Eşti mârlanul cu gura mare? Ai loc de parcare!

Evaluaţi acest articol
(29 voturi)

Nici bine nu s-a oprit ninsoarea că a şi reînceput scandalul! Vuiesc străzile dintre blocuri. „Bă, ţărane, cumva te-am văzut parcând pe locul meu?! Măh, eşti prost, că doar am dat o oră la lopată ca să-l curăţ!”. „Ce, băh, ce? E trotuarul lu' maică-ta?”. Am apucat-o iarăşi, de la capăt, pe aceeaşi cale, ca în fiecare an. Oricâte utilaje de deszăpezire ar scoate Primăria pe străzi, problema drepturilor asupra locului de parcare deszăpezit nu ne-o putem rezolva, deocamdată, decât singuri, comportându-ne aşa cum ne-o dictează educaţia. Şi, de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere.

Problema primă e cea a „locului tău” de parcare. Cu excepţia cazurilor în care: a) terenul îţi aparţine sau b) plăteşti chirie la primărie pentru terenul respectiv, a cărui utilitatea e, în acte, „loc de parcare”, acel spaţiu nu îţi aparţine. Puţin contează că e în faţa grădinii sau a ferestrei tale. Nu interesează pe nimeni că acolo obişnuiai tu să îţi laşi maşina. N-are nicio relevanţă că eşti patron şi parchezi un SUV nou, sau că fiecare membru al familiei tale are câte o maşină, în vreme ce vecinii n-au decât un hârb pentru întreaga familie. Locul nu-ţi aparţine şi n-ai prioritate la parcare. Sigur, dacă eşti mârlan cu gura mare, s-ar putea ca ceilalţi să te lase în pace să-ţi tragi maşina acolo. Până îţi găseşti şi tu naşul…

Chiar dacă ne-am înţelege la o chestiune atât de simplă, tot ajungem să ne certăm de la drepturile rezultate din deszăpezire. Să zicem că a nins cât maşina ta era parcată pe un loc anume. Dai la lopată şi cureţi respectivul loc. Cât timp crezi tu că ai drept exclusiv de parcare, acolo? Poate o zi şi o noapte. Poate până se topeşte zăpada asta. Sau poate chiar până la primăvară… Legea nescrisă nu menţionează, iar până să îţi poţi închiria locul de la Primărie, probabil o să mai curgă ceva sloiuri pe Dunăre.

Bine ar fi să ai lopată pentru zăpadă în portbagaj şi, indiferent unde te-ai duce, să îţi faci loc. Dacă ai unde să sapi. Sau dacă nu ai vreo urgenţă. Când n-ai de ales, ocupi locul altuia şi apoi te pregăteşti de scandal!

Citit 2127 ori Ultima modificare Marți, 10 Ianuarie 2017 19:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.