Speranța națională moare ultima

Speranța națională moare ultima
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Pentru că mai e doar o lună până la sărbătoarea Crăciunului, edilul Galațiului şi suita lui s-au apucat de împodobit orașul. Nimic anormal, pentru că și în Galați va fi Crăciunul și pentru că și gălățenii trebuie până la urmă să se bucure, indiferent de cât va costa distracția.

Luminițele din Grădina Publică și toate ornamentele de sărbătoare vor fi, pentru cei mai mulți dintre gălățeni, prilej de fotografii. Că doar zorzoanele nu au fost puse zadarnic acolo și nu poți fi pătruns de spiritul Crăciunului fără să te vadă mama în poză în Grădina Publică sau fără să te dai mare pe reţelele de socializare că și anul ăsta ți-ai permis să te înfrupți din șoriciul și sarmalele de la târgul de profil. Dacă te loveşte ghinionul şi vreo cunoștință apare lângă tine, îți strică unicitatea pozei. Că nu se poate să ai poze în același loc și cu același decor ca individa "aterizată" alături. Cu excepția, evident, a fotografiilor de sezon de la mall, unde toată lumea are în spate același decor.

Cel mai mult se vor bucura însă elevii, care, începând de pe 30 noiembrie, vor avea iar patru zile fără școală, fără trezit dimineața, fără stresul profesorilor și al părinților, dar mai ales fără griji. Doar cu "efortul" plimbatului și al ieșitului la socializare dis-de-dimineață. E prilej, din nou, de etalat telefoane de fițe, unghii abia puse sau păr în culorile beculețelor de brad. Pentru că doar nu poți sărbători ieșirea în public de 1 Decembrie cu frezura de acum o lună sau cu telefonul pe care deja îl știu toți prietenii.

Despre însemnătatea zilei de 1 Decembrie nu are rost să mai vorbim. Defilarea și parada sunt neinteresante pentru tânărul de azi, pentru care Țzancă Uraganu sau Gheboasă sunt idoli și care nu se întreabă niciodată de ce toată România "își dă mână cu mână" de Ziua Unirii. Cum să stai câteva ore în frig și să te uiți la programul pregătit în cinstea zilei de 1 Decembrie? Doamne ferește să îți facă cineva vreo poză și să o pună pe rețelele de socializare, că ajungi de râsul clasei și toți membrii găștii te vor judeca pentru că ai trădat cauza și în loc de Țzancă ți-ai "spurcat" auzul cu "Deșteaptă-te, române!".

Oare, acești tineri, când vor deveni părinți, își vor duce copiii la parada de 1 Decembrie, măcar din curiozitate, sau doar la mall, să-și facă foto la bra(n)d? Speranța moare ultima, se spune, dar, după ce semne sunt, nu o duce prea bine.

Citit 1545 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Noiembrie 2023 18:23

Mai multe din această categorie:

3 comentarii

  • postat de florin
    Joi, 23 Noiembrie 2023 09:52
    86.124.201.***
    Generatia noastra a primit o tara la cheie!Dar noi am vrut sa demonstram ca inaintasii nostrii au fost niste habarnisti si am stricat pardon reformat tot!Inclusiv invatamintul unde in 33 de ani am avut vreo 32 de ministrii !Copii au suferit de deciziile celor 32 de ministrii!Nu copii sunt vinovati!
    5
    7
  • postat de Gigel
    Joi, 23 Noiembrie 2023 08:17
    5.13.168.***
    Incultura si manelareala vand mai bine decat munca. Cultura presupune timp "pierdut" prin tot felul de locuri unde nu se servesc licori sau prafuri.
    0
    13
  • postat de pro
    Joi, 23 Noiembrie 2023 06:04
    5.13.194.***
    Cam la fel vorbeau despre noi bunicii, cand eram copii, iar la ce societate (totalitara) ne pregateau , e de mirare ca am ajuns in unde suntem astazi.
    La ce societate le-am pregatit noi copiilor nostri (extrem de scumpa, corupta si inculta), Dumnezeu sa ne ierte, copiii nu cred ca ne vor ierta!
    3
    13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.