Cine mai crede în pomenile electorale?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De vreo două săptămâni, tot asistăm neputincioşi la un soi de bâlci electoral care aproape că întoarce stomacul pe dos tuturor oamenilor normali. Stau şi mă întreb cât de proşti ne cred politicienii, de ne vând asemenea gogoşi la nesfârşit? De ce nu-şi dau silinţa să schimbe măcar strategia? De ce vin din patru în patru ani cu aceleaşi penibilităţi ca să ne cerşească votul, după care să se răzbune şi să uite de noi până la alegerile următoare?
În mod firesc, mă întreb şi dacă nu cumva şi noi, electoratul, n-avem cumva o vină că i-am tolerat, i-am votat, mergând de fiecare dată pe ideea să alegem răul cel mai mic, iar prin asta am greşit, dând de înţeles că suntem uşor de cumpărat.

Ce mă şochează cel mai mult este faptul că toate pomenile electorale nu au nimic special. Lucrurile cu care se laudă aleşii noştri nu sunt nici pe departe extraordinare. Sunt chestiuni fireşti, care ar fi trebuit rezolvate la timpul lor, şi prin asta ar fi căpătat mult mai multă greutate. Ele au acum o aură specială, pentru că problemele respective ale oamenilor au fost lăsate de izbelişte o grămadă de vreme. Însă sper ca asta să nu mai păcălească pe nimeni.
Mă refer aici, în special la cele două pomeni electorale, votate deja de Guvern, pentru scutirea de plată a pensionarilor şi mamelor care datorează bani statului. Haideţi să ne înţelegem: e vorba de nişte oameni care nu şi-au însuşit cu de la sine putere sumele respective, ci pentru că funcţionarii diferitelor instituţii au calculat greşit. În mod normal, ei nici n-ar fi trebuit să restituie nimic la stat. Nu ei au greşit, nu ei au cerut banii respectivi, atunci de ce să suporte ponoasele? Ar fi trebuit să plătească funcţionarii care au făcut greşeala. Dar e normal ca politicienii să-şi protejeze pilele şi neamurile angajate pe astfel de posturi călduţe la stat. Şi atunci plăteşte tot omul de rând în locul lor. Prin urmare, năpăstuiţilor cărora nu li se mai cer acum banii înapoi nu li s-a făcut nicio favoare. Doar li se dă ceea ce li se cuvenea. 

O altă circotecă, cea a microbuzelor şcolare ale lui Dragnea, pare croită pe acelaşi calapod. În primul rând, e de ştiut că mai bine de 80 la sută (dacă nu şi mai bine) s-au dus la primarii care au aceeaşi culoare cu partidul de guvernământ. În al doilea rând, era normal să dea acele microbuze după ce au desfiinţat o sumedenie de şcoli din sate, fără să se gândească la faptul că sute dintre elevi vor merge pe jos sau cu maşinile aflate în dotarea părinţilor, ca să ajungă totuşi la cursuri. Sincer, m-ar fi convins să-i votez dacă ar fi pus lacătele pe uşile şcolilor respectivela modul  logic, adică de-abia după ce ar fi rezolvat dotarea primăriei comunei cu microbuzul necesar. Trebuia să fi aşezat boii în faţa carului şi nu invers.  

Cel mai tare m-a amuzat însă ministrul Educaţiei, care are curajul ca în faţa unei cinstite adunări ale învăţătorilor a venit cu promisiuni gen Băsescu: „vom da înapoi cei 100 de euro, pentru cărţi, din fonduri structurale”. Are doi ani de când e la cârma învăţământului. Dacă-l doare atâta de soarta profesorilor, de ce n-a făcut acest proiect mai devreme? Să fi fost oare pentru că i-a luat foarte mult timp să ascundă sub preş dovezile că primul ministru se face vinovat de plagiat? Sau pentru că este foarte ocupat ca licitaţiile pentru manualele digitale să le câştige cine trebuie?

