Cârcotaşului i se ia show-ul

Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

E incredibil cât de greu de mulţumit sunt oamenii. Nici n-a apărut bine programul complet al petrecerilor de Zilele Galaţiului, nici nu ştim încă unde vor fi concertele, că au şi apărut comentatorii: ba că de ce cântă unul şi nu altul, ba că de ce stilul ăla, şi nu celălalt, că de ce gălăţenii la urmă, că o fi şi o păţi. Oare chiar nu suntem capabili să ne bucurăm, pur şi simplu?

Să ne înţelegem, personal, prefer rockul şi folkul. De asta, dacă o să pot, mă voi duce să-i ascult pe băieţii de la Over, gălăţeni de-ai noştri, aşa cum am făcut şi la Revelion, anul trecut, în ciuda unui frig năprasnic. Alţii, care doar doreau să fie văzuţi la petrecerea cu Goran Bregovici, că nici pe el nu l-au respectat, apărând măcar la începutul programului, au venit la 11,30, s-au băgat în faţă (complet mârlăneşte, după părerea mea), s-au bâţâit o melodie, două, după care au plecat pe la petrecerile de unde veniseră.

Faptul că nu aparţin unui grup majoritar în ale preferinţelor pentru muzică n-o să mă împiedice totuşi să mă bucur de spectacolele în care s-a ţinut seama, în alcătuirea programului, şi de preferinţele mele, şi de ale altor gălăţeni. Chiar mă bucur că toată lumea va putea asculta ceva ce-i place, măcar într-una dintre seri. Şi, să fim serioşi, dacă nu-ţi place o trupă sau alta, un solist sau altul, cine te obligă, nene, să îngheţi de frig la spectacol în aer liber? Fă o petrecere acasă, cu prietenii, şi ascultă ce vrei tu. Sau du-te la un bar, restaurant care-ţi place şi gata, nu te obligă nimeni să te duci la un concert dacă nu-ţi plac artiştii. Dar de aici şi până la a insulta o formaţie, un om, precum şi pe cei care se bucură sincer să-i audă, e cale lungă. Nu înţeleg şi nu pot să accept extremismul de nicio factură, mă îmbolnăveşte direct la suflet. Ce câştigi, frate, dacă scuipi injurii în stânga şi în dreapta? Nu mai bine te duci frumos la concert la cine-ţi place ţie şi de restul îi laşi şi pe alţii să se bucure?

Tot urlă reţelele de socializare, ba se comentează şi-n autobuze, că de ce se plătesc din banii noştri cutare sau cutare artişti care nu ne plac? Păi, să ne înţelegem, cu bani de la buget se fac distracţii publice, adică pentru toată lumea, e absolut firesc să fie luate în calcul gusturile tuturor, nu doar ale unei minorităţi sau ale alteia. Mi se pare absolut firesc să fie concerte mixte de Zilele Galaţiului, că pentru concerte dedicate unui stil sau altuia există suficient timp în restul anului, se fac, sunt cu plată şi, dacă chiar vrei să te duci să asculţi pe cine-ţi place, plăteşti pentru asta şi te duci. Nu te mai supără nimeni, fiindcă toţi spectatorii care au plătit ca şi tine vor respecta show-ul. Dacă însă vrei să te bucuri, de zilele oraşului, alături de ceilalţi gălăţeni, trebuie să iei în considerare faptul că în concert vor fi şi momente care nu-ţi plac. Ori le eviţi, că e afişat programul pe ore, ori, dacă eşti acolo, îi laşi pe alţii să se simtă bine şi aştepţi să treacă. Aşa, ca pe un exerciţiu de toleranţă, care, din ce văd eu, nu ne-ar strica deloc.

Citit 1315 ori Ultima modificare Marți, 22 Noiembrie 2016 17:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.