Politicianul promite şi alegătorul trage nădejde
Foto: Arhiva VL

Politicianul promite şi alegătorul trage nădejde
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Știu, în varianta „pe șleau”, „deșteptul făgăduiește și prostul trage nădejde”, dar am scris-o așa, mai cu perdea. De la ce m-am luat?! De la esplanada Sălii Sporturilor pe lângă care am trecut acum câteva zile și mi-am amintit ce vânzoleală electorală era acum trei ani. Așa cum va fi și la anul, dacă biroul electoral de circumscripție va fi amplasat tot acolo, ca la ultimele alegeri.

Mi-aduc aminte cum se încolonau politicienii cu dosarele de candidaturi în mâini, câte ședințe foto sau „instantanee” regizate se trăgeau. Dar cu grijă! Cadre generoase, ca să nu rămână careva cu juma’ de cap în fotografie, dar suficient de strânse ca să nu se vadă pavajul jerpelit. „Hai, luați și groapa în poză!”, mă trezeam șoptind printre dinți. Desigur, la acea vreme, administrația locală plămădea planuri mari de amenajare a unei parcări subterane cu parc deasupra în acea zonă. Și le mai plămădește și acum...

Dar cea mai vie amintire din august 2020 este apariția inopinată a ministrului Sportului, Ionuț Stroe, venit să vadă cu ochii lui ce se întâmplă la Bazinul Olimpic. Coincidență, taman în ziua și la ora depunerii candidaturilor PNL (în tandem cu USR) la Primărie și Consiliul Județean. „Din păcate, acest loc, care aducea nu doar performanță, ci și onoarea și faima orașului dumneavoastră, este acum abandonat. Din punctul meu de vedere, soluția este una locală. Transferul acestui imobil către Consiliul Județean ar fi una dintre soluțiile la îndemână, practic ar fi un prim pas în a oferi Consiliului Județean posibilitatea de a investi. Din păcate, nu există inițiativă la nivel local în sensul acesta. De când sunt eu la minister, nu mi-a fost adusă la cunoștință situația bazinului, ba mai mult decât atât, lucruri de genul acesta se rezolvă numai printr-un dialog instituțional”, ne declara ministrul Stroe.

Inițiativă la nivel local existase, dar înainte s-ajungă el ministru! Dovadă cele două hotărâri de Consiliu Local, una din decembrie 2016, cealaltă din septembrie 2017 – care o modifica pe cea dintâi – prin care municipalitatea solicita transmiterea Bazinului Olimpic...

Nu-i bai, domn’ ministru Stroe s-a dus cum a venit la Galați, în noiembrie 2022, tot ministrul Sportului, de această dată Eduard Novak. Și a spus că bazinul olimpic va fi reabilitat din fondurile Ministerului, începând cu anul următor. Adică din 2023...

N-o mai lungesc. Bazinul olimpic e tot acolo. Poate așteaptă altă vizită, alt ministru, alte promisiuni. La fel ca studiile de fezabilitate, și promisiunile trebuie „actualizate” la doi-patru ani, după caz. Că politicianul asta poate: promite. Iar alegătorul trage nădejde... Și face pluta în promisiuni.

Citit 1339 ori Ultima modificare Luni, 13 Noiembrie 2023 21:20

Mai multe din această categorie:

4 comentarii

  • postat de florin
    Marți, 14 Noiembrie 2023 08:24
    86.124.200.***
    Sala Sporturilor era incepind de dimineata plina cu copii care faceau sport!Inainte de turnee veneam la ora 6 in sala ca sa gasim sala libera!Pista stadionului Dunarea era plina!Copii faceau sport!Asa cizmar cum era totusi pe timpul lui Ceausescu copii faceau sport!Acum aproape totul este distrus!
    4
    12
  • postat de florin
    Marți, 14 Noiembrie 2023 08:19
    86.124.200.***
    Ieri imi faceam cruce la o declaratie dea lui puceanu care a facut un sondaj sa vada daca porecla betonel este populara!Din pacate dupa Ceausescu politicienii romani nu s-au ridicat la nivelul unui cizmar cu 4 clase!Infrastructura sportiva a fost aproape total distrusa!
    4
    13
  • postat de Iancu Jianul
    Marți, 14 Noiembrie 2023 01:04
    5.13.167.***
    Daca un cizmar cu 4 clase, dar CU MULTE CLASE peste guvernantii de 34 de ani a stiut sa tina in frau cat de cat un neam de traista... ce s-ar fi putut realiza de un Vadim normal la cap,un Vlad Tepes... si un Stefan-MINUNI! USR... mici rasuflari in rest... NIMICURI ENORM DE SCUMPE! Si alea virtuale!
    9
    14
  • postat de MM
    Marți, 14 Noiembrie 2023 00:30
    5.13.222.***
    Din păcate promisiunile politichiei românești făcute încă din Mai ‘90, sunt de genul:
    Zău, să mor eu, de nu dau o bere!
    Dar ce să vezi, nici eu nu mor și nici tu, nu bei!
    2
    21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.