Eşti mârlanul cu gura mare? Ai loc de parcare!

Evaluaţi acest articol
(29 voturi)

Nici bine nu s-a oprit ninsoarea că a şi reînceput scandalul! Vuiesc străzile dintre blocuri. „Bă, ţărane, cumva te-am văzut parcând pe locul meu?! Măh, eşti prost, că doar am dat o oră la lopată ca să-l curăţ!”. „Ce, băh, ce? E trotuarul lu' maică-ta?”. Am apucat-o iarăşi, de la capăt, pe aceeaşi cale, ca în fiecare an. Oricâte utilaje de deszăpezire ar scoate Primăria pe străzi, problema drepturilor asupra locului de parcare deszăpezit nu ne-o putem rezolva, deocamdată, decât singuri, comportându-ne aşa cum ne-o dictează educaţia. Şi, de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere.

Problema primă e cea a „locului tău” de parcare. Cu excepţia cazurilor în care: a) terenul îţi aparţine sau b) plăteşti chirie la primărie pentru terenul respectiv, a cărui utilitatea e, în acte, „loc de parcare”, acel spaţiu nu îţi aparţine. Puţin contează că e în faţa grădinii sau a ferestrei tale. Nu interesează pe nimeni că acolo obişnuiai tu să îţi laşi maşina. N-are nicio relevanţă că eşti patron şi parchezi un SUV nou, sau că fiecare membru al familiei tale are câte o maşină, în vreme ce vecinii n-au decât un hârb pentru întreaga familie. Locul nu-ţi aparţine şi n-ai prioritate la parcare. Sigur, dacă eşti mârlan cu gura mare, s-ar putea ca ceilalţi să te lase în pace să-ţi tragi maşina acolo. Până îţi găseşti şi tu naşul…

Chiar dacă ne-am înţelege la o chestiune atât de simplă, tot ajungem să ne certăm de la drepturile rezultate din deszăpezire. Să zicem că a nins cât maşina ta era parcată pe un loc anume. Dai la lopată şi cureţi respectivul loc. Cât timp crezi tu că ai drept exclusiv de parcare, acolo? Poate o zi şi o noapte. Poate până se topeşte zăpada asta. Sau poate chiar până la primăvară… Legea nescrisă nu menţionează, iar până să îţi poţi închiria locul de la Primărie, probabil o să mai curgă ceva sloiuri pe Dunăre.

Bine ar fi să ai lopată pentru zăpadă în portbagaj şi, indiferent unde te-ai duce, să îţi faci loc. Dacă ai unde să sapi. Sau dacă nu ai vreo urgenţă. Când n-ai de ales, ocupi locul altuia şi apoi te pregăteşti de scandal!

