Hei-rup! Hei-rup! Spre Noul Galaţi...

Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

„Hei-rup! Hei-rup! Cad stânci de fier/ În lupta dusă de brigadieri!”. Vă mai amintiţi refrenul mobilizator pe care-l auzeam prin filmele comuniste, cântat cu avânt pe şantierele tineretului? Aşa îmi venea să cânt ieri, pe la orele 14,30 trecute fix, când respiram puf de plop şi mă bătea soarele în moalele capului pe Viaductul ce leagă oraşul de Combinat. Ce căutam acolo? Nu, din păcate, nu venisem să mă bucur de redeschiderea traficului pe podul cu pricina, ci doar să aflu când anume s-ar putea întâmpla asta. Hai, nu fiţi maliţioşi că şi un nou termen e un pas înainte! Mai ales că acest termen, 27 iunie 2015, n-a fost lansat din birou, ci după o şedinţă de lucru convocată chiar pe Viaduct de primarul Marius Stan.

Termen am spus? Da, ştiu, n-am uitat, anul trecut au mai fost înaintate trei termene de redeschidere a circulaţiei rutiere pe Viaduct, toate nerespectate, iar în final amânate... Măcar acum avem un termen cu clauză (ameninţare) de demisie. Demisii în alb ale celor care răspund de executarea lucrărilor necesare pentru ca maşinile mici şi tramvaiele să ruleze iar pe Viaduct! Nu despre demisia la care v-aţi putea gândi, voi, cârcotaşilor, e vorba! Concret, Marius Stan le-a transmis directorilor implicaţi (dintre care numai cel de la Infrastructură era de faţă) că dacă pe 27 iunie nu trec maşinile şi tramvaiele pe Viaduct se lasă cu „Adio, slujbă!”.

„Nu ne-nspăimântă nici vânt, nici nori/ Dârji despicăm drum spre viitor!/ Hei-rup! hei-rup! Hei-rup! Bum!/ În lupta de brigadieri!”, aşa suna cântecul mai departe. Şi zău dacă nu se potriveşte. E drept, drumul spre viitor, adică Viaductul, a fost construit de înaintaşi. Cât despre drumuri noi… Da’ tot uitându-mă de jos în sus şi de sus în jos la Viaduct, ce credeţi că mi-a venit în minte? Cu ce-ar semăna el, fireşte, la o scară mult mai mică? Da, cu o pasarelă!

„Aceste pasarele le vom avea cu certitudine, garantez, chit că mă bat cu toţi”, îmi vin în minte declaraţiile lui Marius Stan din ianuarie 2014. Ulterior, aleşii aprobau prima pasarelă ce urma să fie construită pe strada Brăilei, la Spitalul Judeţean. Mda, din păcate, n-aş putea să vă dau un termen cu privire la investiţie şi asta pentru că, în bugetul pe 2015, celei dintâi pasarele i-au fost alocate, şi asta după insistenţe şi rugăminţi, 50.000 de lei. Bani care n-ajung nici pentru a fi realizată în miniatură, între două birouri… Eventual cel de Investiţii şi cel de Infrastructură din Primărie.

„Hei-rup! Hei-rup! Suim, suim/ O lume nouă noi tot zidim!”, suna cântecul brigadierilor. Şi se poate o lume nouă fără un cinematograf? Într-un oraş de talia Galaţiului? Parcă-mi aduc şi acum aminte de promisiunea făcută de primarul Marius Stan în noiembrie 2012, chiar în faţa regizorului Cristian Mungiu, la lansarea filmului "După dealuri": "Este trist că un oraş precum Galaţiul încă nu are un spaţiu potrivit pentru astfel de evenimente. Îl invit, însă, pe regizorul Cristian Mungiu la Galaţi peste un an, după ce va fi luat premiul Oscar, la un cinematograf adevărat", a spus Marius Stan. Iaca suntem în 2015 şi cinema tot n-avem. E drept că nici Mungiu n-a luat Oscarul!

„Braţul mai harnic noi azi îl vrem/ Hei-rup! Hei-rup! Hei-rup! Bum! În lupta de brigadieri”, suna finalul cântecului. Din păcate, noi nu prea avem hei-rup, ci doar vorbe heirupiste…

Citit 5473 ori Ultima modificare Marți, 26 Mai 2015 19:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.