A fost odată un bacalaureat

A fost odată un bacalaureat
Evaluaţi acest articol
(36 voturi)

Pentru că în 2024 este la modă să îți ceri drepturile (sau ceea ce crezi tu că sunt drepturi) în stradă, asociația unor elevi dintr-un oraș din România educată a făcut petiție scrisă către Ministrul Educaţiei să se schimbe, pe ici-pe colo, sau mai bine să se desființeze de tot examenul de bacalaureat. Căci ce rost are ca în secolul XXI, în secolul tehnologiei, să chinuim niște bieți adolescenți cu opere din 1800 și ceva și mai mult, ei, bieții adolescenți de azi, să fie nevoiți să se gândească la mesajul operei respective sau la ce a vrut să sugereze autorul... care oricum a compus din plictiseală atunci, la vremea lui. Să se desființeze, dacă asta va fi vrerea celor mari, dar să vedem cum vor susține elevii examenul maturității. Nu că până acum s-ar fi maturizat brusc, exact la ieșirea din sala de examen, dar măcar ar fi avut un pic mai multă responsabilitate în ceea ce privește propriul destin. Pe modelul altor ţări, se vrea și la noi o evaluare diferenţiată a absolvenţilor de liceu. Fără însă a se ține cont de faptul că absolvenții altor ţări sunt diferit formați încă din clasele primare și pregătiți să facă față într-o societate gata să-i primească, iar, la noi, absolvenții de 12 clase sunt la curent cu ultimele tendințe în modă, au permis de conducere și cel puțin un cont pe fiecare dintre rețelele de socializare, fiind însă nepregătiţi pentru viaţa reală. În România lui 2024 este greu să te integrezi pe piața muncii și când ai vreo două facultăți și ceva masterate la activ, plus vreo trei-patru cursuri de formare, mă gândesc ce vor face tinerii noștri care nu vor mai da nici măcar bacalaureatul ?! Acei tineri cărora nici nu le place și nici nu sunt obișnuiți cu munca, fiindcă acasă biata mamă face totul în locul lor. Acei tineri care nici n-au șters praful de pe cărțile din bibliotecă, dar să le mai și răsfoiască. Acei tineri pentru care tăticul a muncit pe brânci și le-a luat o bijuterie de mașină, căci și copilul vecinului are, iar odrasla lui se simte prost să conducă mașina părinților. Doar nu o să o ducă și aducă pe iubi de la club cu o mașină ieftină și fără dotările de ultimă generație. De partea cealaltă, a guvernanților, cred că ar fi o idee genială ca ai noștri tineri să nu mai susțină examenul de bacalaureat, căci o masă de oameni fără școală este mai ușor de manipulat. Și, dacă tot vor intra la facultate fără diploma de promovare a examenului maturității, propun să iasă și studenţii în stradă, dar nu pentru burse şi condiţii în cămine, cum se făcea imediat după 90, ci ca să ceară să nu mai dea examen de licență. 

Citit 1702 ori Ultima modificare Marți, 19 Martie 2024 16:37

Mai multe din această categorie:

6 comentarii

  • postat de marr
    Miercuri, 20 Martie 2024 21:35
    86.124.202.***
    ...si cand Termini Scoala/dai bacu'-licenta la facultate ...vezi ca nu prea ai UNDE MUNCI ...ptr ca unitati de productie-Fabrici nu prea mai sunt . Privatul n-are bani de Investitii , Statul(politicienii) Nici-Nu-Se-Gandeste sa Investeasca in Locuri de Munca . Cu asa viitor ...Tinerii Pleaca .
    1
    2
  • postat de Rodax
    Miercuri, 20 Martie 2024 16:40
    92.83.34.***
    Bacalaureatul nu e obligatoriu. Cui nu-i place să nu -l dea.
    1
    5
  • postat de LF
    Miercuri, 20 Martie 2024 14:31
    89.137.137.***
    Trist, foarte trist...dar adevărat... trăim într-o societate in care toată lumea are drepturi, nimeni nu mai are responsabilități.
    0
    8
  • postat de florin
    Miercuri, 20 Martie 2024 08:35
    86.124.201.***
    In ultimii 5 ani am avut 2 prim miniștrii care nu pot dovedi clar cînd au luat bacalaureatul,ce facultăți au terminat și un prim ministru liberal cu liceu militar!Înaintea celor 3 am avut un prim ministru șef de promoție !Deci daca poți conduce o țară fără bacalaureat astai modelul!
    0
    5
  • postat de Monica Pintilie
    Miercuri, 20 Martie 2024 08:04
    89.136.4.***
    Bravo, Raluca!
    1
    6
  • postat de pro
    Miercuri, 20 Martie 2024 07:03
    213.233.85.***
    Am doi copii si am vazut toate formele de abuz din partea scolii: corigenta pentru refuz de meditatii, amenintari pentru retragere de la Religie, bulling repetat neluat in seama de scoala (s-a rezolvat cu Politia). Nu bac-ul ci toata scoala romaneasca trebuie inlocuita.
    2
    10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.