de ICTosca
    Miercuri, 11 Octombrie 2023 07:53
    5.13.143.***
    Parlamentul romaniei...drojdia scursurilor umane.
    8
    11
  • postat de Lex
    Miercuri, 11 Octombrie 2023 07:01
    86.124.201.***
    Șoșoacă o face jocul rusilor dar are si dreptate. Faptul ca Romania a acordad ajutor Ucrainei cand aceasta ocupa teritorii Romanesti spune multe despre restul alesilor. Faptul ca Nazisti sunt aplaudati in Parlamentul Canadian pentru ca au luptat impotriva Rusiei spune pentru cine tin restul alesilor
    11
    17
  • postat de @Ovidiu A.
    Miercuri, 11 Octombrie 2023 01:44
    108.245.201.***
    De ce nu mergeti In nordul Bucovinei acolo in Ucraina sa faceti un reportaj despre romanii de acolo ? Despre cum sunt tratati, respectati sau opresati de catre autoritatile ucrainiene ??? De ce nu mergeti sa ne informati si pe noi ? Acolo nu cad bombe dupa cate stiu sau va e frica ,dle ziarist ????
    13
    18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.