… sau poate nu vrei la zăpadă!

Evaluaţi acest articol
(17 voturi)
2 comentarii

„Nu ştiu de ce nu îmi răspunzi?/ De ce te-ascunzi?/ De ce nu ne-ntâlnim?/ Hai afaarăă la zăăpaadăă!/ Sau poate nu vrei la zăpadăă…”, cu siguranţă, cei care au văzut filmul animat „Frozen” – „Regatul de gheaţă”, îşi amintesc refrenul prin care micuţa Ana o invită pe surioara ei mai mare, Elsa, „la zăpadă”.

De vinerea trecută încoace, de când iarna şi-a luat cod portocaliu, îndemnul „Hai afară la zăpadă!” a devenit viral pe reţelele de socializare. Nu exista minut în care să scoţi capul de Facebook şi cel puţin doi-trei din lista de prieteni să nu sară la tine cu invitaţia. Şi, dintr-un refren simpatic, a devenit de-a dreptul iritant! Numai că scopul invitaţiei nu viza (doar) o bulgăreală, o cursă cu sania sau un om de zăpadă, ci deszăpezirea.

De pildă banala deszăpezire a propriei maşini! Habar n-am să conduc, dar tot nu pricep cum puteau să şofeze unii adevărate igluuri pe roţi: zăpadă pe plafon, pe capotă şi mai ales pe lunetă! Strat gros de-o palmă!

Despre deszăpezirea aleii ori a trotuarului din jurul blocurilor nu mai vorbim! An de an ies aceiaşi şi aceiaşi locatari – dacă-i mai ţin puterile şi anii – şi fac cărare şi pentru cei care stau la căldurică şi se uită de după perdea! Ca în bancul plin de tâlc: „În spatele fiecărui cetăţean care dă la zăpadă există cel puţin alţi trei care se uită de la balcon”, răspândit pe reţelele de socializare, ba chiar distribuit şi de primarul oraşului, Ionuţ Pucheanu, om vesel din fire.

Fireşte, nu toată lumea are puterea să dea la lopată, dar măcar un ceai cald pentru cei care o fac inclusiv în loc lor ar putea să ofere!
„Hai afară la zăpadă” rămâne un refren de maximă actualitate! Mai ales că se anunţă un nou cod portocaliu de viscol, ninsoare şi ce ne-o mai da ANM-ul. Şi, dacă n-aţi fost la prima zăpadă, aţi putea să vă luaţi revanşa cu a doua, iminentă. Sau poate nu vreţi la zăpadă? Vreţi, nu vreţi, ea tot vine peste voi!

Citit 1841 ori Ultima modificare Luni, 09 Ianuarie 2017 19:21

2 comentarii

 • postat de Fane jupanu Marți, 10 Ianuarie 2017 09:23 82.137.11.*** Link la comentariu
  6
  4

  Cum sa dau la lopata? Da ce sunt salahor?
  Am platit 30 de lei la unu mi-a dezapezit masina si mi-a facut loc sa ies.
  Eu decat am pus doua sticle sa nu vina vreunu sa imi ocupe locul. Daca vine s-a aranjat de-un cauciuc taiat!

  Raportează
 • postat de de-ale galatenilor Marți, 10 Ianuarie 2017 05:33 89.136.187.*** Link la comentariu
  7
  2

  cred ca politia locala ar trebui sa amendeze galatenii ce dezapezesc masinile aruncind zapada pe carosabil. pai cum vine asta? platim utilaje si apoi aruncam inapoi zapada cu lopata in strada......

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.