Citit 1974 ori Ultima modificare Marți, 10 Ianuarie 2017 19:31

8 comentarii

 • postat de alexvr
  Miercuri, 11 Ianuarie 2017 23:22
  89.137.137.***
  @iancu de hunedoara toti taranii osteniti in tiglina 3 acolo ;)
  0
  2
  Raportează
 • postat de macovei
  Miercuri, 11 Ianuarie 2017 23:10
  89.137.139.***
  Cel mai corect e in felul urmator: Unde au fost masinile voastre cand a nins? Unde le-ati avut parcate? Daca eu imi dezapezesc locul si plec cu treaba in oras pun un semn acolo si scriu pe carton: revin in 2 ore/ va rog nu parcati si las un nr de tel si ora la care am plecat sa vada marlanul. Chiar daca marlanul vine si ocupa locul dezapezit de mine pana ce vin e normal sa lase si el un nr de tel in parbriz si cand vin il sun sa isi mute masina si el sa o duca acolo unde a fost cand a nins sau sa dea si el la lopata in alt loc si sa parcheze acolo. Nu e luc inchiriat si nici nu dorim asta vreodata in Galati dar bunul simt si civilizatia ar trebui sa iti spuna ca nu e frumos ca altul sa dezapezeasca pana ii sar ochii din cap si altul sa vina fara nici un efort si sa parcheze acolo. Macar cere voie sau ia legatura cu acel vecin. Cand nu e zapada si e curat peste tot sunt de acord fiecare sa parcheze la liber unde vrea. primul venit, primul parcat. Fiecare sa parcheze unde gaseste loc indiferent de zona. Daca stau in Micro 19 doar nu o sa imi parchez masina in centru si sa o las acolo. Cand vin in vizita e altceva. Iarna nu-i ca vara! Sa aveti o zi buna!
  1
  2
  Raportează
 • postat de miini intinse
  Miercuri, 11 Ianuarie 2017 17:37
  89.136.187.***
  asta-i orasul mirlanilor ce au votat "pentru ca ne da". oras de miini intinse, indiferent de virsta. cica virsta te face mai intelept!......rahat, asta-i orasul pensionarilor tupeisti si cu saminta de scandal.
  1
  4
  Raportează
 • postat de Iancu din Hunedoara
  Miercuri, 11 Ianuarie 2017 14:27
  91.208.234.***
  Suntem o mana de vecini care ne dezapezim locurile. Nu incercati sa parcati pe locurile noastre ca mai plecati cu masinile pe platforma!
  Blocul F3 Tiglina 3!
  14
  2
  Raportează
 • postat de Un marlan
  Miercuri, 11 Ianuarie 2017 14:06
  46.97.34.***
  Civilizat era ca fiecare asociatie sa detina o motofreza (costa vreo 3000 lei) si sa plateasca din contributiile locatarilor o persoana care sa deszapezeasca calie de acces si parcarile arondate blocurilor. Iti ia maxim 2 ore sa faci toata treaba daca ai asa ceva.
  Nu mi se pare normal sa dau zapada la o parte de pe locul de parcare si sa vina altul sa-l ocupe. Asta, INDIFERENT daca locul respectiv este sau nu inchiriat/cumparat.
  Parcarile sunt spatii comune si trebuie administrate colectiv!!
  2
  12
  Raportează
 • postat de roman verde
  Miercuri, 11 Ianuarie 2017 09:12
  194.105.20.***
  Ai dreptate pana la un punct. Am procedat cum zici tu: am avut lopata in masina si in fiecare zi imi curatam un loc nou de parcare daca nu gaseam ceva liber de mai aveam putin si curatam toata parcarea. Pana intr-o zi cand nu am mai rezistat si am explodat. De ce? Cand mai aveam doua trei lopeti de zapada de dat vine langa mine o masina si ma claxoneaza sa ma dau la o parte sa intre in locul pe care tocmai il dezapezisem...
  2
  17
  Raportează
 • postat de Dr, Alban
  Miercuri, 11 Ianuarie 2017 07:19
  81.196.80.***
  Poate faceti si un articol cu marlanii care-si parcheaza masinile in fata Romar-ului din centru ! Mai au putin si le urca pe scari ! Nu mai spun ca pietonii sunt nevoiti sa circule pe mijlocul strazii !!!
  1
  14
  Raportează
 • postat de x
  Miercuri, 11 Ianuarie 2017 01:25
  73.221.57.***
  Cine e mai marlan?
  Acela care parcheaza aproape de casa lui, an de an, si da la lopata (cand e cazul), sau cel ce STIE sau INTUIESTE ca daca ocupi in loc in apropierea unor locuinte e clar ca ai mai putine drepturi MORALE si, in cel mai rau caz, trebuie sa nu incepi scandalul si nici sa-l intretii, shiar daca stai 1-2 ore.
  In ultima situiatie aproape sigur nu vei atrage mania omeneasca a "localnicilor".
  PS. Nu uita sa lasi in parbriz numarul de telefon la care poti fi gasit si, pe cat posibil, sa apari la masina in 5 minute; e o atitudine care va aduce mult bine in societate.
  1
  10
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.