Alo, aleşilor, mişcaţi ceva acum!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Galaţiul e un oraş care, din punct de vedere economic, decade văzând cu ochii, aducându-i la disperare chiar şi pe "actorii" din piaţă care încă fac performanţă. Zilele trecute, managerul Menarom PEC, Vergiliu Vals, atrăgea atenţia asupra acestui aspect, spunând că nu îşi doreşte să fie [compania pe care o conduce - n.a.] ca o oază într-un deşert, pentru că într-un deşert ajunge foarte puţină lume. Iar de ajuns, marii investitori nu ajung, fiindcă, din cauza lipsei infrastructurii, zona pur şi simplu nu prezintă interes. Foarte grav, adăuga dl Vals, ar fi să nu mai prezinte interes nici de acum încolo.

Această declaraţie a unui specialist recunoscut ca atare - sincer, nu-mi amintesc să se fi produs, în vremea pe când dumnealui conducea Electrica, atâtea avarii şi întreruperi de furnizare a energiei cum se întâmplă de vreo câţiva ani încoace - vine concomitent cu avertismentul emis de Yazaki, compania japoneză care ar vrea să ne aducă vreo 3.500 de locuri de muncă, privind necesitatea furnizării de infrastructură, adică măcar drum expres şi un aeroport pentru curse tip charter.

Ce ar trebui să înţeleagă de aici domnii Bacalbaşa şi Stan? Ceea ce noi tot ne răcim gura degeaba zicând cel puţin de un an şi jumătate, cât a trecut de la alegeri. Puneţi, domnilor, Galaţiul pe hartă, cât încă mai avem hartă! Faceţi şi altceva decât artificii ieftine, că ne ducem la fund cu totul, inclusiv domniile voastre şi familiile domniilor voastre, prieteni, aliaţi, parteneri de afaceri etc. Nu vă imaginaţi că trăiţi în alte sfere, că nu e cazul! Puteţi evita să acordaţi audienţe, puteţi evita să vă asumaţi răspunderea pentru proiectele grele, puteţi să vă jucaţi de-a administraţia încă vreo doi ani, pe urmă însă vine nota de plată. Iar dacă judeţul şi oraşul nu-şi revin economic vorbind, factura o veţi plăti domniile voastre, care ocupaţi funcţii publice prin alegere directă. Cu alte cuvinte, dacă nu faceţi ceva acum, ceva pentru drumul expres Galaţi-Brăila-Bucureşti, ceva pentru un aeroport măcar de mici dimensiuni între Galaţi şi Brăila, ceva pentru accesul neîngrădit al investitorilor la terenurile - de altfel, cu preţ bun - din Galaţi şi la forţa de muncă ori calificată deja ori uşor calificabilă pe care o deţinem din plin, o să vă mai aleagă dracu' data viitoare.

Voi fi probabil acuzată că sunt prea directă. Se poate. Dar nu mai avem timp de politeţuri extreme. Nu mai avem timp de dansul păunului şi de imnul câinelui vagabond. Personal, am părinţii pensionari, copii proprii nu am, nu mă poate acuza nimeni de vreun interes ascuns. Dacă oraşul ăsta nu are viitor, pot oricând să mă mut în altul. Dar mă doare al naibii că se poate şi nu se vrea. Mă doare fiindcă alţii, în jurul meu, au părinţi nedeplasabili, au copii la şcoli, au afaceri solide pe care vor să le dezvolte. Aici, nu aiurea.

Gălăţenii Dorin Clisu, Cristian Chirac şi George-Dan Mitescu reprezintă România la Olimpiada Internaţională de Robotică de la Jakarta. Gălăţeanca Elena Arsenie Constantinescu a reprezentat România la Forumul Safer Internet. Sunt copii buni, cu părinţi minunaţi, care şi-ar dori să le asigure un viitor aici, acasă. Dar pentru asta, stimaţi aleşi, e cazul să vă mişcaţi. Acum, nu la Sfântu' Aşteaptă!

Citit 1525 ori Ultima modificare Luni, 18 Noiembrie 2013 17:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.