Şi a venit vremea să contaţi din nou

Evaluaţi acest articol
(29 voturi)

Victor Paul Dobre (PNL), Mircea Toader (PNL), George Scarlat (PNL), Paul Ichim (PNL), Eugen Chebac (PMP), Laurenţiu Chirvăsuţă (PSD), Viorel Ştefan (PSD), Florin Pâslaru (PSD), Lucreţia Roşca (PSD), Laura Marin (PSD), Ionel Daniel Butunoi (PSD), Nicolae Marin (PSD), Gheorghe Saghian (acum independent), Eugen Durbacă (ALDE), Bogdan Liviu Ciucă (ALDE). Vă spun ceva aceste nume? Aţi întâlnit vreodată aceşti oameni? I-aţi văzut? Le cunoaşteţi chipurile? I-aţi abordat, v-au ascultat sau v-au informat vreodată cu privire la activitatea lor? Ei, bine, dragi gălăţeni, aceştia sunt cei 15 deputaţi şi senatori pe care chiar voi, prin (ne)prezentarea la urne, i-aţi trimis să lucreze în Parlamentul României, în interesul vostru şi al acestei ţări (teoretic, nu divagăm). Sunt convinsă că mulţi dintre voi i-aţi văzut (pe unii dintre ei) cel mult de două ori. În urmă cu patru ani, în toamnă, atunci când, însoţiţi de echipele de campanie, au bătut străzile oraşelor şi-ale satelor, în lung şi-n lat, promiţându-vă locuri de muncă, un nivel de trai decent, pensii şi salarii demne (este drept că, în final, au ajuns să-şi acorde lor tot felul de privilegii şi pensii speciale), investiţii şi investitori. Şi o dată în perioada alegerilor locale din acest an, când au ieşit să facă, pentru ei şi-ai lor, campanie electorală (din nou, creare de locuri de muncă, atragere de investiţii şi investitori; ştiţi voi, placa aia care funcţionează mereu).

Dacă nu ştiţi ce au făcut ei în Parlament pentru voi, propriii alegători, nu vă faceţi griji, a cam venit vremea ca ai noştri deputaţi şi senatori să coboare printre pământeni, cu noi promisiuni. Înainte de a le da crezare, gândiţi-vă la cum şi cât v-au afectat guvernările politice din ultimii ani, legile la care ei au lucrat, deputaţi şi senatori fiind, gândiţi-vă ce schimbări au produs acestea în viaţa voastră, gândiţi-vă la infrastructură, dezvoltare, sănătate, educaţie şi, nu în ultimul rând, la calitatea morală a unora dintre ei (aveţi surse de informare, nu de asta duceţi lipsă, trebuie doar să şi vreţi să le utilizaţi). Drept dovadă că a început vânătoarea de voturi şi de votanţi, avem un exemplu proaspăt. Senatorul Eugen Durbacă (care a candidat, în luna iunie, la Primărie, pentru a creşte cota partidului şi a-şi consolida poziţia din plan local şi naţional, în principal) a organizat, ieri, o conferinţă de presă. Exceptându-le pe cele din precampania şi campania pentru locale, în care încerca, evident, să puncteze la capitolul imagine şi capital electoral, Eugen Durbacă a organizat prima sa conferinţă de presă, ceva mai serioasă, să-i spunem, în calitate de parlamentar. După aproape patru ani petrecuţi în Legislativ, eternul candidat Eugen Durbacă a realizat că trebuie să comunice cu electoratul, că are opinii, idei şi importante planuri politice pentru următorii patru ani de zile.

Vă întrebaţi unde au fost şi ce au făcut cei mai mulţi dintre deputaţii şi senatorii voştri în anii ăştia, cărora le-aţi finanţat (in)activitatea cu sute de mii de lei? Şi noi ne întrebăm, căci în momente cruciale, care au afectat România în ansamblu sau doar zona noastră (dacă ne rezumăm la lipsa proiectelor majore de infrastructură, cel puţin), mai bine de trei sferturi dintre parlamentarii de la Dunăre nu s-au afişat în nici un fel şi nu au luat poziţie. Şi ştiţi de ce? Pentru că tocmai voi, alegătorii, nu aţi existat pentru ei! Acum, a venit momentul să contaţi din nou.        

Citit 2332 ori Ultima modificare Vineri, 05 August 2016 18:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.