Citit 1196 ori Ultima modificare Vineri, 22 August 2014 17:29

7 comentarii

 • postat de viorel
  Duminică, 24 August 2014 22:23
  89.136.185.***
  cum cine mai crede in pomeni electorale??? ce intrebare e asta??? toti NEMERNICII ASTIA IMPUTITI CARE SE BUCURA PT UN LITRU DE ULEI.,.,.,.,.,.,.,.abia asteapta sa vina alegerile sa le dea ,,,oare se gindesc ca viitorul nepotilor e in pericol prin aceste pomeni??dar ce sa mai gindeasca ei.,.,.,.DUPA NOI POTOPUL AR ZICE EI.,., SI ASA ETC ETC cind s or finaliza aceste practici?? SA SI FACA DATORIA ORGANELE ABILITATE SA I INCHIDA PE JEGOSII ACESTIA CARE CURMA VIITORUL ACESTI ROZATORI ACESTI IDIOTI CE CRED CA ASA MAI STA TREABA CU DEMOCRATIA ASTA SI ASA SUBREDA.,.,LEGEA ARABA FRATILOR,,OCHI PT OCHI SI DINTE PTR DINTE .,.,. ne vom mai reveni? generatia aceasta de pensionar,,nu toti,, fostii comunisti imputiti si nemernici reactionari care cred ca ei sunt buricul pamintului acesti tortionari ar trebui sa i lase fara pensii sa vad ce ar face intr o zi,,, nu intr o luna fara bani.,.,.,mama naibii ca sunt o gramada de netrebnici ,,,,,,,,,
  0
  2
  Raportează
 • postat de roxette
  Duminică, 24 August 2014 19:04
  5.13.174.***
  roxelanda ai chip de inger si sufletul vindut. nu stii nimic din activitatea din institutii bugetare din orasul si tara asta. dar o dai asa in tupeu si vorbe aruncate. doar nu te costa nimic. ala de la buget ce face sute de lucrari raspunde si trebuie sa plateasca, ca ce e mai bun in romania decit sa-i verifici pe cei ce muncesc. aia e, aia ce muncesc gresesc, aia ce verifica si aia ce au pile nu-i doare nici in door si doar aia ce o freacca sint cu politicul ca si aia ce verifica si nu pot gresii. ramine unu ce a cazut si el in sistem si trebuie sa munceasca sa-i iasa ochii. ba, roxano, fata ce poate scrie ce vrea ea la un ziar, orice ineptie dar fara raspundere, de ce crezi ca stii? chiar nu stii nimic.!!!!!!!ba stii dar vrei sa iei un salariu de la ziar, indiferent cum.
  2
  1
  Raportează
 • postat de Tatu T
  Duminică, 24 August 2014 10:23
  89.137.136.***
  Hait! Pompilica a ajuns distribuitor! Aloo! Sanepidul! Protectia Consumatorului! Exista cumva autorizatii de desfacerea produselor! Exista vreo aprobare din partea Primariei pentru desfasurarea acestei operatii. Sau domiciliul celui omenos a ajuns sa fie considerat drept "biserica" unde se pomenesc cei vii? Solicitati-i va rog diploma de distribuitor! Sa se respecte legea!
  2
  1
  Raportează
 • postat de cornel
  Duminică, 24 August 2014 07:00
  188.25.9.***
  Ca sa nu e pui rau cu "porcul" ai formulat " promisiun gen Basescu ". Astfel iti pierzi postul ?
  2
  2
  Raportează
 • postat de porneala dimitre
  Sâmbătă, 23 August 2014 14:39
  5.14.121.***
  chiar sunteti naivi domnilor redactori> lumea inca mai crede in pomeni chiar si electorale,ieri 22 06 2014 pe str.Movilei un grup de agitatori imparteau cadouri in valoare cam de 80 de lei,insumind 2kg.carne porc,1l ulei1kg faina,1kg zahar 1kg orez,3piini si un baton de salam de vara Carniprod. cine era seful grupului de omenosi? marele jurist de renume , gazetar ,doctor profesor in stiinte sociale POMPILIU Comsa care in fata domiciliului sau de pe str. Movilei nr,43 distribuia cadouri contra semnaturi de sustinere a genialei si superbe Elena Udrea..in numai 45 de minute sa epuizat bunuri dintrun camion de 6 tone .la sfirsit multi nemultumiti ca nu au apucat cite ceva.dar domnul Comsa a promis ca va reveni si saptamina viitoare in acelas loc cu mai multa dragoste si altruism national.
  3
  8
  Raportează
 • postat de ROMAN
  Sâmbătă, 23 August 2014 08:00
  5.13.234.***
  O TARA DE RAHAT! CETATENI, FARA COLOANA VERTEBRALA!
  PE CINE DRACU SA ALEGI PRESEDINTE?
  TOTI SUNT MINCINOSI SI CORUPTI!
  1
  19
  Raportează
 • postat de FeSeNe=PeSeD
  Sâmbătă, 23 August 2014 06:28
  109.101.244.***
  Nu mai cred multi in pomenile electorate. Doar cei 7 milioane de pensionari si cele 3 milioane de bugetari, adica doar 60 % din populatia tarii. Fa, tavarasi, se mareste pensia cu 100 de lei, daca ramanem tot noi la putere !
  1
  11
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.